Από MiniDV σε PC / DVD - Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος;

racer

AVClub Addicted Member
2 February 2009
2,912
Rotterdam
Καλησπέρα παιδιά.

Έχω μια Sony DCR-TRV80E και μέχρι τώρα περνούσα τις κασέτες στον υπολογιστή με καλώδιο i.Link μέσω του Windows Movie Maker. Μετά έγραφα το WMV αρχείο* σε DVD με το Windows DVD Maker. Το τελικό αποτέλεσμα όμως δε με ικανοποιεί και πολύ στην TV, γι’ αυτό και αναρωτιόμουν αν με κάποια άλλα προγράμματα θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα.. Υπάρχει κανείς που να τραβάει ακόμα σε miniDV και να έχει βρει το μυστικό; :fahne90::firstprize:

Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις :ADFADF1:

* το avi αρχείο πιάνει πολύ χώρο και δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά στο αποτέλεσμα..

Προσωπικά μετά από τουλάχιστον 10 χρόνια πειραματισμού, τα μάτια μου επιμένουν ότι ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς mini dv σε dvd είναι ο κάτωθι (προσωπική/υποκειμενική άποψη πάντα)

1. Capture Dv Avi με όποιο πρόγραμμα θες
2. Αν δεν κάνεις editing, τότε το dv avi που έχεις το κάνεις encode με το Canopus Procoder σε mpeg2 Dvd, 2pass variable bitrate, mastering ή highest quality
3. Τα αρχεία που θα έχεις ως αποτέλεσμα, τα βάζεις σε ένα software/freeware που κάνει author dvd και βουαλά. Νομίζω ότι και το Movie maker κάνει dvd structure ώστε να βάλεις τα encoded τελικά αρχεία

Με τον procoder γενικά δεν τα πάω καλά. Προχτές στο Edius 4 που μονταρα το ταινιάκι για το 48HFP, δεν υποστηριζε export σε AVI DV με progressive scan!!! Τράβαγα τα μαλλιά μου όταν το είδα! Να έχεις γυρίσει όλο το υλικό σου σε progressive επίτηδες για να έχεις καλύτερη εικόνα στα κάδρα σου, και να σου την κάνει ο encoder. Για MPEG2 δεν είχα πρόβλημα, αλλά και πάλι είμαι fan του mainconcept.

καλημέρα και συγγνώμη για το σχεδον offtopic.

έχω παραλαβει μολις μια κασσετα minidv με telecine απο ενα film super 8, διαρκειας 3'20".
μιας και δεν εχω minidv camera θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να το μεταφέρω σε dvd ή αρχειο για H/Y?
εγώ μένω αθήνα σχετικά κέντρο αλλά είμαι ευέλικτος αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει. αν πάλι όχι μπορώ να το κάνω σε κάποια καταστήματα?
ευχαριστώ