Another boring thread...

Georgesod

AVClub Enthusiast
10 March 2012
1,087
Λοιπόν σκέφτομαι και γω να στήσω ένα home cinema στο χώρο μου και έχω καταλήξει σε μερικά πράγματα. Καταρχήν το σύστημα πρέπει να παίζει καλά και μουσική καθώς δεν υπάρχει budget για ξεχωριστό δικάναλο (προς το παρόν τουλάχιστον) Πηγή θα είναι αποκλειστικά το pc (σχετικά δυνατό με τετραπύρηνο i7 oced, ati 5870, 4 slc ssd σε raid 0, ceative z κ.λ.π.) Και μια lg 640s 47'. Έως και τώρα με συντροφεύουν τα logi z5500 τα οποία για τα λεφτά τους αποδείχτηκαν αρκετά τίμια. Ο χώρος είναι 13,7 τετραγωνικά και η διαρρύθμιση όπως στο σχέδιο. Δυστυχώς επειδή είμαι στην επαρχία δεν έχω την δυνατότητα να ακούσω πιθανούς συνδυασμούς έτσι ώστε να καταλήξω κάπου, οπότε βασίζομαι σ' αυτά που έχω διαβάσει εδώ κυρίως αλλά και σε άλλα ξένα forums. Για ενισχυτή τείνω προς τον denon avr-x2000. Όχι ότι πιο value στην κατηγορία αλλά αρκετά "μουσικός" σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει. Λοιπόν για ηχεία τώρα νομίζω ότι θα του ταιριάζαν τα zensor 3 και το αντίστοιχο κεντρικό vocal. Για τα πίσω έχω 2 sony βιβλιοθήκης 75w 4Ω. (Θα υπάρξει θέμα με τον συνδυασμό zensor 6Ω?). Στην άκρη του μυαλού μου έχω και τα zensor 7 αλλά αναρωτιέμαι κατά πόσο θα μπορέσει να τα "κουνήσει" ο συγκεκριμένος avr αλλά και λόγω μικρού εμβαδού - μπουμάρισμα κ.λ.π. εκτός της τιμής τους..... Για sub φαντάζομαι 1 δεκάρι θα κάνει τη δουλειά ποιο όμως; Καλοβλέπω το svs pb-1000 αλλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη :p . Οπότε κάποια πρόταση υπόδειξη σ' αυτό; Επίσης και για τα υπόλοιπα, πιθανούς συνδυασμούς κ.λ.π.

Ευχαριστώ προκαταβολικά :ernaehrung004:

room_zps5daea900.jpg

Mια χαρα νομιζω οτι τα σκεφτηκες.
Αξιολογα μηχανηματα οι επιλογες σου.Δε θυμαμαι μονο αν ο avr βγαζει προενισχυση για τα μπροστινα τουλαχιστον ηχεια. Μην αποκλεισεις τη μελλοντικη προσθηκη δικαναλου επουδενι.
Αυτο που με αγχωνει περισσοτερο ειναι οι διαστασεις του χωρου σου και τα αποτελεσματα που μπορουν αυτες να εχουν στο ηχητικο αποτελεσμα.
Και ναι, καλυτερα ηχεια βασης. Το δεξια το παραστριμωχνεις :)

Στο σχέδιο φαίνονται πολύ κοντά τα ηχεία μεταξύ τους. Το μπροστινό αριστερό και το πίσω αριστερό δεν μπορείς να τα βάλεις στις αριστερές γωνίες ? Δηλαδή να εκμεταλλευτείς όλο το δωμάτιο. Θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό η στερεοφωνική εικόνα και η ηχητική σκηνή.

Νομιζω πως το zone 2 ειναι μεν preout αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορει να ρυθμιστει να περναει απο εκει το σημα των front.

Δυστυχώς έτσι όπως είναι δεν με παίρνει να τα βάλω αλλού. Ίσως το sub μπει στην αριστερή γωνία. Διάβασα κάποιες καλές κριτικές για τα sub της ΒΚ. Έχει κανείς άποψη γι' αυτά ή πρόταση για κάποιο άλλο; Επίσης ο συνδυασμός 6Ω μπροστά με 4Ω πίσω θα είναι οκ?