Αντάπτορας digital audio out σε optical

misfits7

New member
3 February 2010
40
Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για το forum.
Άρχισα να διαβάζω τα posts σας πριν λίγο καιρό όταν αποφάσισα να αγοράσω ένα απλό home cinema (all in one) για το σαλόνι μου. Ηθελα να δώσω περίπου 200-250 ΕΥΡΩ και είχα καταλήξει στο Philips HTS-3377 (που δεν το έβρισκα πουθενα διαθέσιμο!) και στο SONY DAV-DZ280.
Επηρεάστηκα όμως τόσο πολύ από αυτά που γράφατε εδώ που τελικά αντί για home cinema αγόρασα μόνο ενισχυτή, τον DENON AVR1610 με 320 ΕΥΡΩ! Προσωρινά χρησιμοποιώ κάτι παλιά ξύλινα ηχεία της SONY τα ss-s3 (μόνο μπροστινά, 3 δρόμων, 6ohm) αλλά σκέφτομαι να αγοράσω τα Rοister emphasis 5 (+ C5 + PB-150) (βάσης και όχι δαπέδου αφού έχω μικρό χώρο 12-15τμ, και όπως διάβασα είναι καλύτερα τα βάσης αντί δαπέδου!).
Έτσι τελικά αντί για 250 ΕΥΡΩ για ένα απλο home cinema με βάλατε στο τρυπάκι να πάρω κάτι καλύτερο και τελικά θα δώσω πολλά παραπάνω (Εσείς φταίτε για αυτό!!!!).

Τέλος πάντων το πρόβλημα μου είναι το εξής:
Έχω συνδέσει τα πάντα στον ενισχυτή : EGREAT με HDMI, DVD με Component, PS2 RCA. και τον ενισχυτή με την TV με HDMI. Θέλω τώρα να έχω τον ήχο της TV στον ενισχυτή οπότε αγόρασα ένα καλώδιο optical για να συνδεσω το audio out της tv με το optical in του ενισχυτή. Διαπίστω σα όμως ότι η TV (Philips 32PFL9632) έχει μόνο Digital audio out και όχι optical.
Υπάρχει αντάπτορας από Digital audio out σε optical?

Βρήκα στο internet αυτό: http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17392&cat=569&page=1
Θα κάνει δουλειά?
Μπορώ να χρησιμοποιησω μήπως και αυτό:http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17231&cat=569&page=1 ή το Mini-Plug είναι διαφορετικό από το Digital audio out?

Γιατι δεν αγοραζεις ενα καλωδιο coaxial για να το συνδεσεις κατευθειαν με τον ενισχυτη σου στην αντιστοιχη εισοδο, χωρις ανταπτορες κ.τ.λ.
Λογικα ισως να μπορεις να πας στο μαγαζι που το αγορασες και να τους πεις πως εκανες λαθος και να στο αλλαξουν.

Γιάννη Νανόπουλε σε ευχαριστώ για το καλοσώρισμα!

chris v. η είσοδος "digital audio" για coaxial ειναι η είσοδος "SAT/CBL" . Μπορώ να συνδέσω εκεί την τηλεόραση?

όσο για το optical καλώδιο έχω πετάξει τη συσκευασία οπότε δε νομίζω να μου το παρουν πίσω! άσε που όλο και κάπου θα χρειαστεί στο μέλλον.

Κάνε αυτό που λέει παραπάνω ο Chris. Πάρε ένα απλό καλώδιο coaxial και κάνε έτσι την σύνδεση. Ο αντάπτορας θα σου κοστίσει ακριβότερα.

1267388.JPG

Προς το παρόν χρησιμοποίησα ένα καλώδιο coaxial στην είσοδο SAT του ενισχυτή.
Ευχαριστώ πάντως παιδιά για τις απαντήσεις σας.

βάσης και όχι δαπέδου αφού έχω μικρό χώρο 12-15τμ, και όπως διάβασα είναι καλύτερα τα βάσης αντί δαπέδου!.
Σαν ηχεία τα 25 με τα 5 (Βάσης) είναι μέρα με νύχτα. Στα 25 μπορείς να ακούσεις αξιόλογα και μουσική.. Βέβαια ο χώρος σου είναι μικρός..και μη ξεχνάς ότι τα roister έχουν το reflex στν πλάτη, οπότε υπολόγιζε και μια εύλογη απόσταση από τον τοίχο.