Aντικατασταση-αναβαθμιση AV ενισχυτη

savvas01

AVClub Enthusiast
15 February 2009
753
Γαλατσι
Καταρχην,χρονια πολλα και καλα χριστουγεννα σε ολους
Ειμαι κατοχος ενος yamaha RX-V663,ο οποιος υποστηριζει ενα setup 7.1 με τα παρακατω ηχεια
frond:crystal audio T3
rear:crystal audio TX-T2
center:crystal audio THX Select
back surround:2 x SmArt 4 Tower
Η σκεψη μου ειναι η εξης:υπαρχει ενα μπατζετ 750 euros για αλλαγη ενισχυτη και εχω καταληξει σε 3 μοντελα τα οποια εχουν διαφορετικες τιμες και εννοειται διαφορετικα χαρακτηριστικα,τα οποια παραθετω παρακατω αναλογα με την τιμη τους
1.Onkyo TX-SR707
2.Yamaha RX-V765
3.Onkyo TX-SR607
Οποτε ερχομαι και σας ρωταω...
θεωρητικα ο καλυτερος απο τους 3 παραπανω(αποψη μου)ειναι ο 707.
Το θεμα ποιο ειναι ομως...αξιζει να καταναλωσω ολο το υπαρχον μπατζετ για τον 707,ή θα εχω την ιδια ποιοτητα με καποιον απο το τους αλλους 2 ενισχυτες?
Παιζει θεμα ηχειων με αυτη την αλλαγη?εννοωντας οτι θα χρειαστω και ηχεια για να δω αλλαγη ποιοτητας στον ηχο?
Επισης και κατι ακομη,ανεβασα καποιες φωτογραφιες,ολες απο rear view των 3 ενισχυτων,για να μου πειτε ποιος απο ολους υπερισχυει σε θεμα συνδεσιμοτητας σε συγκριση παραλληλα με τον Yamaha RX-V663
Η χρηση θα ειναι και για ταινιες αλλα και για μουσικη
Υπαρχει προθεση οχι μονο να καταναλωθει,αλλ και να υπερκεραστει το μπατζετ αρκει να αξιζει τον κοπο!
Για δωστε οτι φωτα και σκεψεις μπορειτε!

Attachments

• onkyo-tx-sr707 rear.jpg
    onkyo-tx-sr707 rear.jpg
    69.6 KB · Views: 18
  • ONKYO 607 REAR.jpg
    ONKYO 607 REAR.jpg
    63.8 KB · Views: 16
  • rxv663rear.jpg
    rxv663rear.jpg
    70.8 KB · Views: 14
  • Ymaha rx-v765 rear.jpg
    Ymaha rx-v765 rear.jpg
    64.8 KB · Views: 15
Last edited:
καλημερα.
να σε ρωτησω αρχικα : τι ειναι αυτο που σε ενοχλει,η νομιζεις οτι σου λειπει , και θελεις να κανεις αναβαθμιση?

Απάντηση: Re: Aντικατασταση-αναβαθμιση AV ενισχυτη

Κι εγώ 663 έχω, και θα τον άλλαζα μόνο με πιο πάνω κατηγορία από αυτους που αναφέρεις. Πχ Pioneer LX52, Onkyo 807+, Yamaha 1900.
εκει ηθελα να καταληξω και εγω...
δεν εχει νοημα μια τετοια αλλαγη

Re: Απάντηση: Aντικατασταση-αναβαθμιση AV ενισχυτη

καλημερα.
να σε ρωτησω αρχικα : τι ειναι αυτο που σε ενοχλει,η νομιζεις οτι σου λειπει , και θελεις να κανεις αναβαθμιση?
αλλαζει ο χωρος ακροασης σε αρκετα μεγαλυτερο.τωρα ειναι ολα στημενα σε ενα δωματιο 14 τετραγωνικα,αλλα αλλαζω σπιτι σε 2 μηνες και εκει που θα τοποθετηθει το home theater θα ειναι 25 τετραγωνικα περιπου.επισης θα ηθελα εναν ενισχυτη με ποιο πολλα HDMI inputs,και δε θελω να παρω απλα ενα switch.
οποτε λεω να παω για αλλαγη σε κατι καλυτερο και δυνατοτερο,αυτος ο λογος του ποστ.και ηδη κλεινω προς τον 707,αλλα με προβληματισατε γιατι δεν νομιζω να ειναι στην ιδια κατηγορια με yami 663

ενας τελικος επανω στον γιαμαχα ειναι καλυτερη αναβαθμιση
σαν τσιπ για επεξεργασια σαραουντ δε θα κερδισεις κατι με τα μοντελα που γραφεις, ισως πλην του ονκυο,αλλα και η γιαμαχα ειναι μανα σε αυτο μην το ξεχναμε.

ενας τελικος επανω στον γιαμαχα ειναι καλυτερη αναβαθμιση
σαν τσιπ για επεξεργασια σαραουντ δε θα κερδισεις κατι με τα μοντελα που γραφεις, ισως πλην του ονκυο,αλλα και η γιαμαχα ειναι μανα σε αυτο μην το ξεχναμε.

+1

Επειδή μόλις τώρα πρόσεξα αυτό που γράφεις ότι χρησιμοποιείται και για μουσική... Σε τι ποσοστό? Ποια είναι η προτεραιότητά σου?

Στο λέω γιατί αν είναι κυρίως η μουσική, αντί τελικού σου προτείνω ολοκληρωμένο που έχει πολύ καλύτερη προενίσχυση. Στη μουσική δεν φθάνουν μόνο τα watt... αν έχω πέσει μέσα, πάς σούμπιτος για Ηi-Fi κατηγορία και επιστρέφεις εδώ για ηχεία.

Αν όχι ο τελικός είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση και μένεις όπως είσαι στα ηχεία.

Δυστηχώς δεν έχω ακούσει αρκετούς και δεν θα ήθελα να πω την γνώμη μου για τους 2-3 που άκουσα (δεν έχω μέτρο σύγκρισης).

Καλό θα ήταν να γράψεις και την κατηγορία τιμής που θα κινηθείς.

Last edited:

Επειδή μόλις τώρα πρόσεξα αυτό που γράφεις ότι χρησιμοποιείται και για μουσική... Σε τι ποσοστό? Ποια είναι η προτεραιότητά σου?

Στο λέω γιατί αν είναι κυρίως η μουσική, αντί τελικού σου προτείνω ολοκληρωμένο που έχει πολύ καλύτερη προενίσχυση. Στη μουσική δεν φθάνουν μόνο τα watt... αν έχω πέσει μέσα, πάς σούμπιτος για Ηi-Fi κατηγορία και επιστρέφεις εδώ για ηχεία.

Αν όχι ο τελικός είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση και μένεις όπως είσαι στα ηχεία.

Δυστηχώς δεν έχω ακούσει αρκετούς και δεν θα ήθελα να πω την γνώμη μου για τους 2-3 που άκουσα (δεν έχω μέτρο σύγκρισης).

Καλό θα ήταν να γράψεις και την κατηγορία τιμής που θα κινηθείς.

Λοιπον,εχουμε και λεμε...
καταρχην ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.
οποτε με βλεπω προς τα εκει..οχι αλλαγη αλλα ενισχυση με τελικο..
Dalanik, η χρηση θα ειναι 50-50 ταινιες και μουσικη
το αρχικο μπατζετ ηταν 750,βλεπω να ανεβαινει το πολυ μεχρι το χιλιαρικο για καποιον τελικο.
εχει να προτεινει κανεις κατι σε αυτα τα χρηματα?
περιμενω προτασεις και links...

δηλαδη απο οτι βλεπω,ενας τιμιος 7καναλος τελικος οπως ο NAD T975 εχει γυρω στα 2000 euros :chinscratch:...ξεφευγουμε αρκετα απο το αρχικο μπατζετ,αλλα το κυνηγαμε...

Last edited:
Κοίτα ROTEL, XTZ, ADVANCE, AUDIOLAB και NAD.

Kαλό είναι να τους άκουγες στο χώρο σου και με τα μηχανάκια σου αλλά το βλέπω δύσκολο. Προσπάθησε και στα μεταχειρισμένα.

-bye-

Και γιατί να μην πάρεις έναν δικάναλο τελικό να οδηγήσει το μεγαλύτερο φορτίο και να ανασάνει και ο AV;
το σκεφτηκα και εγω αυτο,αλλα μελλοντικα ?
καλυτερη οικονομικη λυση αλλα 2 καναλια,αν δεν φτασω τον πολυκαναλο,για εκει με βλεπω προς το παρον...

Κοίτα ROTEL, XTZ, ADVANCE, AUDIOLAB και NAD.

Kαλό είναι να τους άκουγες στο χώρο σου και με τα μηχανάκια σου αλλά το βλέπω δύσκολο. Προσπάθησε και στα μεταχειρισμένα.

-bye-
κοιταω κατι μοντελα NAD και ROTEL προς το παρον...
ευχαριστω Dalanik