Απελπισία με το Νέο HTPC!!Κάποια βοήθεια?

PasxosC

New member
1 December 2007
22
Καλημέρα και Χρόνια πολλά!!
Πρίν 3 ημέρες ξεκίνησα καi εγώ να φτιάξω το πρώτο μου HTPC,
οι πρώτες ύλες λοιπόν για την σύνθεση είναι:
Ζalman HD160XT
Zalman power Supply600W Quiet
cpu 6750 intel
M/B Abit Ip35pro
HDD 2x250Gb Sata2 WD+seagate
2x1 GB Ram Transcend 800
Ati Saphire 3870 512MB GDDR4
BluRay Player LiteOn
Λειτουργικό ΧP pro Greek
έχοντας έρθει λοιπόν η στιγμή να το συνδέσω στην LCD TV Sony Bravia S32A10 (1366x768 max) που δεν είναι Full Hd με έκπληξη είδα με σύνδεση HDMI μια εικόνα χάλια......μα πολύ χάλια, σε χρώματα αντίθεση ευκρείνια,απλά χάλια σε απελιπιστικό βαθμό,αντίθετα με σύνδεση Vga τα πράγματα είναι πολύ καλά, δεν πιάνει 1366χ768 αλλά 1280χ768
Τι ακριβώς συμβαίνει??ποιά σύνδεση να χρησιμοποιήσω VGA ή ΗDMI???
ο ήχος μεταφέρεται με την HDMI??
Σας παρακαλώ να βοηθήσει κάποιος γιατί 3 μέρες παιδέυομαι με την σύναρμολόγηση και τις ρυθμίσεις και έχω απελπιστεί!!!!

Τι ακριβως ειδες, desktop ή video ?
Απο hdmi, το πιο πιθανο ειναι να μην κανει 1:1 pixel mapping, γι αυτο και το desktop ενδεχεται να μην ειναι τοσο καθαρο, αλλα στο video den fainetai toso.
Ti αναλυση του εδωσες kai τι refresh rate ?
Δες και το pwerstrip, Που μπορει ευκολα να δωσει οποια αναλυση και refresh rate .

έδωσα ανάλυση 1360χ768 στα 60Hz (1080i 60) και το desktop είναι χάλια!!!!! στην Αναπαραγωγή των Video ωστόσο μόλις το δοκίμασα και η ποιότητα ειναι πολύ καλή!!
τι ακριβώς συμβαίνει??και τι ρυθμίσεις χρειάζεται?

Last edited:
Δεν είπες όμως πόσες ίντσες είναι η TV. Στην δική μου (pioneer pdp436 (43')) δείχνει αρκούντως καλά. Καθαρα? Οχι. Αλλα δεν μπορώ να περιμένω σε 43 ίντσες να έχω με ανάλυση 1080ι ποιότητα μόνιτορ 24'. Θα έπρεπε να είχε ανάλυση 3πλάσια για να έχει απόδοση μόνιτορ.

έδωσα ανάλυση 1360χ768 στα 60Hz (1080i 60) και το desktop είναι χάλια!!!!! στην Αναπαραγωγή των Video ωστόσο μόλις το δοκίμασα και η ποιότητα ειναι πολύ καλή!!
τι ακριβώς συμβαίνει??και τι ρυθμίσεις χρειάζεται?

Εδωσες 1360*760@60 ή 1080i(1920*1080)?
Το σωστο,αφου η τηλεοραση ειναι 1360*768,ειναι να δωσεις αυτη την αναλυση...

Για δοκιμασε...-bye-

Τελικά το σύνδεσα με VGA και ησύχασα,το πρόβλημα όμως είναι γιατί υποστηρίζει ανάλυση μέχρι 1280χ768 και όχι μέχρι 1366χ768??κάθε φορά που πάω να βάλω 1366χ768 που είναι και το max της TV με αποσυνδέει!!!

Επειδή εχω την ίδια τηλεόραση και εχω δοκιμάσει τα πάντα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγάλει 1366...στο λέω με 100% σιγουριά και ώρες δοκιμών...

Απλά το κάνεις full και η τηλεόραση κάνει ελαφρώς stretch την εικόνα ωστε να γεμίσει. Η ποιότητα παραμένει πολύ καλη.

Οσον αφορα το HDMI, επειδή περνάει απο το processing της τηλεόρασης το οποίο είναι σχεδιασμένο να δείχνει video, τα αποτελέσματα στο desktop δεν είναι και πολύ καλα. Σε video όμως δεν εχεις πρόβλημα, είναι μια χαρα!

εγω εχω την 3850 με τη Samsung και με συνδυασμο καλωδιου προεκτασης dvi 10m και ενωση με καλωδιο dvi to hdmi στην τιβι παιζει τελεια στα 1360χ768
πολυ καλυτερα και απο το μονιτορ
σε αλλες αναλυσεις μεγαλυτερες η μικροτερες βλεπω αλοιωση των γραμματων

αυτο γινεται σε ολες τις περιπτωσεις?
πχ αν εχει καποιος μια full hd και βαλει το desktop σε 1360x768 θα τα βλεπει θολα?

το ξερω αλλα ρωταω αν βαλεις μικροτερη αναλυση θα βλεπεις χαλια στο desktop?

Δεν ξέρω αν έγινε κατανοητό αλλα πραγματικά η διάσταση του μόνιτορ σου παίζει τεράστιο ρόλο στο πως φαίνεται αυτό που βλέπεις.
Επίσης ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο έχει ΑΥΤΟ που βλέπεις.

Πχ η ταινία (βίντεο) θα φαίνεται μια χαρά αφού είναι φτιαγμένη να φαίνεται σε τέτοιες αναλύσεις.

Οταν όμως πας να δεις desktop τότε είναι σαν να πας και τραβήξεις (stretch) το μόνιτορ που βλέπεις στις 20' για να το δεις στις 40-50'
Για τέτοιες διαστάσεις οι TV που λειτουργούν και σαν μόνιτορ ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ. Θες πολύ μεγαλύτερη ανάλυση. Ειναι σαν να βλέπεις 640Χ480 σε 7 ιντσες και μετα σε 21' . Στην 7αρα θα φαίνονται όλα σούπερ και στην 21 το μαύρο το χάλι.

Για να βελτιωσεις λιγο την ποιοτητα του δεσκτοπ δοκημασε να χρησιμοποιήσεις large fonts στα desktop settings των Windows

Απάντηση: Re: Απελπισία με το Νέο HTPC!!Κάποια βοήθεια?

Για τέτοιες διαστάσεις οι TV που λειτουργούν και σαν μόνιτορ ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ. Θες πολύ μεγαλύτερη ανάλυση. Ειναι σαν να βλέπεις 640Χ480 σε 7 ιντσες και μετα σε 21' . Στην 7αρα θα φαίνονται όλα σούπερ και στην 21 το μαύρο το χάλι.

δεν ειναι απολυτο
οπως ειπα και πριν στην SAMSUNG LE46S86B LCD (1750 )
το desktop παιζει πιο τελεια και απο τη 19'' tft Philips που εχω
και μαλιστα με 12μ προεκταση dvi

Παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάζει η δικιά μου Sony S2530 αφού δεν δέχεται με τίποτα ή καλύτερα δεν εμφανίζει κάποια επιλογή πέραν των 720p και 1080i.

Αναφέρω ότι οι δοκιμές έγιναν μόνο με καλώδιο HDMI > HDMI .

Δοκιμασμένο με powerstrip, Nvidia panel.

Τελικά σε Τηλεόραση που υποστηρίζει ανάλυση μέχρι 1366χ768 η καλύτερη επιλογή είναι καλώδιο VGA,τόσο το desktop και τα παιχνίδια όσο και τα Video 720p είναι υποδειγματικά....μιλάμε πάντα βέβαια για HTPC..