Αντικατάσταση Sony KD-49X8309C

gkaran

New member
27 November 2015
4
Καλησπέρα σας!

Μετά από ~8 χρόνια η KD-49X8309C μας άφησε με καμμένη πλακέτα λόγω κεραυνών :( .
Από την στιγμή που η επισκευή κοστίζει 400€ είπαμε να πάμε σε κάτι νέο..

Μιας και έχω χρόνια να ασχοληθώ με την σκηνή και γενικά βλέπω πάρα πολλές πληροφορίες προσπαθώ να βγάλω άκρη.
Κοιτάω λογικά για 55" με ένα budget το οποίο δεν θα ήθελα να ξεφύγει από τα 800€ (άντε ίσως και λίγο παραπάνω να παίξει αν αξίζει τον κόπο).

Η απόσταση θέασης θα είναι κάπου στα 3-4 μέτρα χονδρικά.
Η κύρια χρήση θα είναι για streaming content (Netflix/Disney+/NAS content) και ίσως λίγη live tv εδώ και εκεί.
Αθλητικά όχι τόσο (κανένα μπασκετάκι που και που ίσως).

Δυστυχώς επειδή είμαι επαρχία δεν είναι εύκολο να βρω σε έκθεση πολλά μοντέλα για να συγκρίνω live :(

Είδα γενικά οτι ακούγονται ανάμεικτα πράγματα για τις TCL και η Sony εξακολουθεί να θεωρείται top επιλογή (?).
Έχω δει κάποια μοντέλα αλλά θα ήθελα και κάποιες ιδέες/προτάσεις αν είναι εύκολο.

Συγκεκριμένα έχω δει τα παρακάτω:

- TCL 55C745 ,VA panel,FALD LCD,100/120Ηz,google tv.

- Sony KD-55X80J (μοντέλο του '21 βέβαια και με προβληματίζει λίγο ίσως από άποψη ταχύτητας και διάρκειας ζωής?),ADS/IPS panel LED LCD,50/60Hz,google tv.

- Samsung QE55Q70C (βέβαια δεν ξέρω πόσο καλή ποιότητα θεωρείται η Samsung - όταν είχα πάρει την Sony τότε η εικόνα των samsung μου φαινόταν αρκετά κατώτερη) ,VA panel,Edge LED LCD,100/120Hz panel,tizen OS.

Καλησπέρα σας!

Μετά από ~8 χρόνια η KD-49X8309C μας άφησε με καμμένη πλακέτα λόγω κεραυνών :( .
Από την στιγμή που η επισκευή κοστίζει 400€ είπαμε να πάμε σε κάτι νέο..

Μιας και έχω χρόνια να ασχοληθώ με την σκηνή και γενικά βλέπω πάρα πολλές πληροφορίες προσπαθώ να βγάλω άκρη.
Κοιτάω λογικά για 55" με ένα budget το οποίο δεν θα ήθελα να ξεφύγει από τα 800€ (άντε ίσως και λίγο παραπάνω να παίξει αν αξίζει τον κόπο).

Η απόσταση θέασης θα είναι κάπου στα 3-4 μέτρα χονδρικά.
Η κύρια χρήση θα είναι για streaming content (Netflix/Disney+/NAS content) και ίσως λίγη live tv εδώ και εκεί.

Δυστυχώς επειδή είμαι επαρχία δεν είναι εύκολο να βρω σε έκθεση πολλά μοντέλα για να συγκρίνω live :(

Είδα γενικά οτι ακούγονται ανάμεικτα πράγματα για τις TCL και η Sony εξακολουθεί να θεωρείται top επιλογή (?).
Έχω δει κάποια μοντέλα αλλά θα ήθελα και κάποιες ιδέες/προτάσεις αν είναι εύκολο.

Συγκεκριμένα έχω δει τα παρακάτω:

- TCL 55C745 ,VA panel,FALD LCD,100/120Ηz,google tv.

- Sony KD-55X80J (μοντέλο του '21 βέβαια και με προβληματίζει λίγο ίσως από άποψη ταχύτητας και διάρκειας ζωής?),ADS/IPS panel LED LCD,50/60Hz,google tv.

- Samsung QE55Q70C (βέβαια δεν ξέρω πόσο καλή ποιότητα θεωρείται η Samsung - όταν είχα πάρει την Sony τότε η εικόνα των samsung μου φαινόταν αρκετά κατώτερη) ,VA panel,Edge LED LCD,100/120Hz panel,tizen OS.
αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης : κάπου στα 3-4 μέτρα χονδρικά

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : streaming content (Netflix/Disney+/NAS content) και ίσως λίγη live tv εδώ και εκεί.

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός : δεν θα ήθελα να ξεφύγει από τα 800€ (άντε ίσως και λίγο παραπάνω να παίξει αν αξίζει τον κόπο).

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: Sony KD-49X8309C , IPS panel ,4K X-Reality PRO, 100/120Hz με MCFI+αναβόσβησμα του οπίσθιου φωτισμού, Edge LED LCD, no Triluminos , android tv 7.0 , model 2015.
CPU dual core
SoC: MediaTek MT5890.
GPU:ARM Mali T624 triple core.
RAM:1,5GB.

---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..

Συγνώμη, πρόσθεσα περισσότερες πληροφορίες :)

Απόσταση κύριας θέασης: κάπου στα 3-4 μέτρα χονδρικά

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι): απέναντι και λίγο πλάι - διάταξη περίπου όπως στην παρακάτω εικόνα:

saloni.png

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου): φως ημέρας (λίγο πιο έντονο το απόγευμα)

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,): streaming content (Netflix/Disney+/NAS content) και ίσως λίγη live tv εδώ και εκεί. Αθλητικά όχι τόσο (κανένα μπασκετάκι που και που ίσως).

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): HD + Streaming (no idea about HDR)

Απαιτήσεις σε ποιότητα: 4Κ και ιδανικά ποιότητα τουλάχιστον αντίστοιχη με την προηγούμενη sony σε εικόνα (μιας και κάποιες που έχω δει live - κυρίως LG - μου φαινεται να έχουν χειρότερη εικόνα)

Απαιτήσεις άλλες: Θα προτιμούσα android/google home ξανά λόγω του πλήθους των εφαρμογών που μπορώ να βάλω. Πχ το streamio είναι κάτι που θα ήθελα σαν επιλογή. Χωρίς βέβαια να είναι κατασταλτικός παράγοντας

Προϋπολογισμός: δεν θα ήθελα να ξεφύγει από τα 800€ (άντε ίσως και λίγο παραπάνω να παίξει αν αξίζει τον κόπο).

Προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: Sony KD-49X8309C , IPS panel ,4K X-Reality PRO, 100/120Hz με MCFI+αναβόσβησμα του οπίσθιου φωτισμού, Edge LED LCD, no Triluminos , android tv,model 2015.
CPU dual core SoC: MediaTek MT5890.
GPU:ARM Mali T624 triple core.
RAM:1,5GB.