Απαιτείται upscaling 1080p?

twinhead

New member
12 January 2009
93
Καλησπέρα,
έχω την sony KDL46Z4500. Απαιτείται να έχω AV ενισχυτή με δυνατότητα να κάνει τα σήματα upscaling σε 1080p? Έχω διαβάσει ότι έχει πολύ καλό scaler η συγκεκριμένη TV.
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αξίζει να δώσω 500Ε παραπάνω για να πάρω των PIONEER 72 αντί του 71 για να μου κάνει upscaling στις εισόδους HDMI? Επίσης σαν BD player έχω το PLAY STATION 3.

Ηχεια παιζουν ή ακους απο την τιβι ?Αν εχεις ηχεια το πιο (72) εχει σαφως καλυτερο ηχο απο το ps3

Καλησπέρα,
έχω την sony KDL46Z4500. Απαιτείται να έχω AV ενισχυτή με δυνατότητα να κάνει τα σήματα upscaling σε 1080p? Έχω διαβάσει ότι έχει πολύ καλό scaler η συγκεκριμένη TV.
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αξίζει να δώσω 500Ε παραπάνω για να πάρω των PIONEER 72 αντί του 71 για να μου κάνει upscaling στις εισόδους HDMI? Επίσης σαν BD player έχω το PLAY STATION 3.

Ακόμα και αν σου περισσεύουν ,ΟΧΙ. Δε χρειάζεται upscaling αφού όλα τα bd είναι 1080p.

Αν βάλω να δω ένα απλό DVD? Εϊναι καλύτερα το upscaling να το κάνει το PS3, η 46Ζ4500 ή αξίζει να πάρω τον 72 για να το κάνει αυτός? Μήπως είναι πεταμένα λεφτά στον ενισχυτή η δυνατότητα αυτή?

Να σου δωσω την καλυτερη λυση?
Παιρνεις ενα DVD player της Toshiba, το XD-E500 με την μηχανη XDE που δεν σου κανει απλα upscale αλλα σου αναβαθμιζει ολα τα DVD σε 1080p 24fps διορθωνοντας ακομα και περιγραμμα και μειωνοντας τον ψηφιακο θορυβο. Κοστιζει μονο 100 ευρω και αναβαθμιζεις ολη την συλλογη σου . Το εχω παρει και εχω μεινει εντυπωσιασμενος. Ετσι εχεις το PS3 για τα BR και το Toshiba για τα DVD σου.

http://www.gizmodo.gr/591/toshiba-xd-e500-hd-quality-from-dvd/

http://techblog.gr/homecinema/toshiba-xd-e500/

Τι διαφορα εχει απο το 500 ?

H μόνη ορατή διαφορά που βλέπω είναι το USB που σύμφωνα με το manual υποστηρίζει αναπαραγωγή DiVX από εκεί.
Δεν βρήκα κάπου να λέει για υπότιτλους.

Απ 'όσο διαβάζω και εδώ, έχουν διορθώσει ένα θέμα που είχε το προηγούμενο με το aspect ratio.
Δεν γνωρίζω αν έχουν βελτιώσει κάτι επιπλέον στις επιλογές XDE.
Αυτό που βλέπω είναι ότι θα έχει την ίδια τιμή με το XDE500 και με κάνει να το σκέφτομαι. Του λείπουν απ' ό,τι φαίνεται κάποιες σύγχρονες δυνατότητες σε σχέση με τον ανταγωνισμό (MP3 ripping για παράδειγμα) αλλά αυτά τα θεωρώ δευτερεύοντα.

Αν δεν πάρω το DVD και έχω μόνο το PS# και την SONY KDL46X4500?

Θα βλεπεις απο το PS3 τα BR και τα DVD δισκακια χωρις upscale οποτε αν θελεις upscale στα απλα DVD θα πρεπει να στο κανει αυτο ο ενισχυτης σου αλλα ειναι χαζο να δωσεις 500 ευρω παραπανω για τον ιδιο ενισχυτη για upscale ικανοτητα οταν λυνεις το θεμα με 100 ευρω. Εδω που τα λεμε ο ενισχυτης δεν ειναι για αυτη τη δουλεια... το DVD player ειναι.

Σταυρο ,μηπως εχει τυχει να το συγκρινεις με το samsung 2500 ? Οσο αφορα το upscale των dvd και μονο. .

(αν ειναι οff topic ας μεταφερθει )

Σταυρο ,μηπως εχει τυχει να το συγκρινεις με το samsung 2500 ? Οσο αφορα το upscale των dvd και μονο. .

(αν ειναι οff topic ας μεταφερθει )

Οχι, ειχα το Samsung DVD-1080P8 και το θεωρουσα αρκετα καλο στο upscale μεχρι που ειδα το Toshiba. Καμμια συγκριση βλεπεις την κοντινοτερη σε HD εικονα που μπορεις να παρεις απο DVD. Επισης εχω και το Philips DVP3360 που κανει upscale στα 1080p... τριχες. Επειδη εχω και το Toshiba E-30 HD DVD player που κανει πολυ καλο upscale τεινω να καταληξω οτι τα Toshiba ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σε DVD player - παντα βεβαια σε αυτες τις τιμες ετσι.

Εγώ απλά να προσθέσω πως μόλις δεις τα πρώτα bd θα πετάξεις τα dvd και θα λες τι έβλεπα τόσο καιρό. Ειδικά σε παλιές ταινίες που αναγκαστικά για να χωρέσουν σε ένα τέτοιο δισκάκι έκοβαν κόκκο και χρησιμοποιούσαν EE. Αλλη κινηματογραφική εμπειρία δίνει το bd.

Οχι, ειχα το

Επειδη εχω και το Toshiba E-30 HD DVD player που κανει πολυ καλο upscale τεινω να καταληξω οτι τα Toshiba ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σε DVD player - παντα βεβαια σε αυτες τις τιμες ετσι.

Eυχαριστω για την απαντηση.

Μεταξυ των δυο (Ε-30 - XDE 500 ) ποιο θα προτεινες (επελεγες εσυ αν θες ) για upscale dvd ? Μια και τα δυο τα βρισκω σε παρομοια τιμη...