Απλό πρόγραμμα για εύκολη δημιουργία παρουσίασης φωτο

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,353
Ο τίτλος μπορει να μην είναι καλός, μπορεί να βαριέμαι να ψάχνω αλλά διάολε, αυτή είναι η αγαπημένη μας κατηγορία, οπότε παμε στο ψητό :p

Εχω τραβήξει διαφορες καλοκαιρινές φωτό και θέλω να τις φέρω σε μία ʽʼπαρουσιάσιμηʼʼ μορφή (βλ. slide show, υπότιτλους κλπ).

Υποθετω ότι είναι κατι καρακλασικό και απλούστατο αλλά μιας και δεν εχει τυχει να ασχοληθω ποτε λεω μπας και ʽʼαποσβέσωʼʼ το macbook :p

Μιλαμε παντα για κατι απλο / ερασιτεχνικό (σε κανα 15λεπτο πρεπει να το εχω μαθει).

Η γνώμη σας;

Edit

Α, το ''αποτελεσμα'' θελω προφανως να ''παιζει'' οχι μονο σε mac

Last edited:
το preview δεν σου κανει?
(ειναι το απλουστερο)
open --> slideshow και τελος

Εδιτ: Δεν βαζεις υποτιτλους.

Plan B: iphoto
Plan C: aperture

Plan D (δεν ξερω αν κανει και για φωτος): Imovie

Plan E: Ας πει καποιος που ξερει τελος παντων :D - κανει φοβερη ζεστη σημερα, χρειαζομαστε και καμια κρυαδα

Last edited:
Ειπα βρε, θελω να το στολισω λίγο, να βαλω κανα υποτιτλο, να το φερω σε μορφή παρουσιασης και να το μοιρασω σε φιλους σε ''ετοιμη μορφή'' (να το παιζουν πχ από το DVD, PC τους).

Φτου.... :17035:
Απ' το στομα μου το πηρες βρε Μιχαλη.... :ciao:

Να, τωρα θα το εγραφα idvd :D

στο imovie πως φτιαχνεις slideshow ?

μονο βιντεο δεν παιρνει ?

το χω προσπαθησει αλλα ...

Οτι θελεις παιρνει !!!
Και φωτο και απ ολα.
Απλα σερνεις οποια φωτο εχεις στη library (iphoto) στο timeline και αυτοματα σου κανει ken burn animation effects κλπ
Εχει αρκετες δυνατοτητες και ειναι ευκολο... σες και τα online tutorial.

Βασικά έχω μόνο Photos οποτε μιλάμε για slideshow. Αλλά θα ηθελα να βάλω και κανα ''υποτιτλο'' / ''λεζάντα'' να μπορεί να πηγαίνει αυτόματα από ένα ''chapter'' (φωτο κάθε ημέρας) στο άλλο κλπ.

Ειδα λίγο το iDVD και ψιλοκάνει αυτά που θέλω αλλά θα ηθελα το κατιτις παραπάνω.

Λέτε λοιπόν ότι το επομενο βήμα (παντα γι αυτα που περιεγραψα παραπανω) ειναι το imovie ή το iphoto;

Και μετα θελει και το iDVD (για να βγει σε φορμα DVD) ;