Ανταλλακτικό για Rotel-Rcd975

ApolloB

New member
7 January 2012
9
Δεν ξέρω αν ποστάρω στο σωστό section του φόρουμ.

Ψάχνω για ένα ανταλλακτικό για το συγκεκριμένο μηχάνημα (Rotel-rcd975). Cd player της rotel.

Το ανταλλακτικό είναι το ποιο απλό βασικά, ο μηχανισμός που ανοίγει και κλείνει το cd έχει χαλάσει (έχει φαγωθεί) από τα χρόνια και την κακή χρήση προφωνός. Παραθέτω και μια pic.

rotel.jpg

Γνωρίζεται κανένα μαγαζί (αθήνα) στο οποίο μπορώ να βρω το συγκεκριμένο ανταλλακτικά rotel ή παρόμοιο, γενικά κάπου που μπορώ να βρω κατι παρεμφερές?
Γιατί έψαξα σύντομα στο internet και δεν βρήκα πολλές πληροφορίες για τα Rotel.

Ευχαριστώ.

Πρόκειται για τον μηχανισμό ανάγνωσης CDM4/19 της Philips ο οποίος υπήρχε σε αρκετά μοντέλα Marantz, Philips, Rotel και πολλών άλλων κατασκευαστών. Ο μηχανισμός αυτός στις πρώτες εκδόσεις του, είχε πρόβλημα στο συγκεκριμένο γρανάζι - προφανώς λόγω αστοχίας υλικού - το οποίο πολυμεριζόταν και διαλυόνταν.
Μεταγενέστερες εκδόσεις όπως πχ αυτή του Rotel 965ΒΧ, το γρανάζι ήταν από καλύτερο/διαφορετικό υλικό (άσπρο χρώμα, δες τη φωτογραφία)

neta4.jpg

Προσωπικά, αγόρασα ένα τέτοιο Rotel 965 για να έχω καβάτζα ανταλλακτικό για το Marantz το 50άρι μου, που είχε το ίδιο πρόβλημα πρόβλημα με το gear wheel.

Το ανταλλακτικό έχει part number 077 30005 - gear wheel, αν και νομίζω οτι είναι πολύ δύσκολο να το βρεις και αν το βρεις /πιθανότατα/ θα είναι και ιδιαίτερα ακριβό.

Καλή τύχη στο ψάξιμο...

Ο μηχανισμός είναι μάλλον PHILIPS CDM-9. Εδώ έχει κάτι που ίσως κάνει. Ψάξτε το, αλλά μπορεί το κόστος να είναι ασύμφωρο. Η αντιπροσωπία της ROTEL δεν έχει να προτείνει κάτι;

Last edited:
Re: Απάντηση: Ανταλλακτικό για Rotel-Rcd975

Ευχαριστώ παιδιά, είναι όντως το PHILIPS CDM-9 καθώς το έβαλα στο ebay και βγήκε το ίδιο.
http://www.ebay.com.sg/itm/Brand-NE...s_Recorders&hash=item3f1a59dce3#ht_4524wt_902
Η τιμή πάντως είναι λογική αν και μπορεί να αργήσει (από hong kong).

Θα πάρω τηλ και την αντιπροσωπία αύριο μπας και έχουν να μουν πουν τίποτα.

Last edited: