Αντικατάσταση surround speakers

seiko

New member
24 December 2015
34
Καλημέρα στην παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει λόγος να αντικαταστήσω τα πίσω ηχεία μου με πιο μεγάλα. Πιο συγκεκριμένα, έχω τα Zensor 3 μπροστά, το Vokal για κεντρικό και πίσω έχω τα Zensor 1. Sub ένα SVS PB 1000. Τα οδηγεί ένας yamaha RX-V679. Ο χώρος είναι ενιαίος 40 τ.μ., αλλά ο χώρος στον οποίο έχουν στηθεί είναι ο μισός, δηλ. στα 20 τ.μ. Χρήση κατά κύριο λόγο ταινίες. Θα καταλάβω διαφορά αν πάρω ένα επιπλέον ζευγάρι Zensor 3 για πίσω ή είναι περιττό έξοδο? (Σε αυτή τη περίπτωση τα Zensor 1 θα τα φυλάξω για όταν αποφασίσω να το κάνω 7.1).

Για όταν αποφασίσεις να το κάνεις 7.1 είναι μια καλή λύση, για το παρόν δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος παρά μόνο προληπτικά μη σταματήσει η παραγωγή του μοντέλου και δε τα βρίσκεις, προσωπική άποψη πάντα γι αυτό θα σου συνιστούσα να περιμένεις και γι άλλες απαντήσεις.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Όταν θελήσω για 7.1 είναι δηλαδή προτιμότερο να πάρω ένα ζευγάρι Zensor 3 ή να πάρω άλλο ένα ζευγάρι Zensor 1? Θα έχω κάποια διαφορά στον ήχο με τα 3, ή δεν παίζει ρόλο αφού θα είναι surround?

Νομίζω ο κύριος ήχος surround είναι στα ηχεία του 5.1 κι όχι στου 7.1 που ουσιαστικά είναι το παλιό πίσω κεντρικό σε διάταξη 6.1. Απ την άλλη δε νομίζω να καταλάβεις κάποια διαφορά, μόνο για λόγους οπτικής αισθητικής κι οικονομίας θα έπαιρνα τα ίδια, δηλαδή άλλο ένα ζευγάρι zensor 1 και πάλι δεν θα υπολείπεσαι σε ήχο αν ήδη είσαι ευχαριστημένος μ αυτά. Ισως σε multi channel dsp που θες να παίξουν όλα τα ηχεία να ακούσεις απ τα zensor 3 περισσότερο μπάσο λόγω μεγαλύτερου γούφερ. Τι να σου πω η απόφαση καθαρά δική σου, ό,τι και να κάνεις πάντως ηχητικά με την ισοστάθμιση λίγα πράγματα θα καταλάβεις.

Να σαι καλά φίλε μου. Μπάσο δεν χρειάζομαι άλλο, με υπερκαλύπτει ο svs. Άρα μένω με τα zensor 1 και όταν με το καλό αποφασίσω για 7.1, παίρνω άλλο ένα ζευγάρι 1 και είμαι κομπλέ.

Να σαι καλά φίλε μου. Μπάσο δεν χρειάζομαι άλλο, με υπερκαλύπτει ο svs. Άρα μένω με τα zensor 1 και όταν με το καλό αποφασίσω για 7.1, παίρνω άλλο ένα ζευγάρι 1 και είμαι κομπλέ.

Νομίζω θα είναι και το καλύτερο απ τη στιγμή που έχεις και τέτοιο υπογούφερ κι αισθητικά θα είναι ίδιο και πιο οικονομικό.

εγω επειδη ημουν στην ιδια φαση προτιμησα κατι σαφεστατα πιο οικονομικο ~ 100 ευρω ενα ζευγαρι ηχεια και για τις ταινιες ειναι μια χαρα..φυσικα αν τα ειχα θα προτιμουσα ενα ζευγος dali zensor 1 να γινει το match σε 7.1

Δηλαδή έχεις Zensor 3 μπροστά, Zensor 1 surround left & right. Surround back left & right τι έχεις αν επιτρέπεται?

σωστα, zensor 3 μπροστα, zensor 1 στα διπλα (surround) και για πισω επελεξα ενα ζευγαρι Taga Harmony TAV-806S...Η λογικη λεει οτι τα πισω surround δουλευουν πολυ πιο λιγο σε σχεση με τα μπροστα/πλαινα...