Αντιο Kurt Masur

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,442
Εφυγε ο Μαεστρος που ειχε ερθει απο την Ανατολικη Γερμανία και εγινε αγαπητος και διασημος σε ολη την Γερμανια σε ολη την Ευρωπη και ακομα και την Αμερικη.
Γεννηθηκε στην πολη Brieg στις 18 Ιουλιου του 27.

Ειχε παρει ποστα διευθυνσης τοσο στην Γενετειρα του οσο και στην Αμερική αλλα και στο Λονδινο και το Παρισι.

Τον ευχαριστουμε για το περασμα του στον κοσμο μας.

220px-Kurt_masur.jpg

Ναι ήταν εξαίρετος μαέστρος και πρέπει να ήταν και καλός άνθρωπος. Τον εγνώρισα από τις συμφωνίες του Brahms και του Mendelsshon με την Gewandhaus.

Tο πρώτο που απέκτησα με αυτόν, περίπου 25 χρόνια πριν, ήταν η 7η Μάλερ στην Berlin ... νομίζω, ότι αν εξαιρέσω του Αμπάντο, είναι στο μυαλό μου η πιο ολοκληρωμένη 7η ... όλοι οι άλλοι το κομματιάζουν το πράγμα, δεν δίνεται η αίσθηση του συνόλου ... ήταν γενικά ερμηνευτής του δάσους...δεν έπαιξε συνταρακτικά κάποιο μέρος, να μην σου φύγει ποτέ από το μυαλό, όπως πχ. ο Λέννυ, αλλά έδινε στην μεγάλη εικόνα (Πχ. στον Μέντελσον ) ... ο Μπραμς, μου αρέσει να ερμηνεύεται αλλιώς ...

Σε κάθε περίπτωση έφυγε υπερπλήρης ημερών και μέχρι πρόσφατα ήταν πάνω στο πόντιουμ (από όπου διάβασα ότι έπεσε ο φουκαράς σε μια συναυλία του 2012) ... καλό του ταξίδι ...

Μου έλεγαν συνάδελφοι πόσο εξαιρετική εμπειρία ήταν η 9η που έκαναν πριν χρόνια μαζί του στο μέγαρο ...
Ας αναπαυθεί!!

Μου έλεγαν συνάδελφοι πόσο εξαιρετική εμπειρία ήταν η 9η που έκαναν πριν χρόνια μαζί του στο μέγαρο ...
Ας αναπαυθεί!!

Είχα παρευρεθεί και πραγματικά είχα ευχαριστηθεί.