Ανησυχία για Pioneer VSX-827

Sorath

Senior Member
29 September 2010
648
Athens, Greece
Έχω τον ενισχυτή του τίτλου, και σε 2 μήνες κλείνει δυο χρόνια.

Την τελευταία εβδομάδα, μου έκανε το εξής:

Την μία μέρα ενώ μόλις τον είχα ανοίξει για κανά 5λεπτο σε λειτουργία ραδιοφώνου, ξαφνικά άρχισε να "κλωτσά" το γούφερ, και να ακούγονται κάτι περίεργοι ήχοι απο τα ηχεία. Αλλάζω σταθμό, καμία αλλαγή. Το βάζω να παίξει ήχο απο την τηλεόραση (μέσω της οπτικής), τίποτα μηδέν. Το αλλάζω στο Blu-Ray, δεν άναβε καν το σήμα HDMI, οπότε ούτε καν εικόνα δεν είχα. Ενολίγεις, "νεκρός" ο ενισχυτής και σε εικόνα και σε ήχο.

Τον βγάζω απο το ρεύμα για 1-2 λεπτά και μετά επανήλθε.

Χθές, μου έκανε ακριβώς το ίδιο, μετά απο 45' λειτουργίας καθώς έβλεπα ταινία.Ενώ έπαιζαν κανονικά τα ηχεία, το γούφερ "κλώτσαγε" σε άκυρες στιγμές. Μετά απο λίγο πάλι σιγή και το σήμα HDMI σβηστό. Αυτή τη φορά απλά τον έκλεισα (stand-by mode) για ένα λεπτό και επανήλθε.

Πρόβλημα υπερθέρμανσης, δεν τίθεται, καθώς βρίσκεται σε open space και οι εντάσεις στις οποίες παίζει είναι αρκετά χαμηλές.

Το θέμα είναι τι στο καλό μπορεί να συμβαίνει, και φοβάμαι μην το αφήσω, περάσει η εγγύηση και μετά τα φτύσει τελείως. Με την αντιπροσωπεία θα βγάλω άκρη άραγε; Διαβάζω ότι είναι λίγο "δύσκολη" αλλά με προβληματίζει για το αν θα μπορέσουν να αναπάράξουν το πρόβλημα, γιατί μπορεί να τον έχουν για κάποιο διάστημα, και ο ενισχυτής να μην το παρουσιάσει.

Re: Ανυσηχία για Pioneer VSX-827

Υποθετικά δεν κάνεις τίποτα, σαν πρώτη κίνηση θα σε συμβούλευα να τους καλέσεις στο τηλέφωνο και να περιγράψεις το σύμπτωμα το οποίο παρεμπιπτόντως μου φαίνεται ότι είναι πρόβλημα στην πλακέτα.

Κάντου ένα factory reset μπας και στρώσει. Δεν έχουμε την ίδια σειρά της Pioneer αλλά είχα παρόμοιο πρόβλημα. Μου χανόταν ο ήχος στα καλά καθούμενα και έκανε αυτό το κλώτσιμα όπως λες στο woofer.Μόνο αν τον έκλεινα και το ξαναάνοιγα επανερχόταν ο ήχος. Επίσης χάνονταν μερικές λειτουργίες του ενισχυτή. Για παράδειγμα έλειπαν λειτουργίες απο το menu των ηχείων. Δεν μπορούσα να να πειράξω το σημείο αποκοπής των ηχείων και αλλα τέτοια μικροπραγματάκια τα οποία μετά απο μερικά άνοιξε-κλείσε εμφανίζονταν δια μαγείας.
Το έκανα ένα factory reset και από τότε (9 μήνες πλέον) δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό!

Θα δοκιμάσω το reset, και στην 1η υποψία οτι κάνει κάτι παρόμοιο, φεύγει για αντιπροσωπεία.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Εμφανίστηκε και 3η φορά, η ασταθής συμπεριφορά του ενισχυτή.

Έγινε το reset, και αναμένω να δω αν θα εμφανιστεί πάλι.

Πριν τον στείλεις έλεγξε μήπως βραχυκυκλώνουν τα καλώδια ηχείων πίσω στις μπόρνες του ενισχυτή ή του ηχείου .

Δηλαδή μήπως έστω και κάποια νήματα από τις άκρες των καλωδίων ακουμπάνε μεταξύ τους και ενεργοποιείται η ασφάλεια του ενισχυτή γυρίζοντας όλα στο Off.

alfaalfa έχεις ένα point. Στον ενισχυτή αρχικά είχα συνδέσει 7 ηχεία, ενώ εδώ και κανα τρίμηνο έχουν μείνει 5, με τα δύο καλώδια που περίσσεψαν να μην τα έχω αποσυνδέσει. Δηλαδή η μια άκρη του καλωδίου είναι πάνω στον ενισχυτή κανονικά, και η άλλη στο πάτωμα. Θα τα βγάλω κακού-καλού να είμαι σίγουρος.

Δεν μου είχε περάσει καν απο το νου αυτό.

Edit: Τα έβγαλα και το ένα, έτσι όπως το βρήκα όντως ακουμπούσαν οι άκρες μεταξύ τους.... :frusty: Βέβαια αυτά είχαν δηλωθεί ως Speakers B, που ποτέ δεν το είχα πλέον σε αυτή τη λειτουργία.

Last edited:
Αν και μετά απο πολύ καιρό, έτσι για να κλείσει το θέμα, όντως έβγαλα τα περισευούμενα καλώδια, και απο τότε δεν έχει κάνει το παραμικρό ο ενισχυτης.