Αντικατάσταση κεραίας;

Απάντηση: Re: Αντικατάσταση κεραίας;

Πως να σου απαντήσω χωρίς να προσβληθείς.
Δηλώνεις άνεργος και ότι δε σου περισσεύουν.
Παίρνεις αρκετές απαντήσεις πως η παλιά σου κεραία είναι μια χαρά από πλευράς λήψης και δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα γιατί δεν έχει πρακτικό νόημα.
Επιμένεις στη θέση σου ότι πρόκειται για παλιά και σκουριασμένη κεραία και πρέπει να την αλλάξεις.
Ξαναπαίρνεις απαντήσεις τεκμηριωμένες ότι είσαι μια χαρά.
Ενοχλείσαι και επιμένεις με μετρήσεις για σήμα 100% ενώ αυτό είναι αδιάφορο.
Στο τέλος βέβαια συμφωνείς αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι μόλις βρεις ευκαιρία θα κάνεις την αλλαγή.
Δικαίωμα σου να πράξεις ότι θέλεις.

Αυτό διαπίστωσα εγώ διαβάζοντας τυχαία το νήμα.
Ζήτησες γνώμες και έλαβες αντίθετες από αυτές που περίμενες ν' ακούσεις.
Ας σεβαστεί τουλάχιστον τη γνώμη κάποιου supreme member με 10.000(!) δημοσιεύσεις στο site!:grandpa:

(και γω παλιές κεραίες έχω 20ετίας και στα ψηφιακά είναι άψογες)

Re: Απάντηση: Re: Αντικατάσταση κεραίας;

Πως να σου απαντήσω χωρίς να προσβληθείς.
Δηλώνεις άνεργος και ότι δε σου περισσεύουν.
Παίρνεις αρκετές απαντήσεις πως η παλιά σου κεραία είναι μια χαρά από πλευράς λήψης και δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα γιατί δεν έχει πρακτικό νόημα.
Επιμένεις στη θέση σου ότι πρόκειται για παλιά και σκουριασμένη κεραία και πρέπει να την αλλάξεις.
Ξαναπαίρνεις απαντήσεις τεκμηριωμένες ότι είσαι μια χαρά.
Ενοχλείσαι και επιμένεις με μετρήσεις για σήμα 100% ενώ αυτό είναι αδιάφορο.
Στο τέλος βέβαια συμφωνείς αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι μόλις βρεις ευκαιρία θα κάνεις την αλλαγή.
Δικαίωμα σου να πράξεις ότι θέλεις.

Αυτό διαπίστωσα εγώ διαβάζοντας τυχαία το νήμα.
Ζήτησες γνώμες και έλαβες αντίθετες από αυτές που περίμενες ν' ακούσεις.

αν μου απαντησεις χωρις "ειρωνικο υφος" δεν υπαρχει λογος να προσβληθω

αλλωστε οπως ειπα σεβομαι ολων τις γνωμες σας καθως ειμαι φιλοξενουμενος σε ενα δημοσιο φορουμ και δεν εχω λογο να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν , αν προσθεσω και το γεγονος οτι οι περισσοτεροι απο σας ειστε και "ειδικοι" του αντικειμενου που εγω ειμαι αρχαριος.

ναι δηλωσα ανεργος και αυτο ισχυει

αν υπαρχει μεροκαματο τα μονα χρηματα που βγαζω ειναι 10-15 ευρω (4-5 ωρες δουλεια) που φυσικα πανε για τις οικογενειακες αναγκες

ναι εκανα μια ερωτηση για τρια προβληματα που εχω σχετικα με την εγκατασταση της κεραιας που εχω για την ληψη της τηλεορασης (αναλογικης/ψηφιακης)

ελαβα απαντησεις απο αρκετους συνομιλητες επι του θεματος και τους ευχαριστω ολους φυσικα

εσυ φιλε μου βγαζεις το αυθαιρετο συμπερασμα οτι με πειραξε επειδη ειναι αντιθετες με αυτες που περιμενα να ακουσω.

εγω ακουσα ολων των συνομιλητων τις αποψεις ειτε απλων χρηστων ειτε ειδικων επι του θεματος και εβγαλα τα συμπερασματα μου βαση των επιχειρηματων που ειπαν.

απο την στιγμη που ελυσα και το προβλημα με τον γειτονα δεν υπαρχει λογος αλλαγης της κεραιας αφου με καλυπτει για τα ψηφιακα καναλια.

"επισης θα μου επιτρεψεις να εχω την αποψη μου σε αυτο περι 100% σημα καθως στην πραξη και πανω στο αντικειμενο μου την πληροφορικη και συγκεκριμενα στον υπολογιστη που εχω μπροστα μου και παιζω ολη μερα (οταν εχω ελευθερο χρονο) εχω μια απλη κεραια "τηλεσκοπικη" για ψηφιακη ληψη (την ειχε η οθονη/τηλεοραση της LG) και την χρησιμοποιω με ενα USB ψηφιακο δεκτη που βαζω στον υπολογιστη (φορητο) και πιανει ολα τα καναλια 100% ισχυς σηματος και ποιοτητα εικονας.

το ιδιο συμβαινει οταν συνδεσω αυτη την κεραια στην οθονη του σταθερου υπολογιστη που ειναι και τηλεοραση (ενσωματομενο ψηφιακο δεκτη)

το ιδιο συμβαινει και στην συνδεση της με τον δεκτη FUNAI που εχω για την μεγαλη τηλεοραση."

απο εκει και περα οπως ειπα σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας (ολους/ες εννοειτε)

με εχετε καλυψει απολυτα.

Re: Απάντηση: Re: Αντικατάσταση κεραίας;

Ας σεβαστεί τουλάχιστον τη γνώμη κάποιου supreme member με 10.000(!) δημοσιεύσεις στο site!:grandpa:

(και γω παλιές κεραίες έχω 20ετίας και στα ψηφιακά είναι άψογες)

φιλε μου δεν κρινω τον αλλο αναλογα με ποσες δημοσιευσεις εχει (δεν μου λεει κατι προσωπικα) τον κρινω βαση των λεγομενων του και αν εχει εμπειρια η οχι.

επισης ο σεβασμος κερδιζεται

εννοειτε βεβαια (θες λογω ηλικιας , θες λογω διαγωγης-αξιων) σεβομαι ολες τις γνωμες θετικες - αρνητικες

ουδεποτε στην πορεια μου στο διαδικτυο (στα φορουμ) εχω ειρωνευτει η βρισει συνομιλητη μου

εγω αυτα με τα ψηφιακα δεν τα κατεχω (ειμαι της παλιας σχολης "αναλογικη ληψη") βλεπεις ειχα συνηθισει απο του ζωγραφου που εμενα παλια οπου ποτε δεν χρειαστηκε να βαλω κεραια (ενα απλο καλωδιο εφτανε) αλλα η τεχνολογια προχωραει και επειδη δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος ειπα να ρωτησω τους ειδικους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αντικατάσταση κεραίας;

"επισης θα μου επιτρεψεις να εχω την αποψη μου σε αυτο περι 100% σημα καθως στην πραξη και πανω στο αντικειμενο μου την πληροφορικη και συγκεκριμενα στον υπολογιστη που εχω μπροστα μου και παιζω ολη μερα (οταν εχω ελευθερο χρονο) εχω μια απλη κεραια "τηλεσκοπικη" για ψηφιακη ληψη (την ειχε η οθονη/τηλεοραση της LG) και την χρησιμοποιω με ενα USB ψηφιακο δεκτη που βαζω στον υπολογιστη (φορητο) και πιανει ολα τα καναλια 100% ισχυς σηματος και ποιοτητα εικονας.

το ιδιο συμβαινει οταν συνδεσω αυτη την κεραια στην οθονη του σταθερου υπολογιστη που ειναι και τηλεοραση (ενσωματομενο ψηφιακο δεκτη)

το ιδιο συμβαινει και στην συνδεση της με τον δεκτη FUNAI που εχω για την μεγαλη τηλεοραση."
Δε λέει απολύτως τίποτα αυτό που γράφεις για το 100% σήμα. Είναι τελείως σχετικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αντικατάσταση κεραίας;

αν μου απαντησεις χωρις "ειρωνικο υφος" δεν υπαρχει λογος να προσβληθω

αλλωστε οπως ειπα σεβομαι ολων τις γνωμες σας καθως ειμαι φιλοξενουμενος σε ενα δημοσιο φορουμ και δεν εχω λογο να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν , αν προσθεσω και το γεγονος οτι οι περισσοτεροι απο σας ειστε και "ειδικοι" του αντικειμενου που εγω ειμαι αρχαριος.

ναι δηλωσα ανεργος και αυτο ισχυει

αν υπαρχει μεροκαματο τα μονα χρηματα που βγαζω ειναι 10-15 ευρω (4-5 ωρες δουλεια) που φυσικα πανε για τις οικογενειακες αναγκες

ναι εκανα μια ερωτηση για τρια προβληματα που εχω σχετικα με την εγκατασταση της κεραιας που εχω για την ληψη της τηλεορασης (αναλογικης/ψηφιακης)

ελαβα απαντησεις απο αρκετους συνομιλητες επι του θεματος και τους ευχαριστω ολους φυσικα

εσυ φιλε μου βγαζεις το αυθαιρετο συμπερασμα οτι με πειραξε επειδη ειναι αντιθετες με αυτες που περιμενα να ακουσω.

εγω ακουσα ολων των συνομιλητων τις αποψεις ειτε απλων χρηστων ειτε ειδικων επι του θεματος και εβγαλα τα συμπερασματα μου βαση των επιχειρηματων που ειπαν.

απο την στιγμη που ελυσα και το προβλημα με τον γειτονα δεν υπαρχει λογος αλλαγης της κεραιας αφου με καλυπτει για τα ψηφιακα καναλια.

απο εκει και περα οπως ειπα σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας (ολους/ες εννοειτε)

με εχετε καλυψει απολυτα.
Είναι δική σου υπόθεση τι θα κάνεις με την κεραία σου.
Κατά τ' άλλα, όταν είσαι άσχετος σε κάποιο ζήτημα και ζητάς γνώμη για αυτό, αξιολόγησε τις απαντήσεις κάποιων ανθρώπων που γνωρίζουν περισσότερα από εσένα.
Σε βοήθησαν να γλυτώσεις χρήματα.
Δεν σου έγραψα τα παραπάνω για να σε ειρωνευτώ. Σέβομαι την άγνοια, με ενοχλεί όμως η επιμονή. Τίποτα περισσότερο..

Τέλος, αφού διαπίστωσες ότι η κεραία σου είναι σε λάθος θέση, τοποθέτησε την σωστά προς την ορθή κατεύθυνση και το αποτέλεσμα θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.
Δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να γίνει αυτό και απ' ότι γράφεις χρόνο έχεις..

Καταρχήν ευχαριστώ για το κόπο που κάνατε ώστε να μου δώσετε τις απαραίτητες πληροφορίες καθώς ξέρετε περισσότερα στο αντικείμενο αυτό.

Επίσης ζητώ συγνώμη για την "επιμονή" μου απλά λόγω του παλιού επαγγέλματος στην πληροφορική έχω μάθει να μην "εμπιστεύομαι" εύκολα τον άλλο ειδικά αν δεν τον γνωρίζω καθώς έχουν δει πολλά τα μάτια μου στα 40 χρονάκια μου.

Κράτησα προς το παρών την παλιά κεραία "χελιδόνα" απλά την τοποθέτησα ψηλότερα και σωστά προς την ορθή κατεύθυνση

το αποτέλεσμα καταρχήν σας δικαίωσε και με ικανοποιεί (ίσως και να μην αλλάξω κεραία) μιας και από σήμα και από ποιότητα είμαι στο 90-100% σύμφωνα με τα διαγνωστικά εργαλεία που έχουν οι δέκτες/τηλεοράσεις και έτσι σε όλο το σπίτι παίζουν όλα τα κανάλια σε όλες τις τηλεοράσεις είτε με τον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή / δέκτη MPEG4 είτε με ξεχωριστό

Παρατηρήσεις :

Η λήψη στην μεγάλη τηλεόραση 32 LG με τον δέκτη F&U DTR2205HDPVR (αν και είναι για σφαλιάρες ο δέκτης) είναι εντάξει όπως και με την κάρτα που είχα αγοράσει τις NEOTION NP4 + (πιθανόν να αντικατασταθούν με κανέναν EDITION HD η CRYSTAL AUDIO HD ή CRYPTO HD δέκτη.)

το ίδιο είναι στην 22 LG MONITOR-TV (LED) με τον ενσωματωμένο δέκτη MPEG4 (HD) που έχει

το ίδιο είναι και στην 24 LG MONITOR - TV (LED) με τον ενσωματωμένο δέκτη MPEG4 (HD) που έχει (αυτή είναι που συνδέεται ο υπολογιστής μου) ο οποίος σημειωτέον έχει έναν δέκτη σε USB MPEG4 HD ο οποίος δουλεύει τώρα και αυτός.

Τέλος σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια που δώσατε σε έναν άσχετο με το αντικείμενο.