ΑΝΤ1 από Nova και επίγεια αναλογική

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,153
ΑΘΗΝΑ
Χθες βράδυ έβλεπα ταινία στον ΑΝΤ1 (μέσω Nova) απ' το υπνοδωμάτιο.
Η ταινία έφτασε σε κάποιο σημείο και έπεσαν διαφημίσεις.
Σκέφτηκα να σηκωθώ να καπνίσω ένα τσιγάρο (απαγορεύεται στο υπνοδωμάτιο), βλέποντας από άλλο σημείο του σπιτιού χωρίς Nova.
Ανοίγοντας τη TV, η ταινία ήταν σε πιό πριν σημείο, και όταν έφτασε στο σημείο που ο ΑΝΤ1/Nova έβαλε διαφημίσεις, εκείνη συνέχισε κανονικά.
Πως γίνεται αυτό?
Δεν αναμεταδίδεται ο επίγειος ΑΝΤ1 απ' τη δορυφορική Nova σε πραγματικό χρόνο?
Αυτό δείχνει ότι το πρόγραμμα του επίγειου ANT1 μπορει να έχει διαφημίσεις, σε διαφορετικό χρόνο και με διαφορετικόι περιεχόμενο, απ' αυτές που δείχνει ο ANT1/Nova.:nounder:
Έτσι είναι?

Από ότι έχω παρατηρήσει εγώ, το δορυφορικό έχει κάποια χρονοκαθυστέρηση σε σχέση με το αναλογικό...

Και οι δύο τηλεοράσεις ανοιχτές σε δωμάτιο (αναλογικό) και σαλόνι (δορυφ.), ο ήχος ερχόταν καθυστερημένα γύρω στα 3-4 sec στο δορυφορικό...

Κάτι παρόμοιο ισχύει στο επίγειο και με τις διαφήμισες.Άλλες σε Θεσσαλονίκη και άλλες σε Αθήνα (π.χ στην βόρεια Ελλάδα διαφημίζει θέατρο που παίζει στην Θεσσαλονίκη κτλ). Μάλλον και στο Nova θα δίνουν το 'πακέτο' που επιθυμούν

Και γω πεθανα στο γελιο....
:flipout::flipout::flipout:

Ελπίζω να μην παρεξηγηθει ο YannisA που ανοιξε το θεμα...

Το γέλιο είναι θεραπευτικό, οπότε θα ήταν κρίμα να παρεξηγηθεί

τελικά μάθαμε τί κάπνισες αλλά εσύ απάντηση δεν πήρες!!! πάντως εμένα μου φαίνεται εντελώς κουφό, αφού απλή αναμετάδοση είναι...πως να το κάνουν αυτό;

τελικά μάθαμε τί κάπνισες αλλά εσύ απάντηση δεν πήρες!!! πάντως εμένα μου φαίνεται εντελώς κουφό, αφού απλή αναμετάδοση είναι...πως να το κάνουν αυτό;

Το "πώς" είναι εύκολο: Άλλο feed παει στο uplink του δορυφορικού και άλλο στον επίγειο αναμεταδότη ....

Το "γιατί" είναι δύσκολο να εξηγηθεί ...

Να πώ επίσης πως μετά το τσιγάρο, και όταν όταν τελείωσαν οι διαφημίσεις στον ANT1/Nova, είχα black screen με το logo του ΑΝΤ1 για 3 λεπτά περίπου..., ενώ ο επίγειος ΑΝΤ1 έπαιζε κανονικά.
Κακός συγχρονισμός? Δεν ξέρω.

To black screen μπορει να ηταν και κολλημενη εικόνα, γινεται καμμια φορα, και μπορει να εφταιγε ο δεκτης της nova για αυτο..
Τεχνικα γινεται να δινεις διαφορετικες διαφημισεις ανα περιοχή αλλα ειτε πρεπει να παραγεις συνεχως διαφορετικες ροες με διαφορα αρκετων δευτερολεπτων (κατι που θα το ειχαμε παρει χαμπαρι, και ειναι και ακριβο) ειτε πρεπει μονο στις διαφημισεις να εχεις διαφορετικη παραγωγη σηματος που να συμπιπτει και να ενοποιειται χρονικα μολις αρχισει το προγραμμα. Με το χερι αδυνατο να γινεται αυτο μονιμα, θελει computer.. αλλα και παλι δεν μπορει η διαρκεια των διαφημισεων να ειναι παντα ιδια στο συνολο... κατι πρεπει να κανεις για να καλυψεις τα κενα.

Εξαλλου σε παρα πολλες περιοχες η αναμεταδοση του συγκεκριμενου καναλιου γινεται μεσω Nova και το σιγουρο ειναι οτι το δορυφορικο stream για πομπους ειναι ιδιο για ολη την επικρατεια, οποτε δεν μπορει να γινει διαχωρισμος στο τι βλεπει πχ η Ξανθη ή η Ρόδος..

Για επιβεβαιωση.
Αν κανενας εχει ακρη σε διαφημιστικη, αν υπαρχει τετοια δυνατοτητα τοτε θα υπαρχει και σχετικος τιμοκαταλογος....

Μήπως υπάρχει στην Θεσσαλονίκη κέντρο εκπομπής του ANT1 στο οποίο παίρνουν το σήμα από την Nova και αλλάζουν το περιεχόμενο των διαφημίσεων, με δεδομένο ότι υπάρχει Studio και υποδομή (π.χ. Ράδιο Αρβύλα)?

Να γίνεται από την Nova δεν το φαντάζομαι γιατί θα θέλει δυο stream προς τον δορυφόρο την στιγμή των διαφημίσεων.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων το σχόλιο ήταν για τους Panasat aka Patatasat και οχι ειρώνικο προς τα εσένα.
Και για να συστηθω όντας νέος στο φόρουμ

Φιλικά Άρης

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων το σχόλιο ήταν για τους Panasat aka Patatasat και οχι ειρώνικο προς τα εσένα.
Και για να συστηθω όντας νέος στο φόρουμ

Φιλικά Άρης

Δεν το πήρα στραβά - κάθε άλλο, ξερω τα προβλήματα των Panasat.