Απεγνωσμένος αδαής

29 January 2008
4
Πάτρα
Ζητάω κάποιον φίλο του club που να μπορέσει να με βοηθήσει σε κάτι που με έχει αγχώσει και απογοητεύσει και που μπορεί γι'αυτόν να είναι απλό. Εδώ και λίγο καιρό απόκτησα έναν AVR-2308 (DENON) και προσπαθώ να τον δουλέψω με DVD-R: RH199HS (LG). H TV είναι LSD: LE32R7 (SAMSUNG). Η τηλεόραση και το dvd έχουν απο μια έξοδο HDMI το δε dvd έχει και έξοδο οπτικών ινών.
Εχω δοκιμάσει σχεδόν όλους τους συνδιασμούς με HDMI και δεν καταφέρνω να ενεργοποιήσω τις λειτουργίες του dvd (π.χ δεν ενεργοποιείται το setup, δεν εμφανίζεται δηλαδή καθόλου στην εικόνα της τηλεόρασης). Έχω πάρει και ένα adaptor απο 1 σε 2 HDMI.
Οταν συνδέσω όμως με scart καλώδιο TV με DVD τότε έχω αποτέλεσμα μόνο που μου χαλάει την ποιότητα της εικόνας κατα πολύ.
Υπαρχει κάποιος τρόπος να γίνει σύνδεση μόνο με HDMI; Μήπως κάνω κάποιο λάθος στο setup και των δύο ( TV & DVD ).
Παρακαλώ ας με βοηθήσει κάποιος διότι ακούω μόνο tuner!

Ζητάω κάποιον φίλο του club που να μπορέσει να με βοηθήσει σε κάτι που με έχει αγχώσει και απογοητεύσει και που μπορεί γι'αυτόν να είναι απλό. Εδώ και λίγο καιρό απόκτησα έναν AVR-2308 (DENON) και προσπαθώ να τον δουλέψω με DVD-R: RH199HS (LG). H TV είναι LSD: LE32R7 (SAMSUNG). Η τηλεόραση και το dvd έχουν απο μια έξοδο HDMI το δε dvd έχει και έξοδο οπτικών ινών.
Εχω δοκιμάσει σχεδόν όλους τους συνδιασμούς με HDMI και δεν καταφέρνω να ενεργοποιήσω τις λειτουργίες του dvd (π.χ δεν ενεργοποιείται το setup, δεν εμφανίζεται δηλαδή καθόλου στην εικόνα της τηλεόρασης). Έχω πάρει και ένα adaptor απο 1 σε 2 HDMI.
Οταν συνδέσω όμως με scart καλώδιο TV με DVD τότε έχω αποτέλεσμα μόνο που μου χαλάει την ποιότητα της εικόνας κατα πολύ.
Υπαρχει κάποιος τρόπος να γίνει σύνδεση μόνο με HDMI; Μήπως κάνω κάποιο λάθος στο setup και των δύο ( TV & DVD ).
Παρακαλώ ας με βοηθήσει κάποιος διότι ακούω μόνο tuner!

Καλημέρα.

Η καλύτερη σύνδεση που μπορείς να κάνεις απροβλημάτιστα είναι χρησιμοποιώντας τις εισόδυς HDMI που διαθέτει ο ολοκληρωμένος της Denon.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δαπάνησες χρήματα για να πάρεις switcher, αφού ο ίδιος ο Denon λειτουργεί και ως switcher.

Κάθε συσκευή που δίνει έξοδο HDMI μπορεί να μεταφέρει και ήχο μέσω αυτής της σύνδεσης.

Κάπου ίσως έχεις μπερδευτεί. Αφού λοιπόν συνδέσεις το DVD σου στην αντίστοιχη είσοδο του Denon και την έξοδο HDMI του Denon στην TV τότε επιλέγοντας στον ολοκληρωμένο το DVD θα έχεις Ήχο & Εικόνα στην TV καθώς και όλες τις λειτουργίες του player on the screen.

Κάνε μια προσπάθεια και τα ξαναλέμε.-bye-

Αγαπητέ Κώστα όταν αναφέρομαι σαν αδαής το εννοώ γιαυτό πες μου σε παρακαλώ τι είναι το switcher;
Την συνδεση AVR με DVD θα την κάνω με HDMI φυσικά διότι αυτό είναι και το ζητούμενο, έτσι δεν είναι;
Εξ'άλλου πες μου αν έχεις εργασιακή σχέση με τον Κώστα Κεκεμένη και αν ναι πες του για την ασχετοσύνη μου!

Re: Απάντηση: Απεγνωσμένος αδαής

Αγαπητέ Κώστα όταν αναφέρομαι σαν αδαής το εννοώ γιαυτό πες μου σε παρακαλώ τι είναι το switcher;
Την συνδεση AVR με DVD θα την κάνω με HDMI φυσικά διότι αυτό είναι και το ζητούμενο, έτσι δεν είναι;
Εξ'άλλου πες μου αν έχεις εργασιακή σχέση με τον Κώστα Κεκεμένη και αν ναι πες του για την ασχετοσύνη μου!
Από το DVD (out) με hdmi στον Ενισχυτή (in) και από εκεί (απ'το out του Ενισχυτή) πάλι με hdmi στην TV (ιn)!
Όχι κατευθείαν το DVD με την TV.

Re: Απάντηση: Απεγνωσμένος αδαής

Φυσικά και είμαι συνεργάτης με τον Κώστα Κεκεμένη, για αυτό και υπάρχει το σχετικό avatar και η υπογραφή. Θα τον ενημερώσω σχετικά...:D

Switcher είναι η συσκευή που μπορεί να διαχειρίζεται εισόδους & εξόδους ήχου ή εικόνας. Διαχειρίζεται σημαίνει ότι μπορείς να επιλέξεις ποια είσοδο να στείλεις στην έξοδο. Έτσι από τον ολοκληρωμένο σου μπορείς να επιλέξεις όποια πηγή εισόδου θέλεις και να την 'στείλεις' στο μέσο προβολής σου.

Κώστα σε ευχαριστώ για τις συμβουλές και τον χρόνο σου.
Όμως ποιό είναι το switcher στην περίπτωσή μου δεδομένου ότι έχω AVR + DVD + TV, μόνο;
Θα προσπαθήσω να εφαρμόσω αυτά που μου λές και θα επανέλθω ίσως αύριο.
Δώσε χαιρετισμούς λοιπόν στον Κώστα και πες του να δώσει φιλιά στην Όλγα.

Έχω πάρει και ένα adaptor απο 1 σε 2 HDMI.
!

προφανως αυτο εννοει λεγοντας για switcher,αλλα δεν ειναι το ιδιο,αυτο που λες το εχω δει στο electroworld και ειναι ''παθητικο'',δηλαδη ''βλεπει ποια πηγη ειναι αναμενη και στελνει το σημα της συγκεκριμενης,ενω το αλλο που λεει ο Κωστας μπορει να ειναι ταυτοχρονα ολες οι πηγες αναμενες και με εναν διακοπτη που εχει να διαλλεγουμε ποια πηγη θελουμε να παιξει.

Φίλοι του club αν παρακολουθεί κανείς το θέμα ας μου δώσει συνέχεια παρακαλώ.
Όπως ήταν φυσικό όταν πήγα σπίτι χθές διαπίστωσα ότι οι συμβουλές που έλαβα συνέπιπταν με τις οδηγίες της DENON και όπως καταλαβαίνετε το είχα κάνει και το ξανάκανα πάλι αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Επαναλαμβάνω ότι μόλις κάνω σύνδεση με scart καλώδιο έχω άμεσα αποτέλεσμα αλλά με HDMI καλώδια δεν μου φέρνει καθόλου εικόνα του dvd στην οθόνη της τηλεόρασης ενω μουσική παίζει. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι κάτι σχετικό με το setup των εμπλεκόμενων κομματιών, εκτός ποιά αν τα καλώδια που έχω δεν λειτουργούν, και κάποιος έχει να μου προτείνει κάποιο τρόπο ελέγχου αυτών.
Η απελπισία μου εξακολουθει και μάλιστα μεγαλώνει.
Μήπως πρέπει να επικοινωνήσω με Samsung;;;

δοκιμασε για καλο και για κακο ενα αλλο καλωδιο,οπως σου ειπα ελεγξε και τις ρυθμισεις του πλειερ,το επομενο βημα ειναι να το πας στο σερβις.