Απαραίτητα και προτεινόμενα προγράμματα για HTPC

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Καλο θα ηταν να εχουμε μια λιστα με τα απαραιτητα και προτεινομενα προγραμματα, μηπως υπαρχει και δεν την ειδα;

Φτιαχνω ενα HTPC για ενα φιλο και εχω κολλήσει στο τι θα χρειαστεί..
players, codecs, ripers, directx, και αλλα που αγνοώ..

Εγω στο δικο μου htpc ειχα βαλει ΜΟΝΟ το Media player classic home cinema...
τιποτε αλλο...με σωστη ρυθμιση δεν χρειαζεσαι τιποτε αλλο..
θα χρειαστει να βαλεις και την τελευταια εκδοση του directX..

Προσωπικα εχω βαλει ενα ελαφρυ codec pack για να παιζω ματροσκες και απο το περιβαλλον Media Center, το Shark007
Εμπεριεχει ffdshow και θελει λιγη προσοχη στην εγκατασταση.

Μπορεις να βαλεις και Media Player Classic HC φυσικα, που θεωρειται καλυτερος player, ισως με καποιο front end οπως MediaPortal ή XMBC αρκει το PC να εχει "γκαζια"
Εμενα με καλυπτει το Media Center, ετσι και αλλιως ουσιαστικα scaling και decoding κανει το ffdshow, με fast forward, υποτιτλους, DTS στην HDMI κλπ ολα απο το τηλεκοντρολ
Υπαρχουν και plugins, οπως το Media Browser και πολυ ευκολα εχεις ενα τετοιο αποτελεσμα αντι για τον windows explorer, στον οποιο μπορεις φυσικα να βγεις οποτε θελεις

media-browser.jpg

Φυσικα το απολυτο DVD ripper DVDFab HD Decrypter σε δωρεαν βασικη εκδοση.

Χρησιμο εχω βρει το MakeMKV για να μετατρεπω τα ριπαρισμενα DVD σε MKV χωρις επανακωδικοποιηση, με τους υποτιτλους selectable, σε οσα DVD δεν με ενδιαφερει να κρατησω menu και extras

Αν εχεις πολλες ματροσκες, το MKVtoolnix ειναι ενα πολυ καλο εργαλειο για να τις "καθαρισεις" απο περιττα streams ηχουν και υποτιτλων/fonts και να προσθεσεις υποτιτλους διαφορων format μεσα στο mkv

Φυσικα update τα windows, εγκατασταση directx και ξεχωριστα update των drivers της καρτας γραφικων αναλογα με το chipset της, καθως οι οδηγοι των windows ειναι συνηθως πολυ απλοϊκοι.

Γενικα keep it simple και καλη αρχη

Last edited:
Απάντηση: Re: Απαραίτητα και προτεινόμενα προγράμματα για HTPC

Προσωπικα εχω βαλει ενα ελαφρυ codec pack για να παιζω ματροσκες και απο το περιβαλλον Media Center, το Shark007
Εμπεριεχει ffdshow και θελει λιγη προσοχη στην εγκατασταση.

Μπορεις να βαλεις και Media Player Classic HC φυσικα, που θεωρειται καλυτερος player, ισως με καποιο front end οπως MediaPortal ή XMBC αρκει το PC να εχει "γκαζια"
Εμενα με καλυπτει το Media Center, ετσι και αλλιως ουσιαστικα scaling και decoding κανει το ffdshow, με fast forward, υποτιτλους, DTS στην HDMI κλπ ολα απο το τηλεκοντρολ
Υπαρχουν και plugins, οπως το Media Browser και πολυ ευκολα εχεις ενα τετοιο αποτελεσμα αντι για τον windows explorer, στον οποιο μπορεις φυσικα να βγεις οποτε θελεις

media-browser.jpg

Φυσικα το απολυτο DVD ripper DVDFab HD Decrypter σε δωρεαν βασικη εκδοση.

Χρησιμο εχω βρει το MakeMKV για να μετατρεπω τα ριπαρισμενα DVD σε MKV χωρις επανακωδικοποιηση, με τους υποτιτλους selectable, σε οσα DVD δεν με ενδιαφερει να κρατησω menu και extras

Αν εχεις πολλες ματροσκες, το MKVtoolnix ειναι ενα πολυ καλο εργαλειο για να τις "καθαρισεις" απο περιττα streams ηχουν και υποτιτλων/fonts και να προσθεσεις υποτιτλους διαφορων format μεσα στο mkv

Φυσικα update τα windows, εγκατασταση directx και ξεχωριστα update των drivers της καρτας γραφικων αναλογα με το chipset της, καθως οι οδηγοι των windows ειναι συνηθως πολυ απλοϊκοι.

Γενικα keep it simple και καλη αρχη

Πολύ σωστή απάντηση.

Εγώ να πώ πως για μια ένα καθαρό HTPC με όσο το περίσσοτερο αυτοματισμούς και με αποκλειστική χρήση remote το Media Portal με skin το Streamed είναο μονόδρομος.

Προσφέρει πλήρη παραμετροποίηση με λίγη υπομονή βέβαια και ένα καταπληκτικό GUI, κατα την γνώμη μου το καλύτερο. Ένα απλό Googlαριμα θα σας πείσει.

Από κεί και πέρα για όσους δεν τρελαίνονται για το GUI τότε ο Media Player Classic με ένα codec pack θα κάνει τα πάντα και βέβαια πιο γρήγορα απο οτιδήποτε άλλο.

Από κεί και πέρα για όσους δεν τρελαίνονται για το GUI τότε ο Media Player Classic με ένα codec pack θα κάνει τα πάντα και βέβαια πιο γρήγορα απο οτιδήποτε άλλο.

Ο Media Player Classic Homecinema δεν χρειάζεται κανένα codec pack τα παίζει όλα μόνος του, χωρίς καμία ρύθμιση.

Αν χρησιμοποιησεις το HTPC για την προβολη και εγγραφη επιγειων ψηφιακων καναλιων τοτε προτεινομενο λειτουργικο ειναι το windows 7.
Με ενα USB DVB-T tuner θα εχεις απιστευτη εικονα, απεριοριστο timeshift (μεσω αλλαγης στην registry) και παρα πολυ καλη δυνατοτητα εγγραφης.

Σαν player τον KMPlayer ή τον mpc-hc (οπως αναφερθηκε ηδη).

Μην βαλεις καποιο codec pack. Συνηθως κανουν ζημια και μπερδευουν τα πραγματα.

Παιδιά μου αρέσει πολύ το interface που είναι στη φωτό παραπάνω που έβαλε ο upacoopa είναι απο το MediaPortal ή XMBC...Αν γνωρίζει κανείς ας πει...

Παιδιά μου αρέσει πολύ το interface που είναι στη φωτό παραπάνω που έβαλε ο upacoopa είναι απο το MediaPortal ή XMBC...Αν γνωρίζει κανείς ας πει...

Αυτό είναι απ' το Media Browser το οποίο είναι κάτι σαν skin του Windows Media Center. Η αυθεντική ιδέα και κατά τη γνώμη μου η καλύτερη σε λειτουργία και εφαρμογή και βέβαια ταχύτητα είναι το XBMC και ιδιαίτερα με skin το AEON.

Επειδή πειραματίζομαι αυτή την εποχή και με τα τρία, λέω μόλις τελείωσω με τα συμπεράσματα μου να ανεβάσω μια παρουσίαση για το XBMC (αρχικά) με φωτογραφίες αλλά και αναλυτικό οδηγό βήμα - βήμα.

Re: Απάντηση: Re: Απαραίτητα και προτεινόμενα προγράμματα για HTPC

Αυτό είναι απ' το Media Browser το οποίο είναι κάτι σαν skin του Windows Media Center. Η αυθεντική ιδέα και κατά τη γνώμη μου η καλύτερη σε λειτουργία και εφαρμογή και βέβαια ταχύτητα είναι το XBMC και ιδιαίτερα με skin το AEON.

Επειδή πειραματίζομαι αυτή την εποχή και με τα τρία, λέω μόλις τελείωσω με τα συμπεράσματα μου να ανεβάσω μια παρουσίαση για το XBMC (αρχικά) με φωτογραφίες αλλά και αναλυτικό οδηγό βήμα - βήμα.

Περιμένουμε τα συμπεράσματα σου.
Εγώ είχα δοκιμάσει (πριν 2 χρονια) το Plex σε Mac mini και μου είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις.

Χρησιμποιώ το JRiver Media Center
Κοστίζει $39 τη πρώτη φορά και μετά $19 ανά έτος.
Μερικές φωτογραφίες απ' το interface

- Theater view
- Music
- Music playing (κατεβάζει εικόνες του καλλιτέχνη απ' το Internet, ενώ παίζει)
- Φωτογραφίες
- Videos
- Διαλέγοντας ένα video
- Παίζοντας το video
- Τα νέα (από διάφορους providers)
- Τηλεόραση (εφ' όσον υπάρχει κάρτα TV στο PC)
- Windows Interface

Διαθέτει library server (από άλλα pc του δικτύου, έχετε προσβαση στη βιβλιοθήκη, παίζοντάς τη σε όλα τα σημεία του δικτύου).
Διαθέτει zones (ζώνες). Από ένα pc μπορείτε να κάνετε τον DJ (για μουσική, εικόνες, video) για τα άλλα pc του δικτύου.
DLNA και πολλά άλλα που ακόμα ανακαλύπτω.

Attachments

• TheaterView.jpg
    TheaterView.jpg
    27.2 KB · Views: 41
  • Music.jpg
    Music.jpg
    77.3 KB · Views: 48
  • MusicPlaying.jpg
    MusicPlaying.jpg
    55.7 KB · Views: 35
  • PicturesBrowsing.jpg
    PicturesBrowsing.jpg
    69.2 KB · Views: 38
  • VideosBrowsing.jpg
    VideosBrowsing.jpg
    60.4 KB · Views: 33
  • VideoSelecting.jpg
    VideoSelecting.jpg
    70.1 KB · Views: 39
  • VideoPlaying.jpg
    VideoPlaying.jpg
    34.2 KB · Views: 33
  • Info-News-Browsing.jpg
    Info-News-Browsing.jpg
    63.8 KB · Views: 34
  • TV.jpg
    TV.jpg
    28.1 KB · Views: 32
  • NormalView.jpg
    NormalView.jpg
    127.7 KB · Views: 38
Re: Απάντηση: Απαραίτητα και προτεινόμενα προγράμματα για HTPC

Να ρωτήσω...

τι παραπάνω/διαφορετικό έχει από το XMBC?

Να σου πω αλήθεια, δεν ξέρω.
Έφτασα εκεί, αρχίζοντας απ' την ενγενή του δυνατότητα να παίζει flac (έχω κάπου 15.000 αρχεία - 1080 CD - ριπαρισμένα σ' αυτό το format).
Συνεχίζοντας, ανακαλύπτω κάθε τόσο κι άλλα καλούδια...
Μιά απλή απάντηση στην ερώτησή σου θα ήταν "το XMBC είναι της MS".
Δές και τη κουβέντα εδώ περί JRiver, άν και είναι στην αρχή της ακόμα...

Μήπως γίνεται να έχω την παραπομπή για τη σελίδα με στήσιμο και ρυθμίσεις του Media Browser ? Γίνεται DXVA στα Media Center ? Βοηθήστε για να μη με φάει το ψάξιμο... :)

Μήπως γίνεται να έχω την παραπομπή για τη σελίδα με στήσιμο και ρυθμίσεις του Media Browser ? Γίνεται DXVA στα Media Center ? Βοηθήστε για να μη με φάει το ψάξιμο... :)

Φίλε μου με ένα googlάρισμα θα βρεις δεκάδες οδηγούς.

π.χ. http://www.mediasmartserver.net/2010/11/03/walkthrough-media-browser-2-2-9-orion/

Εδώ μπορείς να βρείς σχεδόν τα πάντα σχετικά με το στήσιμο Windows Media Center.

http://www.hack7mc.com/
http://thegreenbutton.com/

Φίλε μου με ένα googlάρισμα θα βρεις δεκάδες οδηγούς.

π.χ. http://www.mediasmartserver.net/2010/11/03/walkthrough-media-browser-2-2-9-orion/

Εδώ μπορείς να βρείς σχεδόν τα πάντα σχετικά με το στήσιμο Windows Media Center.

http://www.hack7mc.com/
http://thegreenbutton.com/

Σε ευχαριστώ, είμαι στη δουλειά :AFADF0: και προσπαθώ στο ενδιάμεσο να ψάξω, μου γλύτωσες χρόνο!