Αντικατάσταση τηλεόρασης μέσω εγγύησης από Κωτσόβολο και επιλογή νέας τηλεόρασης

ababa641

New member
13 July 2010
69
Λόγω βλάβης στο πάνελ της sony kd55xh9505 https://avclub.gr/index.php?threads/provlima-me-sony-kd-55xh9505.182913/ ο Κωτσόβολος μου ενέκρινε την αντικατάσταση της τηλεόρασης μέσω 5ετους εγγύησης.
Οι τηλεοράσεις που μου προτείνει είναι:

SAMSUNG QE55Q80DA
SONY KD55X85L
SONY XR55X90L

Θεωρώ οτι η X90L είναι η καλύτερη επιλογή.

Στην περίπτωση που εγκριθεί αίτημα για την LG OLED B4 55B46, την θεωρείτε καλύτερη από την X90L?
Να προσθέσω οτι στην τηλεόραση χρησιμοποιείται αρκετά το youtube λόγω παιδικών-παιδικών τραγουδιών.

Τα παιδιά για youtuube δεν θα καταλάβουν ποτέ τίποτα ότι και να τους πάρεις,
οπότε οποιαδήποτε τηλεόραση κάνει επομένως σημασία έχει σε τι συνθήκες βλέπει ο μπαμπάς. ;)

Τη samsung την ξεχνάς, δεν είναι τόσο καλή.

X85L, καλή τηλεόραση, αλλά δεν έχει τα θετικά των καλύτερων higher-end Sony (πχ επεξεργασία)

X90L, πολύ καλή επιλογή.

Β4, η OLED είναι καλύτερη σε όλα, αν την βλέπεις σε σκοτεινό δωμάτιο.

Εγώ ψηφίζω OLED, αν έχεις όμως πολύ φως, η X90L είναι πιο ασφαλής επιλογή.

Τα παιδιά για youtuube δεν θα καταλάβουν ποτέ τίποτα ότι και να τους πάρεις,
οπότε οποιαδήποτε τηλεόραση κάνει επομένως σημασία έχει σε τι συνθήκες βλέπει ο μπαμπάς. ;)

Τη samsung την ξεχνάς, δεν είναι τόσο καλή.

X85L, καλή τηλεόραση, αλλά δεν έχει τα θετικά των καλύτερων higher-end Sony (πχ επεξεργασία)

X90L, πολύ καλή επιλογή.

Β4, η OLED είναι καλύτερη σε όλα, αν την βλέπεις σε σκοτεινό δωμάτιο.

Εγώ ψηφίζω OLED, αν έχεις όμως πολύ φως, η X90L είναι πιο ασφαλής επιλογή.
@Portioli σ' ευχαριστώ για την απάντηση!

Το δωμάτιο δεν είναι σκοτεινό, τουναντίον είναι πολύ φωτεινό.
Ο μπαμπάς στην καλύτερη να δει κάποιο αγώνα αλλιώς δεν υπάρχει χρόνος για ταινίες σε αυτή τη φάση με 2 μικρά παιδιά...αλλά αισιοδοξεί για το μέλλον...οπότε θα ήθελα η τηλεόραση που θα πάρω να κρατήσει.
Στο κατάστημα που είδα OLED είναι εντυπωσιακές.
Ισχύουν ακόμη τα προβλήματα που έλεγαν για burn-in?

αποψη μου πας σε Χ90L με βαση αυτα που προανεφερες πριν για συνθηκες θεασης ,χρησης κλπ Ναι υπαρχει κινδυνος για αποτυπωμα στο πανελ ειδικα οταν βλεπεις καναλι για πολλες ωρες με λογοτυπα κ.λπ. Και youtube συνεχως για αρκετες ωρες ειναι θεματακι..

• Like
Reactions: ababa641
Ισχύουν ακόμη τα προβλήματα που έλεγαν για burn-in?

To έχω διαβάσει θεωρητικά, δεν το έχω δει ποτέ, ειδικα σε μοντέλα της τελευταία τριετίας.
Καταλαβαίνω τους προβληματισμούς σου, αλλά αυτή τη μαγεία μου θα σου δώσει η OLED
όταν θα βάλεις καλό υλικό στο σκοτάδι ,έστω και 5 λεπτά την εβδομάδα),δεν θα την αντάλλαζα με τίποτα.

Τελικά ο Κωτσόβολος δεν μπορεί να μου δώσει κάποιο άλλο μοντέλο συν διαφορά τιμής από πλευράς μου, εκτός από τα 3 που έχω προαναφέρει.
Η εγγύηση αφορά μοντέλο με ίδια χαρακτηριστικά ή παραπλήσια και χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση από τον πελάτη. Αυτό τους είπαν στο κατάστημα από τα κεντρικά.

Οπότε πήγα στην SONY XR55X90L και περιμένω παράδοση μέχρι τέλος της εβδομάδας.

Σας ευχαριστώ!