ΑΠΑΞΙΩΣΗ PANY 4000

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
Παρατηρω στα ελληνικα φορουμ μεγαλη απαξιωση του πανυ 4000 κατι που δεν συμβαινει σε αντιστοιχα του εξωτερικου και τα γνωστα σαιτ παρουσιασης προβολεων. Ειδικα στα αμερικανικα σαιτ υπαρχει αποθεωση του ,θεωρωντας τον κορυφαιο στην κατηγορια - δεν ξερω να παιζει ρολο η μεγαλυτερη εγγυηση που δινουν εκει, και η χαμηλη τιμη του-, και δεν ξερω αν ειναι θεμμα προωθησεις του προιόντος (αλλα ολοι προωθουν τον ίδιο?). Ολα αυτα τα λεω δυστυχως χωρις να τον εχω δει. Θα ηθελα την γνωμη σας.

Η (εκεί) χαμηλή τιμή του μπορεί κάλλιστα να το δικαιολογεί, εάν λόγω αυτής συναγωνίζεται μηχανήματα που εδώ θεωρούνται διαφορετικής (χαμηλότερης) κατηγορίας.

Δεν τον έχω δει προσωπικά, ώστε να μπορώ να εκφέρω άποψη.. Πάντως το θεωρώ απίθανο να τον "θάβουν" επίτηδες στα Ελληνικά φόρα. Δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να έχει συμφέρον από κάτι τέτοιο.

Παρατηρω στα ελληνικα φορουμ μεγαλη απαξιωση του πανυ 4000 κατι που δεν συμβαινει σε αντιστοιχα του εξωτερικου και τα γνωστα σαιτ παρουσιασης προβολεων. Ειδικα στα αμερικανικα σαιτ υπαρχει αποθεωση του ,θεωρωντας τον κορυφαιο στην κατηγορια - δεν ξερω να παιζει ρολο η μεγαλυτερη εγγυηση που δινουν εκει, και η χαμηλη τιμη του-, και δεν ξερω αν ειναι θεμμα προωθησεις του προιόντος (αλλα ολοι προωθουν τον ίδιο?). Ολα αυτα τα λεω δυστυχως χωρις να τον εχω δει. Θα ηθελα την γνωμη σας.
Προσωπικά δεν έχω την καλύτερη γνώμη για τον τρόπο που λειτουργούν τα πιο πολλά Ελληνικά forum , καλό είναι από εσένα που ενδιαφέρεσαι να προσθέτεις στα topic συζητήσεων κάποια reviews από τους ξένους , ή να αναφέρεις στα topic που κάνουν review ανάλογα σχόλια με αυτό που έκανες εδώ.

Σε περίπτωση που δεχτείς επίθεση χωρίς κανένα εμφανή λόγο, είναι μια ένδειξη ότι κάτι παίζει... δεν έχει πάντως σημασία βάλτο για ενημέρωση και άστο.

Δεν εχεις την καλυτερη γνωμη, αλλα αυτο δεν σε εμποδιζει να γραφεις σε αυτα ad nauseum για τα θεματα που σε ενδιαφερουν (ποια θεματα δηλαδη, το εξης ενα,το playstation)..
Τα Ελληνικα fora δεν διαφερουν σε τιποτα απο τα αντιστοιχα ξενα: Και εκει και εδω γραφουν χομπιστες, γνωστες, ασχετοι, ξερολες και ειναι στην κριση του αναγνωστη να "φιλτραρει" ποιες πληροφοριες εχουν αξια.. Τα Fora δεν ειναι η Βιβλος να τα πιστευουμε ακριτα, αλλα ειναι ενα πολυ καλο εργαλειο για να αποκτησεις σφαιρικη γνωση πανω στα χομπυ σου (με το απαραιτητο "φιλτραρισμα" που προανεφερα).

Για τον Panasonic 4000 δεν εχω αποψη αλλα μπορεις να διαβασεις την σχετικη κουβεντα για τον παλαιοτερο 3000: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=31572

Τελευταια φορα που ειδαμε μαζικα εναν πανυ ηταν ο 2000 ετσι δεν ειναι ??/ Ηταν εξαιρετικο μηχανακι. Αν και ακριβοτερο ηταν το καλυτερο για τα γουστα μου στην κατηγορια του.

Re: Απάντηση: ΑΠΑΞΙΩΣΗ PANY 4000

Δεν εχεις την καλυτερη γνωμη, αλλα αυτο δεν σε εμποδιζει να γραφεις σε αυτα ad nauseum για τα θεματα που σε ενδιαφερουν (ποια θεματα δηλαδη, το εξης ενα,το playstation)..
Τα Ελληνικα fora δεν διαφερουν σε τιποτα απο τα αντιστοιχα ξενα: Και εκει και εδω γραφουν χομπιστες, γνωστες, ασχετοι, ξερολες και ειναι στην κριση του αναγνωστη να "φιλτραρει" ποιες πληροφοριες εχουν αξια..
Ακριβώς ... η μόνη δύναμη που έχουν τα forum για να μην γίνουν όπως οι κομματικές εφημερίδες είναι ότι έχει δικαίωμα να γράψει ο καθένας για όποιο προϊόν γουστάρει θετικά ή αρνητικά και το ότι δεν εμποδίζεται ούτε απωθείτε σε αυτή του την προσπάθεια.
Οι συντονιστές διασφαλίζουν ότι θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ο χρήστης φιλτράρει τα στοιχεία από όλους όσους έχουν όρεξη να γράφουν.

Επειδή όμως υπάρχουν και forum με ιδιοκτήτες καταστηματάρχες που πουλάνε projector πχ (κάτι απλά σχετικό με το παράδειγμά μας) και θα προσπαθήσουν να δυσκολέψουν την ενημέρωση , το καλύτερο που έχει να κάνει ο φίλος είναι να τους αναφέρει τα στοιχεία που γνωρίζει και να επιμείνει όσο μπορεί βλέποντας τις αντιδράσεις τους... αν είναι θετικές δηλαδή όπως πρέπει ή αρνητικές (κάθε είδους).

Στην δεύτερη περίπτωση και κυρίως όταν υπάρχει "προσωπικό κόστος", το πρόβλημα μας είναι πως οι περισσότεροι χρήστες αντί να επιμείνουν λίγο απλά αποχωρούν και σταματάνε ... ενώ θα έπρεπε ο καθένας να βάλει το λιθαράκι του , κυρίως αν υπάρχει ένας τομέας που τον ενδιαφέρει και του προσφέρει χαρά να ασχολείται και να ενημερώνετε.
Μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν όλα τα forum 100% διαφημιστικά μέσα ή πηγές παραπληροφόρησης, όπως λίγο-πολύ έχουν γίνει τα πάντα γύρο μας.

Last edited:
Ακόμα και στους προβολείς υπάρχουν στερεότυπα..

Π.χ. για τον Panny, οι DLPάδες θα τον θάψουν γιατί "δεν έχει καλό ANSI contrast", οι DiLAδες θα τον θάψουν γιατί "δεν έχει μαύρο", και οι SXRDάκηδες θα τον θάψουν γιατί "δεν είναι Sony". :p

Το γεγονός είναι ότι οι σημερινοί προβολείς βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους σε overall εικόνα (εφόσον μιλάμε για σχετικά κοντινές κατηγορίες τιμής..) και η τελική επιλογή καταλήγει να γίνει περισσότερο βάσει υποκειμενικών κριτηρίων.

Και όταν αρχίσουμε να μιλάμε βάσει υποκειμενικών κριτηρίων, το flame παραμονεύει..

Last edited:
πάντως αν δεν πέσει άλλο το ευρώ, σε 2 μήνες θα πάω στο Αμερικά και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τον χτυπήσω, θα κοστίσει γύρω στα 1600ε, όσο ένας Επσον 3500 απο εδώ περίπου.

τώρα αν δεν μου αρέσει, θα τον δείτε στις αγγελίες :)

Εγώ είδα τον Panasonic και η γνώμη μου ότι είναι ένας πολύ καλός προβολέας. Τον είδα και σε σύγκριση με άλλους δεν νομιζω πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Οι διαφορές είναι ελάχιστες και για αυτό προτιμάς πολλές φορές τον οικονομικότερο . Εγώ αγόρασα όπως σου έχω γράψει και αλλού στο site τον Benq W6000. Tον προτίμησα γιατί μου άρεσε περισσότερο από τον Panasonic, ήταν και αρκετά φθηνότερος. Nα σκεφτείς πως ο προηγούμενος που είχα ήταν LCD οπότε δεν είμαι οπαδός των DLP απλά δίπλα δίπλα μου άρεσε περισσότερο ο Benq w6000 ήταν μάλιστα και 500 φτηνότερος.

Και εμένα με ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος προβολέας-χωρίς να έχω καταφέρει να τον δω.
Νομίζω ότι δεν έχει "τραβήξει" λόγω της τιμής του στην Ελλάδα. 'Οταν πριν αρκετό καιρό (και πριν την μεγάλη άνοδο του $ σε σχέση με το ευρώ) έπαιζε στα 1.999$ δηλαδή 1.000, ίσως και παρακάτω, ευρώ από την εδώ τιμή του...σου έρχεται κάπως