απιστευτο

koloko

AVClub Enthusiast
22 September 2007
773
λοιπον ακουστε εγκατεστησα τον core2duo 8500 στο pc μητρικη gigabyte x48dq6 9800 gtx γραφικα, 4 giga g-skill ddr2 800,λοιπον εχω το εξης προβλημα με τις μνημες το πσ ανοιγει αλλα δεν φενετε τιποτα στην οθονη ουτε με 1g ουτε με 2 ουτε με 4 giga μνημης.για να το καταλαβω αυτο εκανα ενα μηνα δοκιμες τα παντα πηγα το πσ σε τρεια service και κανεισ δεν μπορουσε να βρει τιποτα.τελικα το βρηκα και ειναι οτι ο 8500 δεν μπορει να πεξει με τις g skill σε αυτη την mobo.εχεις κανεις ιδεα τι μπορω να κανω για να μην πανε χαμενα τα λεφτα των μνημων?καποια ρυθμιση στα βιος?
 
εννοειτε οτι ειχαν γινει και βιος update kai clear cmos και πολλα αλλα
 
Γιατί βρε παιδιά και εγώ g skill εχω 1000άρες με τον 8400 και δουλεύουν μια χαρά με την asus 5pkc. Μια χαρά είναι οι gskill γενικά.
 
τελικα παιδια υπαρχει προβλημα με το ε0 stepping επεξεργαστες βαλαμε και 8600 και δεν παιζει.εχουμε βαλει ολα τα βιος και παλι δεν παιζει.και το θεμα ειανι οτι δεν μπορω να πω και τιποτα απο κει ποθ εχω αγορασει τα πραγματα γιατι ολα λειτουργουν.τι μπορω να κανω ρε ελεος
 
Στις ρυθμίσεις στο bios τι fsb δίνεις και τι τάσεις στον επεξεργαστή; Πιθανότατα αν τα αφήνεις στο αυτόματο να σου δημιουργεί πρόβλημα (τουλάχιστον εδώ αυτό μου έκανε πριν μερικές μέρες όταν για κάποιο λόγο έγιναν reset οι ρυθμίσεις στο pc που έχει E8400, μνήμες Axeram 800 ddr2 σε μία Gigabyte P35C-DS3R).
 
Αν μπορείς να μπεις στο bios δεν έχεις πρόβλημα συμβατότητας, απλά δώσε 2V ρεύμα στις μνήμες από 1,8V.
Aν από την αρχή δε βλέπεις τίποτα δύο ενδεχόμενα παίζουν. Οι μνήμες είναι ασύμβατες με τη μητρική οπότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα (πριν τις αγοράσεις κοίταξες στο site του κατασκευαστή για τυχόν ασυμβατότητες; ) και το δεύτερο είναι να μην έχεις κάνει σωστά κάποια σύνδεση πχ. να μην έχει κουμπώσει σωστά η κάρτα γραφικών στο pci-x slot ή κάτι τεσπα με τα καλώδια (μην το γελάτε, συμβαίνει σε πολλούς...).
Μπορείς να προμηθευτείς 800 μνήμες από φίλο σου να δεις αν παίζει με άλλες μνήμες;
Επίσης, δεν μας αναφέρεις το μοντέλο της μνήμης σου. Αν είναι από την overclockable σειρά τότε είναι θέμα ρευμάτων. Η μητρική by default δίνει 1,8V οπότε πρέπει να το αυξήσεις για να λειτουργήσουν σωστά.
Όλα αυτά βέβαια είναι μάταια αν δεν μπορείς να μπεις καν στο bios. Ασυμβατότητα...
 
δεν μπαινει καν στα βιος απλως ανοιγει το πσ και τιποτα αλλο μαυρη οθονη.τι να πω το πηγα παλι στο service πλαισιο
 
απ'οτι καταλαβα, ειναι καινουριο το πισι? γιατι δεν δοκιμαζεις με καποιες αλλες μνημες να δεις αν οντως το προβλημα εντοπιζεται σε αυτες και δεν φταιει κατι αλλο? μηπως ειναι θεμα τροφοδοσιας? (δηλαδη μηπως χρειαζεσαι μεγαλυτερο τροφοδοτικο...)