Ανορθόγραφη πανδαισία...

Ρε παίδες... δε λέω, ίσως είμαι εγώ παράξενος.....

Αλλα μου τη δινει να βλέπω ατάκες του τύπου Πολειτε ενισχιτις κλπ κλπ κλπ...

Επειδη δε μπορω να φανταστω οτι υπαρχουν ανθρωποι που δεν ξερουν ελληνικα εδω, προφανως τετοια πραγματα ειναι προιοντα της βιαστικης πληκτρολογησης...

Αλλα δεν υπαρχει κανα plugin για ορθογραφικο ελεγχο????? :2thumb22sup:

Ρε παίδες... δε λέω, ίσως είμαι εγώ παράξενος.....

Αλλα μου τη δινει να βλέπω ατάκες του τύπου Πολειτε ενισχιτις κλπ κλπ κλπ...

Επειδη δε μπορω να φανταστω οτι υπαρχουν ανθρωποι που δεν ξερουν ελληνικα εδω, προφανως τετοια πραγματα ειναι προιοντα της βιαστικης πληκτρολογησης...

Αλλα δεν υπαρχει κανα plugin για ορθογραφικο ελεγχο????? :2thumb22sup:

Κι εμένα μου τη δίνει λίγο...
:rolleyes:
Αντί για plugin μήπως θα ήταν προτιμότερη μια ανάγνωση του Post πριν πατήσουμε το κουμπί της ''εκτόξευσης''...
Μιλάμε για 10 δευτερόλεπτα παραπάνω , ειδικά για αγγελία ,που δεν γράφουμε και την ιστορία της ζωής μας...
:smile:

Τουλάχιστον στον firefox υπάρχει. Αυτό δε σημαίνει πως ο κόσμος το χρησιμοποιεί...

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:3

Eμένα γιατί δεν μού λειτουργεί παρόλο που έχει εγκατασταθεί κανονικά;

Και γιατί έχει δύο;

Greek Ελληνικά (el-en) Install (3109 KB)
Greek Ελληνικά (el-gr) Install (1546 KB)

Ποιό από τα δύο πρέπει να έχουμε εγκατεστημένο;

Το add on έχει εγκατασταθεί κανονικά; Το βλέπετε στα add ons δηλαδή; Κανονικά, όπως γράφεις, αν κάνεις λάθος, σου εμφανίζει κόκκινη υπογράμμιση και με δεξί κλικ διαλέγεις γλώσσα κτλ. Μήπως θέλει κανένα restart ο Firefox;

Πρέπει να είναι και τικαρισμένο το spell check this field. Το βρίσκεις με δεξί κλικ εκεί που γράφεις.

καλώς ή κακώς, υπάρχει κόσμος που είτε δεν τα πάει καλά με την ορθογραφία, είτε απο βιασύνη αλλά και απο άγνοια δεν χρησιμοποιεί την διόρθωση κειμένου που προσφέρει ο firefox..

δεν βλέπω τον λόγο να γίνεται κάθε δυο και τρεις συζήτηση περι ορθογραφίας!

ίσα ίσα που με πειράζει πολύ περισσότερο να βλέπω μέλη να δέχονται, δημόσια, επιθέσεις προσβλητικότατου περιεχομένου απο πολλούς για ορθογραφικά λάθη!
έλεος δηλαδή, καλό θα είναι όλοι μας να προσέχουμε τι γράφουμε, αλλά απο την άλλη το να υπάρχουν επιθέσεις και προσβολές για ορθογραφικά λάθη το βρίσκω λίγο κάπως.....

όλοι κάνουν-με λάθη!!

υ.γ καμία "μομφή" προς τον φίλο Maestro που άνοιξε το θέμα.

Εγω πάλι το βρίσκω λίγο υποκρισία να καταδικάζουμε με τόση θέρμη τα greeklish, που για κάποιους είναι προωπικός τρόπος επικοινωνίας και δικαίωμά τους, και να δείχνουμε τέτοια ανοχή στην κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας..

Όλοι κάνουν λάθη, σύμφωνοι, ωστόσο αφού υπάρχει τρόπος τα λάθη να διορθώνονται, ας εγκαταστήσουμε το περίφημο addon.

Γιατί το avclub είναι όχι ένα παράθυρο του msn που θα χαθεί, αλλά μια γιγάντια βάση δεδομένων, που διατηρείται για πάντα, σαν ένα πολύτιμο βιβλίο.
Καλό είναι λοιπόν να μην είναι τα κείμενά του κακοποιημένα.

Φίλε Maestro , IMHO η χρήση των greeklish (σαν προσωπικός τρόπος επικοινωνίας) είναι έλλειψη σεβασμού προς αυτούς που δεν τα έχουν συνηθίσει. Η ανορθογραφία από την άλλη είναι μια αδυναμία του γράφοντος που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και διάφορους λόγους.
Για τα λοιπά συμφωνώ απόλυτα.
(Μάλιστα κύριε addon, η έλλειψη γράφεται με δύο λλ)...:damnyou:

Δεν επανερχόμαστε στο ενδιαφέρον θρεντ του Μαέστρου μας ?
Γιατί τελευταία βλέπω πράγματα και θαύματα και κινδυνεύω να χάσω κανένα μάτι στα καλά καθούμενα..:operator:

Γιατί το avclub είναι όχι ένα παράθυρο του msn που θα χαθεί, αλλά μια γιγάντια βάση δεδομένων, που διατηρείται για πάντα, σαν ένα πολύτιμο βιβλίο.
Καλό είναι λοιπόν να μην είναι τα κείμενά του κακοποιημένα.

+1

συν 1000..

Και μπορούν -για να μην προσβάλλονται τα μέλη-να διορθώνουν οι Διαχειριστές τις τυχον "κακοτοπιές" ορισμένων γραπτών(και των δικών μου συμπεριλαμβανωμένων)!!:ears:

Re: Απάντηση: Ανορθόγραφη πανδαισία...

Και μπορούν -για να μην προσβάλλονται τα μέλη-να διορθώνουν οι Διαχειριστές τις τυχον "κακοτοπιές" ορισμένων γραπτών(και των δικών μου συμπεριλαμβανωμένων)!!:ears:
Μήπως να βάλουμε τους διαχειριστές να πηγαίνουν να κάνουν φασίνα και στα σπίτια μελών που βαριούνται να βάλουν σκούπα (για να μην προσβάλλονται οι γυναίκες τους); :p

Σοβαρά τώρα, είναι το λιγότερο παράλογο να περιμένουμε από τους διαχειριστές να κάνουν ορθογραφικό έλεγχο στα posts!

Όλα τα μέλη θα πρέπει να δείχνουν τον στοιχειώδη σεβασμό προς όλους και να μην βαριούνται να έχουν πχ ανοιχτό ένα παράθυρο Word για ορθογραφικό έλεγχο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανορθόγραφη πανδαισία...

Μήπως να βάλουμε τους διαχειριστές να πηγαίνουν να κάνουν φασίνα και στα σπίτια μελών που βαριούνται να βάλουν σκούπα (για να μην προσβάλλονται οι γυναίκες τους); :p

Σοβαρά τώρα, είναι το λιγότερο παράλογο να περιμένουμε από τους διαχειριστές να κάνουν ορθογραφικό έλεγχο στα posts!
Όλα τα μέλη θα πρέπει να δείχνουν τον στοιχειώδη σεβασμό προς όλους και να μην βαριούνται να έχουν πχ ανοιχτό ένα παράθυρο Word για ορθογραφικό έλεγχο.

Σοβαρά τα λες ?
Το μόνο παράλογο που δέχομαι είναι οτι πολλοί διαχειριστές είναι τόσο ανορθόγραφοι που αδυνατούν να ελέγξουν τα τυχόν "λάθη" ορισμένων ποστ.
Ε τοτε ναι,είμαι παράλογος ....