Από ΑΜ2+8600 σε ΑΜ3+4200, αξίζει;

andre74

Banned
13 September 2008
5,733
Σκέφτομαι να κάνω μια μίνι "αναβάθμιση" στον υπολογιστή που χρησιμοποιώ ως HTPC για ταινίες στον Sanyo Z3.

Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει
AMD Athlon 7750 Black Edition και το ΑΜ2+ motherboard Asus M2N68-VM (nForce 630a) ενώ για τα γραφικά χρησιμοποιώ μια MSI 8600GTS silent.
Προχθές εγκατέστησα και το CoreAVCpro, έκανα τις ρυθμίσεις του Δημητρακούδη :) με σημαντική διαφορά ποιότητας εικόνας, μεγαλύτερη από αυτή που περίμενα να δω.

Σκέφτομαι να αντικαταστήσω το παραπάνω μηχανάκι με ΑΜ3 σύνθεση, με σκοπό μείωση κατανάλωσης-θερμοκρασιών, ελπίζω και "ηχορύπανσης" και να μείνει το παλιό ως βασική φθηνή παιχνιδομηχανή για πιτσιρικά φίλου.
Σκοπεύω να βάλω Athlon II X2 και motherboard
με AMD 785G, όπως http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522761
να εκμεταλευτώ DDR3 μνήμες και ίσως ένα λιγότερων watt πιο αθόρυβο τροφοδοτικό.

Η βασική μου ερώτηση αφορά στην αναπαραγωγή ταινιών στον 720p προβολέα μου. Το ΑΤΙ 4200 HD που περιλαμβάνεται στο καινούριο chipset συγκρίνεται με την nVidia 8600 GTS (G84, 675MHz, 256GB) ως προς την αναπαραγωγή ταινιών με DXVA (ξέρω πως υπολείπεται στο 3D);
Θα είναι αναβάθμιση ή υποβάθμιση αυτό που σκέφτομαι να κάνω;

το coreAVC pro που έχεις, θέλει nvidia για gpu hardware acceleration μέσω CUDA...
Βέβαια για 720p με επεξεργαστή διπύρηνο στα 2.8GHz+ που ξεκινάνε οι Α2 Χ2 (240), τι να το κάνεις... θα τα κάνει το cpu ενώ μισοκοιμάται...
Επίσης, αν αλλάξεις γνώμη και ξαναθελήσεις ντε και καλά gpu επιτάχυνση, υπάρχουν πια οι nvidia G210 fanless από 42 ...

Πάντως αν θες ότι καλύτερο για την περίπτωση μας για χαμηλές θερμοκρασίες και θόρυβο, δες και τους επερχόμενους e επεξεργαστές της AMD...

AMD Athlon II X4 605e 2.3GHz 2MB 45W $143
AMD Athlon II X4 600e 2.2GHz 2MB 45W $133
AMD Athlon II X3 405e 2.3GHz 1.5MB 45W $102
AMD Athlon II X3 400e 2.2GHz 1.5MB 45W $97
AMD Athlon II X2 240e 2.8GHz 2MB 45W $77
AMD Athlon II X2 235e 2.7GHz 2MB 45W $69

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3663&p=1

Από ότι θυμάμαι υπάρχει ήδη 705e και 905e

Last edited:
Το λατρεύω να με πιάνουν αδιάβαστο! Γι αυτό παραμένω ενεργό μέλλος σ' αυτό το φόρουμ. Θα το ψάξω για τους καινούριους επεξεργαστές.

Όσον αφορά σε gpu decoding μέσω του ΑΤΙ 4200, τί παίζει σ´αυτό το τομέα; Ποιο είναι το ανάλογο του CoreAVCpro + cuda; Μέχρι τώρα πίστευα και εγώ πως δεν υπήρχε σοβαρός λόγος για gpu decoding, η διαφορά όμως με χρήση του CoreAvc είναι οφθαλμοφανής...

οτι είναι οφθαλμοφανής είναι...

ΚΛΙΚ

Αλλά για εμάς με τα 720p προβόλια ακόμα και με τους τυπικούς διπύρηνους (εγώ έχω έναν c2d 2.13GHz), δεν κάνει διαφορά... Δεν υπάρχει θέμα, παίζουν τα πάντα από 720p και χωρίς υποστήριξη από την κάρτα γραφικών, πολύ άνετα.

Για την ΑΤΙ, θα σου πουν οι ΑΤΙάκηδες... από τα λίγα που εχω δει στο νετ, είναι ότι το 785G (4200) δεν περνάει πολυκαναλικό bitstream, αλλά φαντάζομαι ότι μέσω DXVA θα παίζει τα συμβατά με DXVA αρχεία με MPC HC... Ομως ξαναλέω, δεν τα έχω δοκιμάσει ο ίδιος, περίμενε να γράψουν και ΑΤΙάκηδες...

Ψήνομαι πάντως και εγώ για κάποιο 785G M/B, παρέα με έναν φτηνό Athlon II X2 / X3 / X4... Εχω κάτι δίσκους περίσσευμα και θέλω να τους στεγάσω κάπου για backup και file server... το μόνο που με κρατάει είναι μήν μου το φορέσουν κολάρο... γιατί θα είναι το 5ο πισί στο σπίτι... :drummer:

Last edited: