Απαιτείται upscaling 1080p?

Εγώ απλά να προσθέσω πως μόλις δεις τα πρώτα bd θα πετάξεις τα dvd και θα λες τι έβλεπα τόσο καιρό. Ειδικά σε παλιές ταινίες που αναγκαστικά για να χωρέσουν σε ένα τέτοιο δισκάκι έκοβαν κόκκο και χρησιμοποιούσαν EE. Αλλη κινηματογραφική εμπειρία δίνει το bd.

Σωστο.Αλλα περα των bd players που εχουμε ,και των bd δισκιων που βλεπουμε , υπαρχουν πολλες ακομα ταινιες ,ειτε παλιοτερες ειτε νεες που δεν μπορουμε να τις δουμε σε bd.

Θα ηθελα ομως να δω ενα συγκρητικο μερικων καλων upscale dvd players ,toshiba , oppo η οποια αλλη ξεχνω με μερικα προσιτα bd players..:BDGBDGB53:

Eυχαριστω για την απαντηση.

Μεταξυ των δυο (Ε-30 - XDE 500 ) ποιο θα προτεινες (επελεγες εσυ αν θες ) για upscale dvd ? Μια και τα δυο τα βρισκω σε παρομοια τιμη...

Αν εχεις HD DVD δισκακια ειναι μονοδρομος το πρωτο και θα μεινεις ικανοποιημενος και απο τις upscale ικανοτητες του. Αν δεν εχεις παρε το δευτερο αφου η XDE engine για το upscale ειναι οτι καλυτερο και πιο νεο σημερα σαυτο το τομεα.
Το πιο ενδιαφερον της υποθεσης ειναι πως παιρνεις σημερα τετοια μηχανηματα με 100 ευρω. Οταν δεις την εικονα πραγματικα δεν θα πιστευεις τις τιμες.

Αν εχεις HD DVD δισκακια ειναι μονοδρομος το πρωτο και θα μεινεις ικανοποιημενος και απο τις upscale ικανοτητες του. Αν δεν εχεις παρε το δευτερο αφου η XDE engine για το upscale ειναι οτι καλυτερο και πιο νεο σημερα σαυτο το τομεα.
Το πιο ενδιαφερον της υποθεσης ειναι πως παιρνεις σημερα τετοια μηχανηματα με 100 ευρω. Οταν δεις την εικονα πραγματικα δεν θα πιστευεις τις τιμες.

Οκ .Ευχαριστω ! :a0210:

Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω ενα toshiba rec (δεν θυμαμαι μοντελο ) και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος με το upscale του.Και ομαδα που κερδιζει..:grandpa:

Χρειαζομαι ομως ενα δευτερο ,δεν εχω hd dvd οποτε παω για το 500 ..η περιμενω νεοτερα για το 600.

Εγώ έχω τα Toshiba E-30 HD και XDE 500 και το PS3 ,θα έλεγα ότι πράγματι δίνει πολύ καλή εικόνα το Toshiba XDE 500 ,λίγο καλύτερη από το E-30 HD και αρκετά καλύτερη από το PS3.
Το θέμα είναι ότι έγώ που δεν έχω συλογή από δισκάκια ,αλλά το πήρα για να βλέπω τις ταινίες και σειρές που κατεβάζω ,θα έλεγα ότι δεν με βόλεψε.
Οι εικόνα που δίνει το Toshiba XDE 500 στα divx (το E-30 δεν παίζει divx ) είναι πολύ μέτρια ,και να κάνεις συνέχεια δισκάκια είναι κουραστικό.

Βρήκα αυτές τις δύο φωτό που δείχνουν την ίδια (σχεδόν) στιγμή με XDE off και XDE on:

sNaked_Lunch__Welcome_to_Annexia__-.jpg
Naked_Lunch__Welcome_to_Annexia__-_.jpg

Όσον αφορά το XDE-600, είναι απλώς το καινούριο μοντέλο που προσθέτει πιο λεπτό προφίλ και υποδοχή USB.

Εννοείται πως θα περιμένεις το 600άρι και μη διανοηθείς να δώσεις πάνω από 80 ευρώ... Αν και προσωπικά αν δεν το δοκιμάσω πρώτα με 2-3 δισκάκια που έχω για τέτοια τεστ, δεν πείθομαι... :D

Upscale εξαιρετικό κάνει σίγουρα, αλλά πρέπει να με πείσει και στο θέμα deinterlacing. Τουλάχιστον δεν μπορούσαν να του βάλουν και μια χειροκίνητη επιλογή σε αυτόν τον τομέα, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; Δεν υπάρχει πιο καταστροφικό πράγμα σε θέαση DVD, από το να εφαρμόζει το μηχάνημα σε ταινία, απόπλεξη για βίντεο... Και σχεδόν όλα τα φτηνά μηχανάκια, αυτό κάνουν... :furious3: :motz:

Ίδια κατασκευή είναι και τα δύο, Ναθ: Funai σε όλα τους, με το Zoran ως κεντρικό ελεγκτή-επεξεργαστή και σετ ρυθμίσεων του διαμορφωμένο από την Toshiba.

Απλώς στην πλακέτα τους φοράνε και το τσιπ XDE (της Toshiba).

Θεωρητικά θα μπορούσε να έχει πιο εξελιγμένο XDE το 600άρι, αλλά πρακτικά μάλλον θα είναι ακριβώς το ίδιο, άντε καμμιά revision με τίποτα bugs που ανακαλύψαν στην πορεία, διορθωμένα...

Φωτό από τα σωθικά του XD-E500:

Toshiba_XD-E500_09.jpg
Toshiba_XD-E500_10.jpg

Last edited:
Αν δεν κάνω λάθος δεν έχει και το PS3 και η SONY KDL46Z4500 upscaler?

Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας...

Σαφώς και έχουνε upscaler, αλλά δεν έχουν όλοι οι upscalers την ίδια απόδοση...