Απενεργοποιηση EDGE/GPRS για αποφυγη 'φουσκωμενων'' λογαριασμων?

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
http://milaraki.com/blog/2008/06/problems-with-vodafone-and-iphone-charging/

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=208279&highlight=%D0%F1%FC%E2%EB%E7%EC%E1

απ' οτι καταλαβαινω

λεει οτι οταν επιλεγει

καποιος

wi fi

αλλα το wi fi δεν ειναι

διαθεσιμο
μπαινει με edge και
gprs

εν τω μεταξυ φαινεται
οτι μπαινει και χωρις να το ζητησει ο χρηστης π.χ. για να κανει update σε διαφορες εφαρμογες

(π.χ. καιρος, stocks
κ.λ.π.)

αλλα και οταν το
ζητησει ο χρηστης
νομιζωντας ομως αυτος
οτι χρησιμοποιει
το wi fi

(τι ειναι το APN?
που λενε οτι πρεπει
να αλλαξει ωστε
να μην μπαινει το
τηλ μονο του?)

υπαρχει ρυθμιση
για απενεργοποιηση
Edge/GPRS?

ειχε ποτε κανεις σας τετοιο θεμα?

Last edited:
απο το ανωτερω

λινκ

# telas Says:
June 9th, 2008 at 8:18 pm

Γι αυτο να βγάζεται το username και password από τα edge settings πριν σερφάρετε με wifi. εμένα μου έφαγε 8 ευρώ κάρτα με το που έλιξε η προσφορά (100 mb για 15 μέρες) σε δευτερόλεπτα!

# Johann Says:
July 10th, 2008 at 12:59 am

Συνέβει και σε μένα και τώρα μου ζητάνε 1000 . Ελέγχοντας το λογαριασμό και τις ώρες των χρεώσεων προκύπτει το συμπέρασμα του μπερδέματος του WiFi και του GPRS. Τα δε Settings (APN, κλπ) φαίνεται πως περάστηκαν από το Ελληνικό πακέτο. Τα σβήνω και μετά από κάποιο χρόνο επανεμφανίζονται.
Τελικά ζήτησα φραγή του GPRS. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ !!

και εμένα τεράστια χρέωση μέσα σε δύο μέρες από την άλλη εταιρία γιατί είχα βάλει απλά τις παραμέτρους του wap χωρίς όμως και να πάρω κάποια υπηρεσία π.χ. να δώ τα μαιλ moy τον καιρό κ.α. . Στο σπίτι βεβαίως έχω wi fi αλλά από την άλλη πως να ξέρω από που παίρνει αυτό τα data ?
Στο myphone λένε οτι και με κενές παραμέτρους apn πάλι χρεώνει είναι δυνατόν ?

Δεν έχεις το BossPrefs??

Εχει toggle για το edge on/off.

H και το sbsettings που είναι πιο έυκολο στην χρήση του on/off.

Το πιο σιγουρο ειναι να βαλεις λαθος το apn. Εγω εχω τα σωστα της vodafone οταν το χρησιμοποιω για να παρω καποιο mail, και οταν τελειωσω τη δουλεια μου παω και βαζω μετα το σωστο apn 3 γραμματα (οποια να'ναι). Δεν εχω αντιμετωπισει ποτε προβλημα και ουτε εχει τυχει να επαναφερει τις ρυθμισεις μονο του. Δε ξερω μηπως παιζει τιποτα με τα 3G της voda.

To bossprefs έχει toggle για το edge/gprs και δουλεύει άψογα

το iphone δεν κάνει τίποτα update μόνο του εάν δεν το έχεις εσύ ορίσει (settings -> fetch new data).

Για όσους δεν έχουν contract plan με σεβαστό ποσό το μήνα, καλό θα είναι το fetch new data να είναι στο OFF.

Αλλιώς το iphone μπαίνει μόνο του και τραβάει νέα mails για όσα accounts έχεις ορίσει "fetch"

Last edited:
To bossprefs έχει toggle για το edge/gprs και δουλεύει άψογα

το iphone δεν κάνει τίποτα update μόνο του εάν δεν το έχεις εσύ ορίσει (settings -> fetch new data).

Για όσους δεν έχουν contract plan με σεβαστό ποσό το μήνα, καλό θα είναι το fetch new data να είναι στο OFF.

Αλλιώς το iphone μπαίνει μόνο του και τραβάει νέα mails για όσα accounts έχεις ορίσει "fetch"

+1