Άντε τη πήραμε τη tv....και τώρα....???

matsakonists

New member
14 January 2011
38
Μόλις αγόρασα μια Panasonic 46" VT20 και ενισχυτή Pioneer 520K.
Επειδή δε το έχω ψάξει το θέμα θα ήθελα τα φώτα σας.

Από ότι έχω διαβάσει ο ενσωματωμένος Player της tv δε παίζει mkv αρχεία οπότε για να δεις Blue ray ταινίες (όχι σε disc) υποθέτω ότι είναι μονόδρομος η αγορά ενός media player. Σωστά μέχρι εδώ;

Ποιες είναι οι λύσεις που έχω. Θέλω πολύ καλή εικόνα αλλά αντίστοιχα και ήχο (τσάμπα πήραμε plasma και ενισχυτή...; :) )

Ποιες είναι οι οικονομικότερες λύσεις; Κάποιο pc ή media player?
Θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου συνδέοντας το laptop με HDMI στη tv? Αλλά ο ενισχυτής πως θα πάρει ήχο; Κατατοπίστε με....

Ευχαριστώ...!

Αν φτάνεις μέχρι τα 230-270 , ενα boxee/dune smart θα σε στείλει αδιαβαστο !
Αν θες κάτι πιο οικονομικό μπορείς να πας σε netgear 550 η σε popcorn a200 από το εξωτερικό.

Εφόσον έχεις laptop με έξοδο ΗDMI τότε το συνδέεις στον 520 και από εκεί με δεύτερο ΗDMI στη tv. Aν το laptop σου μπορεί να αναπαράγει mkv HD 1080p με ΗD formats ήχου θα πάρεις το μέγιστο από τα μηχανήματά σου... Αν όχι τότε πας για media player.

Aν βιάζεσαι για οικονομικά που κάνουν τα απαραίτητα πολύ αξιόλογα προτείνω Mede8er 500 και Νetgear NTV 550 (δες αντίστοιχα νήματα).

Καλορίζικα και καλές θεάσεις/ακροάσεις!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας !!!

Το laptop είναι ένα HP DV7- 1150. Λογικά θα παίζει. Εννοείς με ένα VLC π.χ. και ως δεύτερη οθόνη η tv?
Τι καλώδια πρέπει να πάρω; HDMI 1.4 ?
Η συνδεσμολογία που ανέφερες είναι laptop->Ενισχυτής->Tv όλα με HDMI 1.4 σωστά;
Και μεταφέρεται ο ήχος στον ενισχυτή και αυτός προωθεί την εικόνα στη tv για να καταλάβω....?
Τέλος το συγκεκριμένο laptop παράγει HD format ήχου; Πως μπορώ να το δω;

HDMI 1.4 (τώρα λέγονται high speed) χρειάζεσαι μόνο για 3d... το βλέπω δύσκολο να παίζει 3d το laptop και σίγουρα όχι τα media players (κανένα).
3d προς το παρόν μόνο από τα νέα BDpalyers και PCs που είναι αφοδιασμένα με συγκεκριμένες κάρτες γραφικών...

Δύο ΗDMI 1.3 είναι αρκετά για να συνδέσεις laptop->pioneer->VT20 και να απολαύσεις ΗD εικόνα και ήχο από ματρόσκες.

Για πρόγραμμα αναπαραγωγής (software player) μια χαρά είναι το VLC, αλλά και άλλα όπως το ΜPC...
Δοκίμασε πρώτα... και στη συνέχεια για το configuration του laptop θα βρείς πολύ βοήθεια από τα τσακάλια στη κατηγορία HTPC...

Kαι πάλι αν δεν σου κάνει τα κέφια το laptop, με 120 ευρώ παίρνεις πολύ καλό media player, ενώ αναμένονται τα νέα μοντέλα BD players από Samsung, Philips και LG που θα παίζουν mkv και 3d σε αρκετά χαμηλή τιμή (σε αυτή τη περίπτωση, όπως προείπα, θέλεις high speed HDMI οπότε πάρε τέτοια από τώρα να ξεμπερδεύεις) !

Μόλις έριξα μια ματιά στο HP...
Δεν παίζει 3d αλλά θα τα καταφέρει μια χαρά στο ΗD από οποιοδήποτε υλικό (ΒD, mkv κτλ)

Αξίζει το κόπο να το παλέψεις... έχεις όλα όσα χρειάζονται για HD εικόνα και ήχο!

Νομίζω το "ότι πληρώνεις παίρνεις" δεν ισχύει τόσο στα καλώδια ειδικά στα μέτρα που χρειάζομαι (1,5m). Οπότε λέω να αγοράσω το φτηνότερο:

http://www.amazon.co.uk/1-8M-HDMI-Cable-Gold-Connectors/dp/B0017RW94A/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1302369566&sr=1-1-catcorr

το συγκεκριμένο είναι όμως 1.4 ;

ή αυτό:
http://www.amazon.co.uk/1-8M-HDMI-Cable-Gold-Connectors/dp/B0017RW94A/ref=sr_1_3?s=electronics&ie=UTF8&qid=1302370744&sr=1-3

Αν αγοράσω ακριβότερο θα δω διαφορά;
Dalanik λέω να πάρω 2 από τα παραπάνω να κάνω μια απόπειρα laptop->ενισχυτής->tv να δω τι θα καταφέρω.

Και αργότερα παίρνω έναν media player να κάνω αξιοπρεπώς τη δουλειά μου.

Και κάτι ακόμα. Έχει νόημα η αγορά ενός Blue ray player ? Είναι η μοναδική λύση να δω 3D? Προσφέρει κάτι παραπάνω σε σχέση με τον media player?

Μόλις αγόρασα μια Panasonic 46" VT20 και ενισχυτή Pioneer 520K.
Ποιες είναι οι λύσεις που έχω. Θέλω πολύ καλή εικόνα αλλά αντίστοιχα και ήχο (τσάμπα πήραμε plasma και ενισχυτή...; :) )

αν θες να εχεις απροβληματιστη και ευκολη ζωη , μην μπλεκεις λαπτοπ με HD ηχο.
Αν εχεις κανεναν εξωτερικο δισκο , παρε το med400 που ειναι ιδανικο για την κατηγορια τιμης (~130)του παιζει τα παντα απο ηχο και εικονα.Κανενα προβλημα με ελληνικους υποτιτλους
Αν ανεβεις τιμη , και θες παλι υποστηριξη HD ηχο , παρε dune-popcorn.Εγω εχω το δευτερο και ειναι τρομερο.
Αν θες να κρατας σκηπτρο βασιλια παρε Dune max , αλλα ειναι πολλα τα λεφτα Αρη και προσωπικα αν μου περισσευαν μονο θα το επαιρνα(~460).
Αν δεν σε ενδιαφερει το Dts-Hd και το Blu Ray menu , παρε WD-Hub.Ιδανικη λυση αν δεν εχεις δισκο (ενσωματωμενος 1,5 ΤΒ) και καλη τιμη (~210) με το πιο ομορφο και ευκολο interface απο οτι κυκλοφορει στην αγορα.

Και κάτι ακόμα. Έχει νόημα η αγορά ενός Blue ray player ? Είναι η μοναδική λύση να δω 3D? Προσφέρει κάτι παραπάνω σε σχέση με τον media player?
Υπαρχουν και τα mkv side by side που προσωπικα τα βρισκω μια χαρα και παιζουν μια χαρα στην 3D τηλεοραση μου

Αν αγοράσω ακριβότερο θα δω διαφορά;
Dalanik λέω να πάρω 2 από τα παραπάνω να κάνω μια απόπειρα laptop->ενισχυτής->tv να δω τι θα καταφέρω.

Και αργότερα παίρνω έναν media player να κάνω αξιοπρεπώς τη δουλειά μου.

Δεν θέλω να σε κατευθύνω σε κατάστημα, απλά να σου πω τη γνώμη μου.

Διαφορές και εγώ δεν έχω διαπιστώσει από τα φτηνά και τα ακριβά, αλλά καλύτερα να πάρεις κάποιο επώνυμο και από Ελλάδα ώστε να στηρίξουμε την εδώ αγορά...

Έχω πάρει 2 no name και σε σύντομο χρονικό διάστημα διέκοψαν την "χειραψία" με τα μηχανάκια μου... άλλα 3 επώνυμα (γύρω στα 30 Ε) που έχω, παίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα απροβλημάτιστα...

Κανά φιλαράκι από τα μέρη σου δεν μπορεί να σε εξυπηρετήσει για τη δοκιμή? Αν και πιστεύω ότι στο τέλος για να κάνεις τη δουλειά σου πάλι δύο επώνυμα θα πάρεις...

+++
Για το ΒluRay και όσον αφορά το 3d σαφώς υπάρχει και η περίπτωση side by side (που αναφέρει ο zilmer) αλλά είναι πιο προχωρημένα πράγματα.
Στη θέση σου θα κατοχύρωνα το 2D με ΗD εικόνα και ήχο (σε αυτό διαφωνώ με τον zilmer... μπορείς να τα έχεις από το laptop σου) και στη συνέχεια μη έχοντας ξοδέψει ή πετάξει τίποτα θα ψαχνόμουν για το 3d είτε από ΒD είτε απ' ό ότι αρχεία μας προκύψει στο μέλλον. Ακόμα για 3d είναι νωρίς... 10020 τίτλοι οι περισσότεροι animation και άλλα τόσα ντοκυμαντέρ... άσε που σε 46άρα για να το νοιώσεις πρέπει να καθίσεις στο ενάμιση μέτρο...

Πήγαινε με ότι έχεις είναι η γνώμη μου, χωρίς να ξοδέψεις και σε κανά χρόνο που θα είσαι μέσα στα κόλπα (από γνώσεις) κάνεις το επόμενο βήμα....

Last edited:
Re: Απάντηση: Άντε τη πήραμε τη tv....και τώρα....???

edit (δεν πρόλαβα το παραπάνω...)

όχι 10020 τίτλοι... 10-20 τίτλοι... :D
:flipout::flipout::flipout:
και χαρηκα προς στιγμην :flipout::flipout::flipout:
τωρα για τον Hd ηχο , και το λαπτοπ , εξακολουθω και αμφιβαλλω ..δηλαδη θα ακουσει DtsHD + Dolby True HD? τελος παντων για να το λες , ισως και να ισχυει αλλα μαλλον θα μπλεξει με ffdshow και τετοια

Aπό τη στιγμή που έχει πάνω BluRay/HDMI το βλέπω απίθανο να μην παίξει και ΗD formats από ματρόσκες, με τα κατάλληλα codecs βέβαια.

Ότι είναι μπλέξιμο είναι... αλλά ας το προσπαθήσει μιας και είναι τσάμπα... Αν το πετύχει είναι αρχηγός... αν όχι θα έχει μάθει και δυό πράγματα για το μέλλον... ;)

ps. 10020 3d BDs... Θα 'θελες έ?:flipout: :flipout:

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Μπορώ αντί για media player να πάρω κάποιον αποκωδικοποιητή δορυφορικής λήψης HD ?
Μπορεί να παίξει το ρόλο του media player? Θα παίξει mkv και γενικότερα Blayray υλικό ώστε να γλυτώσω κάποια χρήματα; Μπορεί να βγάλει 3D ήχο;

Για παράδειγμα κάποιος Dreambox HD για τους οποίους έχω ακούσει καλά λόγια;

Ευχαριστώ !!!

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Μπορώ αντί για media player να πάρω κάποιον αποκωδικοποιητή δορυφορικής λήψης HD ?
Μπορεί να παίξει το ρόλο του media player? Θα παίξει mkv και γενικότερα Blayray υλικό ώστε να γλυτώσω κάποια χρήματα; Μπορεί να βγάλει 3D ήχο;

Για παράδειγμα κάποιος Dreambox HD για τους οποίους έχω ακούσει καλά λόγια;

Ευχαριστώ !!!

για το ρόλο του media player θα σου πρότεινα azbox,dreambox για αυτόν το ρόλο όχι εκτός και αν εννοείς τον 8000

Γιατί όχι dreambox? Το azbox υποστηρίζει cccam ?

Βασικά για να το θέσω πιο σωστά:
Ψάχνω μια λύση για να μπορώ να παίζω High definition, 3D εικόνα αλλά και ήχο αλλά και αρχεία mkv για να αποφύγω προς το παρόν την αγορά ενός blueray player.

Από ότι κατάλαβα μονόδρομος είναι η αγορά ενός media player.
Παράλληλα θα χρειαστώ και κάποιον δέκτη δορυφορικής λήψης.

Και τώρα έρχεται το καίριο ερώτημα: Υπάρχει κάποιος δέκτης που να διαθέτει τα χαρακτηριστικά ενός media player (mkv, 3D ήχος και εικόνα) Και να υποστηρίζει cccam ?
Ή με συμφέρει η ξεχωριστή αγορά ενός media player και ενός οικονομικού δορυφορικού δέκτη όπως π.χ. digitalbox 1200

Υ.Γ. Dalanik τι εννοείς ότι δε μπορεί κανένας media player να παίξει 3D ? Αν κατεβάσω δηλαδή ένα αρχείο mkv μιας 3D ταινίας και το τρέξω στον media player και ενεργοποιήσω τα 3D γυαλιά δε θα δω ότι θα έβλεπα με ένα 3D blue ray player?

To side by side είναι μια λύση ανάγκης ώστε να μην αλλάξουμε εξοπλισμό αναπαραγωγής...
Είναι υποδεέστερο από το 3d Βlu Ray format αφού κόβει την οριζόντια ανάλυση στα δύο... ενώ χρειάζεται και να επέμβει η tv σου με rescaling για να έχεις full ΗD resolution...
Παρ' ότι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό προσωπικά το θεωρώ χειρότερο από το 3d BluRay format...
Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι το 3d Blu Ray χρησιμοποιεί υψηλότερο bandwith και τα mps δεν τα καταφέρνουν... side by side όμως μπορούν.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

+++
Μια παρατήρηση, γιατί ίσως να μην το εξέφρασα καλά πριν.
Δεν υπάρχει 3d ήχος... ή μάλλον ο ήχος οποιασδήποτε μορφής είναι τρισδιάστατος (ακόμα και από ένα κανάλι!)
Αυτό που σε ενδιαφέρει ηχητικά είναι να είναι με τα νέα ΗD formats (HD DTS, Master Αudio κτλ) που μπορεί να αποκωδικοποιήσει ο pioneer.

Last edited:
Θα σου πρότεινα να κάνεις και μια ερώτηση στη κατηγορία HTPC όσον αφορά το laptop σου....

Δεν αποκλείεται να κάνει όσα ζητάς και απλά χρησιμοποιώντας το δορυφορικό δέκτη της tv σου να είσαι οκ...

-bye-

Thanks για την απάντηση ! Το link πολύ καλό ! Διαφωτιστικότατο !

Οπότε βολεύομαι προς το παρόν με τη λύση media player και αργότερα αγοράζω ένα blue ray player.

Η πρόταση δύο σε ένα (Media Player + Δορυφορικός Αποκωδικοποιητής ) πως σου φαίνεται; Αξίζει; Οικονομικά και ποιοτικά;

Προφανώς ποστάραμε ταυτόχρονα.

Θέλω ο δέκτης να υποστηρίζει cccam οπωσδήποτε οπότε ο ενσωματωμένος μάλλον δε θα με καλύψει.