Από ποιά διαγώνιο να ξεκινήσω;

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές...Σήμερα θα πάω σε κατάστημα να δω από κοντά διάφορα μεγέθη και να αποφασίσω.

Ερώτηση λίγο offtopic αλλα έχει νόημα: επειδή προσανατολίζομαι σε Samsung, οι σειρές Α και Β σε τί διαφέρουν; Και παρατηρώ ότι ανάμεσα στις ίδιες ίνστες υπάρχουν σειρές και Α και Β με διαφορετική κατάληξη πχ
Samsung LE46B551 46''


Samsung LE46A566 46''

κλπ - δεν υπάρχουν αντίστοιχα μοντέλα και σε Α και σε Β;


Η

Samsung LE46B530



τί λέει; Δεν λέει για MPEG4...To DVB-T (HD) είναι το ίδιο;;;
Γιατί αν δεν το γράφει καθαρά δεν εξυπακούεται...Εντωμεταξύ αν δεν την πάρω από μαγαζί ώστε να με διαβεβαιώσει ο πωλητής (οπότε αν μου πει μα..κία του την περνάω άνετα κολάρο) και την πάρω από το internet, αν δεν παίξει τα νέα ψηφιακά δεν μπορώ να κάνω τίποτα...Θα μου πουν δεν το γράφαμε πουθενά!!!

Τέλος πάντων, και κάτι άλλο όσον αφορά το budget:
Είναι σχετικό, και αυτό γιατί εγώ που είμαι από επαργία δεν θα πάρω από μαγαζί που δεν έχει υποκατάστημα εδώ. Και αυτά είναι λίγα (κωτσόβολος, eshop, multirama) - μετά πάμε για έρευνα αγοράς στα τοπικά μαγαζιά.
Και αυτό γιατί φοβάμαι την μεταφορά (ειδικά αν πάρω plasma) και γιατί θέλω προσωπική επαφή για τυχόν τεχνική υποστήριξη.
Άρα, από 800 που είχα βάλει ταβάνι είπα να πάω 1000 λόγω της καλής προσφοράς του eshop και της τηλεόρασης που όπως διαβάζω αξίζει.
Άλλο όμως 800, άλλο 1000, άλλο 1200 που έχουν κάποιες 50άρες τα οποία 1200 όμως άνετα γίνονται 1500 αν δεν επιλέξω το πρώτο ιντερνετομάγαζο του skroutz...άρα ανεβαίνω budget κατά 85%!!
LG φίλε georget λέω να αποφύγω γιατί έχω ακούσει ότι έχουν μέτριο service.
Η Samsung μου αρέσει σαν design, αλλά έχω μείνει και ικανοποιημένος από μια 22άρα LCD που έχω (μοναδικό παράπονο ένα κολλημένο pixel το οποίο δόξα σοι Κύριε έφυγε εύκολα με τις γνωστές μεθόδους όταν το είχα δει όμως ΕΦΑΓΑ ΦΡΙΚΗ!)...
 
Οπου Α τα περυσινα μοντελα , Β τα φετινα...

Οταν βλεπεις 550 ,551 κτλ. ειναι ιδια τηλεοραση με λιγο διαφορετικο design...οι 560 και 530 ανηκουν στην ιδια σειρα αλλα με επιπλεον μικροαλλαγες πχ. η 530 μπορει να μην εχει MPEG4 κτλ.
 
....LG φίλε georget λέω να αποφύγω γιατί έχω ακούσει ότι έχουν μέτριο service....


Αν και εγώ είμαι από Κύπρο, από ότι λένε οι φίλοι στο forum η LG έχει από τα καλύτερα service στην Ελλάδα.
Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.
 
Παιδιά πήγα χθες σε κατάστημα και είδα τηλεοράσεις. Οι Samsung, Sony που είχε είχαν την καλύτερη εικόνα. Πολύ καλύτερη απόδοση μαύρου και χρωμάτων από την Philips. Μετά ένα κλικ παρακάτω ήταν η LG.
Μου έκανε θετική εντύπωση, το 0 πίξελ εγγύηση για 2 χρόνια που δίνει η LG - πρέπει να είναι η μοναδική...
Μιλάμε για LCD πάντα, για plasma δεν κοίταξα...

Κατά τα άλλα, μετά την βόλτα για τηλεοράσεις πήγα να δω μπάλα σε ένα μαγαζί που είχε τηλεόραση μια SONY στις 40 ίντσες και κάθισα γύρω στα 5-6 μέτρα απόσταση. Δεν ευχαριστήθηκα μπάλα, τώρα τι έφταιγε ο Παναθηναϊκός που δεν βλεπότανε ή η τηλεόραση τι να σας πω.
Πλέον κοιτάζω και 46".

Επίσης στην βόλτα που έκανα πληροφορήθηκα ότι η SAMSUNG από 1η Σεπτέμβρη ρίχνει τις τιμές.
 
Απάντηση: Re: Από ποιά διαγώνιο να ξεκινήσω;

Κατά τα άλλα, μετά την βόλτα για τηλεοράσεις πήγα να δω μπάλα σε ένα μαγαζί που είχε τηλεόραση μια SONY στις 40 ίντσες και κάθισα γύρω στα 5-6 μέτρα απόσταση. Δεν ευχαριστήθηκα μπάλα, τώρα τι έφταιγε ο Παναθηναϊκός που δεν βλεπότανε ή η τηλεόραση τι να σας πω.

Έ ποιος άλλος να έφταιγε…. :flipout:
 
............Κατά τα άλλα, μετά την βόλτα για τηλεοράσεις πήγα να δω μπάλα σε ένα μαγαζί που είχε τηλεόραση μια SONY στις 40 ίντσες και κάθισα γύρω στα 5-6 μέτρα απόσταση. Δεν ευχαριστήθηκα μπάλα, τώρα τι έφταιγε ο Παναθηναϊκός που δεν βλεπότανε ή η τηλεόραση τι να σας πω.
Πλέον κοιτάζω και 46".
......


Να κοιτάξεις μόνο για 50" εφόσον το budget σου δεν επαρκεί για 55".....
Αν πάρεις μικρότερη σε διαβεβαιώ ότι μετά από 15 ημέρες θα κλαις τα λεφτά σου.
Τουλάχιστον από εδώ σε προειδοποιήσαμε...........
-bye-
 
Πάντως αν την πατήσεις και πάρεις τελικά έστω και 46", καλού κακού μέτρα και τους τοίχους του υπνoδωματίου σου ώστε να χωράει, γιατί αργά ή γρήγορα όλες οι λάθος αγορές σε TV εκεί καταλήγουν.

Για να καταλάβεις εγώ σε ίδια απόσταση στην κεντρική τηλεόραση του σπιτιού μάλλον πάω για την Samsung PS63B680 γιατί οι 55¨φαίνονται μικρές.

Φίλε πάρε όσο πιο πολλές ίντσες μπορείς..........
 
Last edited:
Έχω απόσταση θέασης 5,5μ και βλέπω σε 52". Θεωρώ οτι για τηλεόραση, καμια σειρά, ειδήσεις και τέτοια είναι μια χαρά αλλά για να απολαύσω ταινία είναι πάρα πολύ μικρή.
Δεν με απασχολεί όμως γιατί έχω προβολέα για τις ταινίες με 132" πανί. Αν ήταν και μεγαλύτερο δεν θα έλεγα οχι.

Παρατηρώ όμως οτι αν πλησιάσω στα 4μ και πιό κοντά, φαίνονται οι ατέλειες του τηλ. σήματος και αυτό είναι ενοχλητικό ενώ όταν κάθομαι στα 5,5μ το χάλια σήμα μετατρέπεται σε HD!:flipout:

Για την περίπτωσή σου θα πρότεινα κι εγώ plasma 50".
Γιατί τις απορρίπτεις;
 
Απάντηση: Re: Από ποιά διαγώνιο να ξεκινήσω;

Να κοιτάξεις μόνο για 50" εφόσον το budget σου δεν επαρκεί για 55".....
Αν πάρεις μικρότερη σε διαβεβαιώ ότι μετά από 15 ημέρες θα κλαις τα λεφτά σου.
Τουλάχιστον από εδώ σε προειδοποιήσαμε...........
-bye-


Να συμπληρώσω κι εγώ πως έχουν δίκιο τα παιδιά.
Σε καταλαβαίνω, κι εγώ στις αγορές μου θέλω το καλύτερο από τιμή/απόδοση και δεν μου αρέσουν οι υπερβολές, οπότε φαίνεται πως ρεαλιστική λύση είναι οι 50'' PLASMA, γιατί στο χώρο που θα τη βάλεις παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο και μάλλον σε plasma θα έπρεπε να προσανατολιστείς, γιατί οι φθηνές LCD είναι... φθηνές LCD!
Εγώ βλέπω σχεδόν στα 4 μέτρα, για ταινίες χρησιμοποιώ τον Sanyo προβολέα μου, είχα βρει πέρυσι μια φθηνή 32'' μόνο και μόνο για ειδήσεις κ.λ.π Μάλλον θα την αντικαταστήσω με την LG PS3000. Η δική μου εντύπωση είναι πως η LG είναι ίσως η πιο "τίμια" εταιρία στα προϊόντα της στην Ελλάδα. Καλό θα είναι να μην επηρεαζόμαστε από τη Samsungίαση που μεταδίδουν τα περιοδικά του χώρου, γιατί όσες φθηνές Samsung έχω δει δεν αξίζουν το όνομα που καλλιεργούν οι "ειδικοί" στο χώρο.
 
Παιδιά έχετε πολλά δίκια...Σιγά μωρέ παίρνω τώρα την 40άρα ή 46άρα και άμα παλιώσει και δεν μου αρέσει η εικόνα της, θα την πασάρω στην μάνα μου να βλέπει Ευαγγελάτο, Τριανταφυλλόπουλο και τα Μυστικά της Εδέμ.
Δεν την χάλασε νομίζω καθόλου έτσι;

Ούτως ή άλλως, κάποια στιγμή θα τις αλλάξουμε για να βάλουμε LED...Όχι LED LCD, μήν παρεξηγούμαι! Εννοώ OLED!

Ανδρέ74 περιοδικά του χώρου δεν διαβάζω, έχω ξεψαρώσει εδώ και καιρό - από τότε που διάβαζα RAM και PC Master! Εμπιστεύομαι μόνο τους χρήστες που δεν έχουν κανένα όφελος όπως εσείς εδώ πχ που έχουμε πιάσει ωραία κουβεντούλα, και τα μάτια μου!

Από κεί και πέρα, να το σκεφτώ σοβαρά για πλάσμα; Φοβάμαι που λέει θέλει προσεχτική χρήση, κάνει burn-in, burn-out και κάτι τέτοια, εκπέμπει και ακτινοβολία, πιάνει και θερμοκρασία, έχει και κατανάλωση 15λίτρα τα 100 χιλιόμετρα...Για τέτοια είμαστε τώρα;
Pixels καίνε οι Plasma; Σοβαρά ένα μείον για την πλάσμα είναι ότι θα μπει κουτιαστή σε γυψοσανίδα, και δεν θέλω να το κάψω το μηχάνημα!
Καμια εναλλακτική πρόταση, για να μην φαίνονται καλώδια και τέτοια έχετε; Η τηλεόραση θα αναρτηθεί στον τοίχο...
 
Για να καταλάβεις εγώ σε ίδια απόσταση στην κεντρική τηλεόραση του σπιτιού μάλλον πάω για την Samsung PS63B680 γιατί οι 55¨φαίνονται μικρές.

Φίλε πάρε όσο πιο πολλές ίντσες μπορείς..........

Και εγώ στα 5,5 μετρα αυτήν έχω στο μάτι!
 
Και εγώ στα 5,5 μετρα αυτήν έχω στο μάτι!

Σε παρακολουθώ φίλε και το έχω καταλάβει ότι θες αυτήν. Ο ενδοιασμός που έχω είναι ότι είναι προιόν Της Γαλλικής αγοράς μόνο και διστάζω αρκετά. Ίσως μια καλή λύση και για τους δυό μας θα ήταν το νέο μοντέλο που παρουσιάστηκε στην Ελληνική αγορά από Φουρλή η PS58B850 http://www.samsung.com/gr/consumer/...p=television&type=television&subtype=plasmatv