Από ποιά διαγώνιο να ξεκινήσω;

mechpanos

Established Member
21 August 2009
165
Καλημέρα. Πρόκειται να αγοράσω τηλεόραση και αρχικά έχω καταλήξει σε lcd τεχνολογία.
Η ΤV θα τοποθετηθεί στην άλλη άκρη του σαλονιού, οπότε θα έχουμε μια απόσταση περίπου 5 μέτρων κατά την καθημερινή θέαση τηλ. προγραμμάτων.
Επίσης θα παίζει καμια ταινία, από DVD/Υπολογιστή αρχικά και αργότερα από κάποιο blueray player.

Έλεγα για 40 ίντσες αλλά για τέτοια απόσταση από κάποια μοντέλα που είδα, μου φαίνεται μικρή. Ποια είναι η κατάλληλη διάσταση;

55+ αναλογα με την τσεπη σου φυσικα ..το καλυτερο ειναι να μειωνες την αποσταση 5 μετρα ειναι παρα πολλα..

Καλημέρα. Πρόκειται να αγοράσω τηλεόραση και αρχικά έχω καταλήξει σε lcd τεχνολογία.
Η ΤV θα τοποθετηθεί στην άλλη άκρη του σαλονιού, οπότε θα έχουμε μια απόσταση περίπου 5 μέτρων κατά την καθημερινή θέαση τηλ. προγραμμάτων.
Επίσης θα παίζει καμια ταινία, από DVD/Υπολογιστή αρχικά και αργότερα από κάποιο blueray player.

Έλεγα για 40 ίντσες αλλά για τέτοια απόσταση από κάποια μοντέλα που είδα, μου φαίνεται μικρή. Ποια είναι η κατάλληλη διάσταση;

Καλώς ήρθες στην παρέα μας.-bye-
Στα 5m οι ιδανικές ίντσες είναι οι 70 αλλά δεν υπάρχουν.
Οπότε ή κοιτάς 55αρα LCD ή 60αρα PLASMA για να μπορείς να δείς.
H 40άρα που αναφέρεις στα 5m θα σου φαίνεται σαν monitor pc.

θα σου παει γυρω στο 3χιλιαρο οποτε σκεφτεσαι να μειωσεις την αποσταση>?

Ευχαριστώ πολύ με τις ίντσες και τα τριχίλιαρα που μου λέτε μου φτιάξατε την μέρα!!!
Δυστυχώς έτσι είναι η διαρρύθμιση του σπιτιού όπου όπως αλλιως και να την βάλω, δεν θα βολεύει για καθημερινή θέαση.

Ίσως να κάνω οικονομικά την υπέρβαση (έλεγα για μέχρι 800, για να την αλλάξω κάποια στιγμή όταν καθιερωθούν οι LED και είναι οικονομικές), και παιχτώ σε καμια οικονομική στις 46 ίντσες.

Τώρα για θέαση ταινιών / παιχνίδια παίζει και να μειωνεται η απόσταση, με πολυθρόνες που έχω και μπορώ να τις μετακινώ, στα 2.5 μέτρα περίπου.

Αλλά η καθημερινή χρήση θα παίζει περίπου εκεί στα 5 μέτρα.

Εδιτ: Ευχαριστώ για τα καλωσορίσματα, ελπίζω να γίνω από τους φαν της σελίδας!

Last edited:
Πες μας το ακριβές ποσό που διατίθεσαι να δώσεις για να σου προτείνουμε τις ανάλογες λύσεις.
Υπάρχουν Plasma 50αρες στο χιλιάρικο.
Πάντως τα 5mαπόσταση θέασης δεν δέχονται υποχωρήσεις στις ίντσες.

Η οριζόντια οπτική γωνία θέασης για τους οικιακούς χώρους πρέπει να είναι 30° (THX). Η συνιστώμενη γωνία θέασης του συστήματος Cinema-Scope (2.35:1) για την πιο απομακρυσμένη θέση σε έναν κινηματογράφο είναι 36° (με 26° το ελάχιστο αποδεκτό όριο).

panasonic%20150%20inch%20plasma0.jpg

Καλά ρε σεις, δεν θέλω να φτιάξω κινηματογράφο μέσα στο σπίτι, μια τηλεόραση στο σαλόνι θα βάλω!!!

Georget η τελευταία πλάσμα πόσο πάει;!!!:flipout:

Το σκέφτομαι...να την εντάξω σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ!!!
Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να φτιάξω και έναν υποσταθμό ρεύματος, για να λειτουργήσει:music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Από ποιά διαγώνιο να ξεκινήσω;

Το σκέφτομαι...να την εντάξω σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ!!!
Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να φτιάξω και έναν υποσταθμό ρεύματος, για να λειτουργήσει:music-smiley-005:

Τι ήθελες και ρώτησες…
Με εμάς που έμπλεξες μάλλον θα σε βάλουμε να γκρεμίσεις το σπίτι για να βάλεις μία τηλεόραση.:flipout:

Πέραν του αστεϊσμού πες μας το maxτου ποσού που διατίθεσαι να δώσεις.
Για όλους τους χώρους υπάρχει μια λύση και για όλα τα βαλάντια.

Παιδιά το max ήταν τα 800, αλλά ψήθηκα να την αυξήσω στα 1000 από ένα άλλο post που διάβασα και να πάρω αυτήν...
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156584

Sorry που σας αμφισβητώ αλλά θεωρώ ότι για απλή χρήση TV οι 40 ίντσες είναι αρκετές - σίγουρα όχι οι ιδανικές αλλά τέλος πάντων θα συμβιβαστώ σε αυτές, για να πάρω μια καλή τηλεόραση σε καλά λεφτά. Βέβαια δεν θα έχω την κινηματογραφική εμπειρία που ίσως έχετε φτιάξει εσείς αλλά επιφυλλάσσομαι για το μέλλον...

Μην κάνεις ένα λάθος με το οποίο και τα λεφτά σου θα κλαίς.... αλλά και -τελικά- δεν θα απολαμβάνεις να βλέπεις!!!!

Πήρε φίλος μου 42άρα κια την έβαλε στο σαλόνι με απόσταση θέασης, κοντά στα 5 μέτρα. Ξέρεις τι κάνει??? Σπρώχνει πολυθρόνες για να βλέπει πιο "γεμάτα"!!! Το φυσάει και δεν κρυώνει. Προέβη σε αυτήν την κίνηση, έχοντας δει την δικιά μου 42άρα. Με μια διαφορά όμως. Εγώ ήμουνα στα 2.3 μέτρα!!!! Και θεώρησε -όπως και εσύ- ότι είναι υπερβολή κάτι παραπάνω.....

Ε τώρα έχει μια τηλεόραση που δείχνει σαν monitor PC!!!

Θα συμφωνήσω και εγώ οι 40" είναι απελπιστικά μικρές και θα το μετανιώσεις από τις πρώτες μέρες.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτές που σου σύστησα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την Samsung.

Πάντως, η 50άρα στα 5 m είναι σαν να βλέπεις τηλεόραση από φορητή TV ξαπλωμένος στην κρεβατοκάμαρα.