Αντικατάσταση υπογούφερ

Posidon

New member
12 January 2013
4
Πάτρα
Να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είμαι και πολύ ψαγμένος σε αυτά τα θέματα. Πριν 3-4 χρόνια είχα φτιάξει ένα μέτριο (θέλω να πιστεύω) σύστημα home theater με τα ακόλουθα κομμάτια:
Ενισχυτής Yamaha RX-V363 / Ηχεία Roister HT-4000 ( http://www.roister.gr/ht.htm ) / Υπογούφερ Roister PB-150 ( http://www.roister.gr/ypogoufer.htm ). To σύστημα μπορώ να πω ότι με καλύπτει μιας και δεν κυνηγάω την τελειότητα.

Το πρόβλημα μου είναι τώρα το εξής. Μετά από 2,5 χρόνια καλής λειτουργίας το woofer χάλασε. Το πήγα σε κάποιον ηλεκτρονικό και το έφτιαξε. 1 χρόνο μετά το woofer χαλάει ξανά και το πήγα πάλι για επισκευή. (η πλακέτα πάλι σαν ηχείο δεν έχει κάτι) Ακόμα δεν το έχει δει και δεν έχω εκτίμηση για τι ζημιά μιλάμε από πλευράς κόστους. Έχω την αίσθηση ότι και να το φτιάξω αργά ή γρήγορα θα έχω πάλι τρεχάματα. Δεδομένου ότι δεν είναι και από τα πολύ ακριβά (γύρω στα 210 κάνει τώρα νομίζω) δεν ξέρω αν με συμφέρει να συνεχίσω να το φτιάχνω ή να το αντικαταστήσω με κάποιο άλλο της ίδιας κατηγορίας.

Αυτό που θα ήθελα είναι μερικές προτάσεις για το τι είναι καλό να αγοράσει κανείς αυτή την στιγμή σε αυτή την κατηγορία, ίσως και λίγο παραπάνω (να το θεωρήσω δηλαδή σαν το πρώτο κομμάτι αναβάθμισης που μπορεί να γίνει με τον καιρό).

ΥΓ. Να προσθέσω κάτι, το οποίο είναι δικό μου λάθος 100%. Το woofer δεν ήταν σε πολύμπριζο ασφαλείας όπως οι υπόλοιπες συσκευές. Λέτε να φταίει αυτό και να βρίζω τσάμπα την Roister;

2,5 χρονια δεν ειναι τιποτα,δεν μπορω να το καταλαβω!!!Ισως βγηκε ελλατωματικο η εκανες κατι λαθος κ δεν το καταλαβες...ομως καλυτερα ειναι να χρησιμοποιεις πολυπριζο για καθε ενδεχομενο!Αν θες το φτιαχνεις παλι κ δοκιμαζεις ξανα την τυχη σου με πολυμπριζο αυτη τη φορα.Αλλιως κοιτα αυτα http://www.odes.gr/index.php?option...lypage-ask.tpl&product_id=861&category_id=947 / http://www.odes.gr/index.php?option...ypage-ask.tpl&product_id=3673&category_id=947

Δε ξερω τι προβλημα ειχε σε σενα,σε μενα εβγαζε ενα συνεχομενο ενοχλητικο ηχο μολις το αγορασα,το επεστρεψα και πηρα ενα kef. Αν σου ζητησουν κανα 100αρικο καλυτερα ψαξου για κατι αλλο

Την πρώτη φορά που χάλασε ξαφνικά ένα απόγευμα άρχισα να ακούω στα καλά καθούμενα τυχαία βουϊσματα πολύ δυνατά ενώ ήμουν σε άλλο δωμάτιο και το ηχοσύστημα κλειστό. Αυτή την φορά απλά άνοιξα το πρωϊ να ακούσω λίγη μουσική και απλά έλλειπαν τα μπάσα. Η ενδεικτική λυχνία κλειστή και απλά δεν δούλευε. Ελπίζω να είναι κάτι απλό και να μην αναγκαστώ να το αλλάξω γιατί δεν είναι εποχές για απρόβλεπτα έξοδα. Αλλά από την άλλη αν είναι να φτάσει την αξία του σε επισκευές νομίζω ότι αξίζει να επενδύσω σε ένα καινούργιο.

Υπάρχει και η περίπτωση να έχει κάψει μια εσωτερική ασφάλεια προστασίας. Αυτή βρίσκεται είτε στο τροφοδοτικό του, είτε (το είδα και αυτό) σε μια θηκούλα ενσωματωμένη στην είσοδο του καλωδίου ρεύματος (στο κάτω μέρος της).
Δείξτο σε κάποιον με βασικές γνώσεις ηλεκτρονικών και μπορεί να αποφύγεις τον κόπο και τα έξοδα. Αν όντως συμβαίνει αυτό, φρόντισε να μην το αφήνεις στην πρίζα μόνιμα.

και μενα εδω και κανα τριμηνο ειναι νεκρο το woofer. απο την αρχη κατα διαστηματα εκανε ενα δυνατο βομβο στα ξαφνικα μονο του και τελικα σταματησε τελειως. Το περιεργο ειναι οταν επικοινωνησα με την εταιρεια μου και τους ειπα το προβλημα φανηκε σαν να το ηξεραν γιατι μου ειπαν για επισκευη θελουν 50 και οτι θα εκαναν και μια αναβαθμιση για να μην το ξανακανει.Α και το ειχα παντοτε σε πολυμπριζο ασφαλειας...

Ακριβώς και εμένα το ίδιο παιδιά. Σε μια διακοπή ρεύματος το woofer άρχισε να κάνει νερα, αλλα τελικά δούλεψε. Σε δεύτερη διακοπή τα έπαιξε εντελώς. Φυσικά σε πολύμπριζο ασφαλείας ακριβούτσικο πάνω. Η roister έχει κλείσει και τώρα έγινε Rois acoustics. Κάνοντας αναζήτηση είδα ότι υπήρχε πρόβλημα στην πλακέτα. Αφου κατάφερα και τους βρήκα, μου είπαν ότι με 35 το φτιάχνουν ή με 50 βάζουν την αναβαθμισμένη πλακέτα που δεν χαλάει και έχει καλύτερο ήχο.. Δηλαδή ηξεραν οτι η παλιά χαλούσε και ρωτώ.... Αφού ρε παίδες έχει βγει ελλατωματική η πλακέτα γιατι δεν κάνατε ανάκληση στην πλακέτα???? Φυσικά δεν θα το στείλω για αντικατάσταση καθόσον δεν τους έχω πλέον εμπιστοσύνη και την έχω ψωνίσει. Βρίσκομαι σε αναζήτηση άλλου γουφερ. Το παλιό θα το χαρίσω σε όποιον συμφορουμιτή το θέλει, είτε για ανταλλακτικά είτε άμα θέλει να το φτιάξει με το 50αρικο.
Κρίμα πάντως γιατί είχα χαρεί που ελληνική εταιρία χτυπούσε τους μεγάλους, αλλά απο επαγγελματισμό τελικά οι τύποι δεν.