Αντικραδασμικα.....σας χρειαζομαστε η οχι??

audionet

Senior Member
21 October 2007
326
Λοιπον κυριες και κυριοι θα θελατε να μιλησουμε για την αναγκη αυτων,θα θελατε να πουμε για αντικραδασμικες εμπειριες ?
Θελετε να μιλησουμε για υλικα αδρανη η μη με αντικραδασμικες ιδιοτητες?
Ε λοιπον αφου το θελετε..........ας αναλυσουμε το θεμα αλλα και τις εμπειριες μας απο την χρηση τους!!!!!!!!
Συχνα υλικα σε χρηση............
Μαρμαρο......θα ελεγα (παντα βαση δικης μου εμπειριας)υλικο με περιεργες ιδιοτητες που εξαρταται απο το ειδος και την συσταση του!Αποφευγεται απο πολλους στον ηχο!
Γρανιτης....αδρανες φυσικο υλικο που συνανταται συχνα.Μπορει να χρησιμοποιηθει για στηριξη συσκευων με αρκετα καλα αποτελεσματα στον ηχο με κομβικη χρηση στο μαζεμα των χαμηλων συχνοτητων ειδικα οταν εχουμε πατωμα ξυλινο!Προτεινεται απο πολλους η χρηση του ειδικα κατω απο ηχεια!
Βεβαια αν χρησιμοποιουμε καποια αντικραδασμικα στα ηχεια μας καλο ειναι να δημιουργουμε στηριξη τριποδικη...δηλαδη συνδυασμος -ηχειο με τις ακιδες του-γρανιτης-αντικραδασμικο!
Σχετικα με αυτο χρησιμοποιω κατω απο τα ναυτιλια μου αντικραδασμικα της AKTYNA(με πολυμερη υλικα) και κατοπιν προτροπης του κατασκευαστη ειδα παραγματικα οτι δουλευουν καλλιτερα και επιτυγχανεται ουσιαστικοτερο κοντρολαρισμα του χαμηλου χρησιμοποιωντας τον γρανιτη(Αφρικανικο μαυρο υψηλοτερης πυκνοτητας)και κατω απο αυτον τα αντικραδασμικα !
Διαφορα ελαστομερη-αφρωδη υλικα συνηθως τυπου σαντουιτς οπου προτεινοντε για χρηση σε πηγες και προενισχυτες(px Symposium-darla-plurex).
Corian-Staron υλικα εργοστασιακα οπου σε αρκετες συσκευες δουλευουν και μπορουν να δημιουργουν ατηστηριξη ειτε σε πλακα ειτε τεμμαχια κατω απο τα ποδαρακια των συσκευων.
Αντκραδασμικα τυπου BELP πχ. Stillpoints,Daruma,οπου η αντικραδασμικοτητα επιτυγχανεται με χρηση μεταλλων ενσωματωμενα σε πρισματικη κυψελη με διαφορετικη μοριακη συσταση το καθε υλικο (Stillpoints)η εμμεση στηριξη κινουμενα επανω σε μεταλλικα μερη(Daruma).
Φελλος ...πολυ λενε οτι προτεινεται κατω απο πηγες και λαμπατες κατασκευες..παρεχοντας χωρις χαρακτηρα απομονωση κραδασμων απο το ρακ.
Γυαλι....απανταται σε κατασκευες ρακ περισσοτερο θα ελεγα για διακοσμηση παρα ουσιαστικη χρηση στο θεμα της αντιστηριξης !
Αντικραδασμικες βασεις οπου μπορουμε να τις τοποθετουμε πανω στο ρακ μας και πανω απο αυτες τις συσκευες μας!Ειναι και αυτες τυπου σαντουιτς και μπορει να ειναι κατασκευες με ξυλο-MDF -δυο φυλλα και αναμεσσα απο αυτα να υπαρχουν υλικα πολυμερη η πολυβιλοσιλοξανες-(Αudioprism).
Αν εχετε διαθεση πειτε και σεις τις αποψεις σας σχετικα με την στηριξη και τα αντικραδασμικα που χρησιμοποιειτε!!!!!!
 
Πολύ καλά είναι όλα αυτά, αλλά όταν υπάρχει περιορισμός στα χρήματα......αναγκάζεσαι να βάλεις κάτω από τις αγκίδες (για να μην χαλάει το μάρμαρο) κέρματα!!!! Έχω βάλει κέρματα των 10 λεπτών και....κάνω μια χαρά την δουλειά μου!!!! (ή τουλάχιστον αν όχι μια "χαρά", είμαι ικανοποιημένος στο μην χαλάει το πάτωμα)!!!!!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ..........!!!!!!
 
Φελλος κατω απο το πικαπ.Κοπηκε τελειως η αναδραση του χαμηλου(ξερει ο Θανασης τι εννοω-bye-),αλλα μαλλον εχασε σε μεσοχαμηλο.Παντως ηταν η πιο φτηνη αναβαθμιση που εκανα(αν εξαιρεσεις τα ιντερκοννενκτ)
 
Γεια σου Βλάσση αρχοντα!

Γενικα τα διαφορα αντικραδασμικα κατω απο μηχανηματα δεν τα πολυπιστευω. Κατι χανεις- κατι κερδιζεις. Νομιζω οτι με ενα καλο rack εισαι καλυμμενος.

Οταν ειχα δοκιμασει γρανιτη κατω απο τα προηγουμενα ηχεια μου καταλαβα λιγοτερο μπουμαρισμα. Το αποτελεσμα ειναι καμια φορα να νομιζεις οτι λεπτυνε ο ηχος αλλα μαλλον ετσι ειναι ο ηχος τους ηχειου αφου καθαρισαν οι συχνοτητες μεσοχαμηλα.

Εντελως τυχαια χτες το βραδυ εβαλες τους γρανιτες στα τωρινα μου ηχεια αλλα δεν εχω ακουσει ακομη. Θα δειξει το βραδυ...
 
Κάποτε σε ένα full Mark Levinson σύστημα, με ηχεία Infinity IRS Ωmega, το μόνο που έκανα και αυτό γιά πλάκα, ήταν να βάλω τον προενισχυτή σε κώνους! Πάθαμε την πλάκα μας γιατί μετά από αυτήν την ενέργεια, άλλαξε τόσο πολύ η ηχητική ταυτότητα του συστήματος, που αν υπήρχε κουρτίνα μπροστά του και κάποιος άλλος έκανε αυτή την ενέργεια χωρίς να την γνωρίζουμε, εγώ τουλάχιστον θα πίστευα ότι άκουσα 2 διαφορετικά συστήματα!!!
 
pulsar points (κάπως έτσι) στο CD REF Symphonic Line.
Δεν πίστευα τις διαφορές.
Πολύ ψυχρό (λιγότερες αρμονικές), με λίγο "στέγνωμα" στις υψηλές.
 
pulsar points (κάπως έτσι) στο CD REF Symphonic Line.
Δεν πίστευα τις διαφορές.
Πολύ ψυχρό (λιγότερες αρμονικές), με λίγο "στέγνωμα" στις υψηλές.

Δημητρη ακριβως τα ιδια αποτελεσματα πηρα και εγω απο τα συγκεκριμενα οπου και αν τα δοκιμασα!
 
ρουμι barcelo
οχι για αντικραδασμικο αλλα για να αλλαξει η διαθεση
κατα τα αλλα stillpoints - symposium
 
Re: Απάντηση: Αντικραδασμικα.....σας χρειαζομαστε η οχι??

ρουμι barcelo
οχι για αντικραδασμικο αλλα για να αλλαξει η διαθεση
κατα τα αλλα stillpoints - symposium
Αργυρη εχω κοντραρει με τρεις αλλους σε πηγη τα stillpoints με τα aktyna και ειλικρινα η διαφορες ηταν ελαχιστες!!!Ασε που τα πρωτα εχουν 500 ευρα ενω τα 2α 200 ευρακια η τριαδα....οποτε!!!!!!
-bye-
 
Εγώ θα έλεγα να ξεκινήσεις,βάζοντας αντικραδασμικά πρώτα στα ηχεία και προχωρόντας μετά στ' άλλα(εννοείται,ότι τα κρατάς ή όχι σε κάθε κρίκο,ανάλογα με τ' αποτέλεσμα).
 
για σιντι και ψηφιακα, προσωπικη αποψη ακιδες, λαμπατα κατι σε ελαστικο και βασεις συσκευων εμ ντι εφ, φυλλο φελου, λαστιχο, φυλο φελου και απο πανω γρανιτης
 
το τι δουλευει που εχει να κανει με το μηχανημα και τα αυτια
τα ακτινα μου τα ειχε δωσει ελληνας ριβιουερ πριν χρονια προς ακροαση
τον ρωτησα ποσο εχουν?
μου απαντησε θα σου πω μετα την ακροαση
ευτυχως η δυστυχως δεν ακουσα τιποτα!!!!!!!!
αλλα το θεμα ειναι τα symposium
με 80 δολαριακια πετυχα και λιγο πιο σωστο μπασο
και ευτυχως δεν ειμαι ο μονος που το ακουσε
γιατι ως γνωστο τοτε θα ειχα προβλημα
 
Πρεπει να εχει να κανει και με το καθε μηχανημα ξεχωριστα καθως και με την επιφανεια στην οποια καθεται. Εγω ειχα δοκιμασει παρα πολλα τα οποια δανειστικα απο τον Ριτσο αλλα τα μονα με τα οποια ακουσα ξεκαθαρη βελτιωση ηταν τα Stillpoints (κορυφη) και τα Finite Elemente Ceraball.

Μου εδωσε προχτες ο Argi και δοκιμασα τα Symposium και πραγματικα με εξεπληξε ευχαριστα η βελτιωση που ακουσα τοσο κατω απο τον προενισχυτη οσο και κατω απο το DAC μου. Ανοιξε η στερεοφωνικη εικονα και το μπασο εγινε πιο στακατο. Επαναλαμβανω οτι τα 3 παραπανω προιοντα ειναι τα μονα στα οποια ακουσα αισθητη βελτιωση εως τωρα...
 
Έχω δοκιμάσει πολλά από τα φτηνά κυρίως. Σπίτι έχω μία σακούλα.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι το εξής:
Όσο πιο σκληρή είναι η επιφάνεια τόσο πιο "σκληρός" καταλήγει να γίνεται και ο ήχος. Π.χ. με γρανίτη κάτω από μία πηγή, το μπάσο θα γίνει από στακάτο μέχρι άφαντο, ενώ με σορμποθάνη θα απλώσει και μπορεί να παίζει και χειρότερα.

Τις μεγαλύτερες αλλαγές τις έχω ακούσει σε πικάπ και εκεί κάνω ότι δοκιμές θέλω πριν αποφασίσω.

Τα καταραμένα τα ATC δεν θέλουν ούτε καν σκόνη κάτω από τις ακίδες τους! Ότι και να έβαλα τα χάλασε! :flipout:

Από όσα έχω δοκιμάσει κατέληξα σε βάσεις στήριξης Groundit για αρχή και από κάτω:
Στο CD τις γκοφρέτες του αφεντικού
Στον ενισχυτή τις βιοχλαπάτσες της Goldring. Κάτι σε μαλακή σορμποθάνη μου κάνουν...

Κάτω από το πικάπ δε σκέφτομαι να βάλω κάτι γιατί στο τέλος θα μου πέσει το έπιπλο στο κεφάλι! Εξάλλου σιγά μην κάνει κάτι κάτω από ένα πικάπ των 40 κιλών με διπλά σασί και διπλά αντικραδασμικά ελεφαντίσια πόδια! :flipout: