απο το βιντεο στο σκληρό......

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
θελω να σας κανω μια ερώτηση.....
Έχω κάποια ταινία σε βίντεο και θελω να την κανω σε dvd να την περάσω στον σκληρό δίσκο.....
Ο υπολογιστής μου δεν έχει όμως κάποια ανάλογη υποδοχή. Έχω μια κάρτα τηλεοράσεως απλή που έχει αυτή την σύνδεση για s video.... (αυτήν την στρογγυλή μαύρη εσοχή με τις πολλές θηλυκές αγκίδες)!!!!!:BDGBDGB53:
Ο υπολογιστής μου έχει DVI, την κανονική αναλογική για την οθόνη, HDMI, SPDIF OUT, αλλά πουθενά αυτήν την τριπλή Componet......
Το βίντεο μου φυσικά έχει σκαρτ όμως στον υπολογιστή;;;;;;
Τι να κανω;;;;; :FSGSFGS4: :FSGSFGS4:

Η κάρτα σου πρέπει να είχε ένα πολυκαλώδιο που έμπαινε στην εσοχή που ανέφερες και παρείχε διάφορες εισόδους και εξόδους. Συνήθως όμως, ένα SVideo καλώδιο θα ταιριάξει και θα παίξει ως Video in. Αν το Video σου διαθέτει τέτοια έξοδο, θα πάρεις το βέλτιστο αποτέλεσμα, αλλοιώς θέλεις ένα Composite σε svideo adaptor. Από εκεί και πέρα, η ποιότητα της εγγραφής εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως οι ρυθμίσεις και οι δυνατότητες του προγράμματος που θα χρησιμοποιήσεις.

Παλαιότερα την έτρεξα την άσκηση με το Ulead Video Studio με αρκετά καλά αποτελέσματα παρόλο που είχα κάρτα με hardware encoding σε mpeg 2. Αν έχεις κάρτα γραφικών Nvidia ή ATI, στους τελευταίους drivers έχουν ενσωματωθεί τεχνολογίες με ονομασία CUDA και STREAM τις οποίες καλό είναι να εκμεταλεύεται το πρόγραμμα editing που θα χρησιμοποιήσεις γιατί θα σε ωφελήσουν σε χρόνους και ποιότητα. Ένα από αυτά είναι το Power Director αλλά νομίζω πως όλοι τελευταία χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες με τις οποίες επιταχύνονται οι διαδικασίες με την χρήση των stream proccessors των καρτών γραφικών.

Η κάρτα σου πρέπει να είχε ένα πολυκαλώδιο που έμπαινε στην εσοχή που ανέφερες και παρείχε διάφορες εισόδους και εξόδους. Συνήθως όμως, ένα SVideo καλώδιο θα ταιριάξει και θα παίξει ως Video in. Αν το Video σου διαθέτει τέτοια έξοδο, θα πάρεις το βέλτιστο αποτέλεσμα, αλλοιώς θέλεις ένα Composite σε svideo adaptor. Από εκεί και πέρα, η ποιότητα της εγγραφής εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως οι ρυθμίσεις και οι δυνατότητες του προγράμματος που θα χρησιμοποιήσεις.

Θα πάρεις έναν scart adaptor που απ' τη μιά πλευρά θα είναι scart και θα συνδέσεις στο VCR σου και απ' την άλλη θα έχει 4 εξόδους. S-Video (Μαύρο), Video (Κίτρινο θηλυκό RCA), και Stereo (2 Χ RCA θηλυκα, κόκκινο/άσπρο).
Θα πάρεις και ένα καλώδιο Stereo RCA < σε > 3.5mm Pin stereo.
Συνδέεις S-Video (Scart adaptor) <> S-Video (κάρτα TV) και Stereo (2 X RCA scart adaptor) <> Audio In (3.5mm Pin κάρτα TV).
Από κει και πέρα, το software σου, ανάλογα με τις δυνατότητές του, έχει το λόγο. Ρίξε μια ματιά και στον Windows Movie Maker...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας....
Πήγα και τα πήρα αυτά που μου ειπατε αλλά έχω ένα μεγαλο προβλημα..... Το s-video ειναι διαφορετικό απο την καρτα τηλεορασεως...... Τι πρέπει αν κάνω;;;; να παρω κάποιο ανταπτορ;;;; Τι να ζητήσω;;;;
Μιαζει με το s video αλλά διαφερει γιατί έχει μεσα πιο πολλες εγκοπές και έιναι λιγο διαφορετικό απο το καλωδιο που αγορασα....
Τι να κάνω;;;;;

Μήπως έχει και ήχο μαζί αυτό το S-Video στη κάρτα TV σου? Αν ναί, θα πρέπει να σου είχαν δώσει το καλώδιο αυτό στη συσκευασία...

Επίσης υπάρχει άλλο Audio IN (για PIN 3.5mm) στη κάρτα σου?

Μιλάς για εσωτερική κάρτα TV και όχι για TV Box εξωτερικό, έτσι? (Γιατι στη τελευταία περίπτωση, αυτό που μιάζει με S-Video, είναι VGA-In και θα πρέπει να έχει και VGA-Out)

Last edited:
Η καρτα tv είναι εσωτερική και έιναι η CRYPTO MPEG-4 PC TV/RADIO
Δεν ξερω και πολλα απο υπολογιστες και έιπα να μετατρέψω την βαπτιση του παιδιου μου σε dvd!
Προγραματα εχω αλλά δεν ξερω πως να τα συνδεσω....

Re: Απάντηση: απο το βιντεο στο σκληρό......

Η καρτα tv είναι εσωτερική και έιναι η CRYPTO MPEG-4 PC TV/RADIO
Δεν ξερω και πολλα απο υπολογιστες και έιπα να μετατρέψω την βαπτιση του παιδιου μου σε dvd!
Προγραματα εχω αλλά δεν ξερω πως να τα συνδεσω....
Θα ψάξω και θα σου πώ!

Αυτή ή αυτή είναι η κάρτα σου?
Γιατί σύμφωνα με τη περιγραφή, έχει S-Video Input. Βέβαια δεν βλέπω πουθενά να αναφέρει Audio Input. Οπότε, μήπως είχε κάποιο ειδικό καλώδιο στη συσκευασία (που μ' αυτό, θα είχε μαζί με το S-Video και Audio In)?
Πάντως, επειδή το θέμα σου είναι άκρως συναισθηματικό (και το έχω περάσει), μπορείς να βρεις μιά κάρτα με λιγότερα από 50 ευρώ για να κάνεις τη δουλειά που θέλεις.

Ρίξε μιά ματιά κι εδώ για να δεις τι είσοδο έχει η κάρτα σου...

Μοιάζει πολύ με την πρωτη που μου είπες. Και λέω Μοιάζει γιατί πολύ απλά σε κάποιο φόρουμ μου την έκανε ΔΩΡΟ ένα παιδί. Δεν την ήθελε και την χάρισε και μετά απο κλήρωση την κέρδισα εγώ. Αυτό έγινε πριν ένα χρόνο περίπου, μετά απο κάπου 6 μήνες την έβαλα στον υπολογιστή μου ένα HΤPC
Όμως δεν έχει υποδοχή άλλη εκτός απο την κεραία τηλεοράσεως, την κεραία ραδιόφωνου την υποδοχή για το τηλεκοντρόλ, αυτό που Μοιάζει για s video αλλά δεν έχει πολλές υποδοχές μεσα και δεν ξέρω τι ακριβώς έιναι και μια άλλη μικρή υποδοχή πιθανών για τον ήχο.....
Δεν ξέρω τι υποδοχή έιναι και δεν ξέρω να ΑΝΕΒΑΣΩ φωτογραφία στο site για να το δεις. Μοιάζει με το s video μα όσο και αν προσπάθησα δεν .......έμπαινε μεσα μιας και το αγόρασα τα καλώδια.....
σχετικά με την φωτογραφία που μου δείχνεις.....δεν έιναι αυτή......αυτή έιναι για το καλώδιο που πήρα αλλά τελικά δεν κανει ........
Κατάλαβες τίποτα φίλε;;;;;; μπόρεσα να σου δώσω να καταλάβεις;;;;;;

σκέφτηκα κάτι απλό......αν πάρω την έξοδο κεραίας απο το βίντεο και το στείλω στην κάρτα τv και βρω μεσα απο την συχνότητα της κάρτα αυτό που εκπέμπει το βίντεο, δεν θα το γράψω στο σκληρό;;;;;

τελικά ασχολήθηκα απο τις 10.00 το βραδάκι και προσπάθησα να το γράφω με σύνδεση κεραίας (απο την κεραία του βίντεο στην κεραία της κάρτας tv! συντόνισα τον σταθμό, ξέροντας οτι θα έχω κάπως μειωμένη εικόνα και.......αφού ρύθμισα στο μάξιμουμ την ποιότητα εγγραφής άρχισα να το γράφω. Το ρύθμισα σε ποιότητα dvd και παρουσιάστηκε το εξής περίεργο πρόβλημα. Η ταινία που μετατρέπω έιναι η βάπτιση του γιου μου. στην αρχή όπως όλες οι ταινίες των βαπτίσεων έχουν κάτι στρουμφακια και κάποιον ήχο παιδικό που τον έχει βάλει ο φωτογράφος και μετά αρχίζει η τελετή, το φαγοπότι κλπ.....
Λοιπόν εκεί με το πρόσθετο υλικό, στρουμφακια, φωτογραφίες κλπ είχα ήχο κανονικά ενώ στο υπόλοιπο έργο, που ήταν απο κάμερα ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΧΟ!!!! τίποτα μουγκό!!!! το γράφω και σε μορφή avi. Ξανά το ίδιο πρόβλημα! παίρνω τα αρχεία και τα πετάω στο πρόγραμμα comvertXtoDVD .....Ξανά το ίδιο!!!! μέχρι τις 2,30 το βράδυ παιδευόμουν να το φτιάξω και αποτέλεσμα μηδέν!!!! Τι φταίει, τι δεν κανω καλά. Εννοείται οτι η ταινία παίζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ στο βίντεο, έχω ΚΑΝΟΝΙΚΑ καλό ήχο μεσα απο την τηλεόραση αλλά κατά την μεταφορά.......κάτι γίνεται. φυσικά δεν υπάρχουν τσακίσεις στα καλώδια κλπ......
Τι φταίει;;;;; Τι δεν κανω καλά;;;;; Τι πρέπει να κανω;;;;;; :bigcry: :motz::frusty::frusty::hanged:

Έχω μπρερδευτεί με το καλώδιο που χρειάζεται ο φίλος kiss1. Επισυνάπτω τη φωτογραφία που έστειλε (δεν είναι καθαρή - τη πάλεψα λίγο στο photoshop), αλλά φαίνεται οτι το mini din έχει 8 ακίδες σε 3 σειρές, ενώ η μεσαία σειρά είναι ασύμμετρη ως προς το κέντρο.
Ψάχνοντας λίγο, βρήκα ότι τέτοια min din (ασύμμετρο με 8 ακίδες), χρησιμοποιεί η Apple σαν serial ports, διάφορες φωτογραφικές μηχανές και κάποιες κάρτες TV για input/output. Αρα μάλλον η κάρτα θα πρέπει να συνοδευόταν απ' το σχετικό καλώδιο, που μάλλον χρειάζεται και για τις εγγραφές από εξωτερική πηγή. Βρήκα πάντως στο web, τη συνδεσμολογία ενος τέτοιου mini din, μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει.
Πάντως φίλε kiss1, και ένα τηλέφωνο στη Crypto και ίσως επίσκεψη στο service τους (Μαρούσι βρίσκονται) μπορεί να ήταν χρήσιμη.

Attachments

• Crypto-TV.jpg
    Crypto-TV.jpg
    173.5 KB · Views: 8
σε ευχαριστώ πολύ φίλε YannisA για την όλη διαδικασία....ναι όντως είναι όπως λες υποδοχή 8 pin mini-DIN male connector και το πίσω σπουδαίο έιναι οτι βρίσκομαι Χαλκίδα!
Άμα πάω σε καταστήματα ανταλλακτικών τι να πω να πάρω;;;;;;;;;
Το τυχών καλώδιο που θα είχε η κάρτα, δεν το έχω γιατί ήταν χάρισμα απο ένα φίλο μεσα στο site......
Τι να κανω;;;;;
Έχεις καμιά ιδέα;;;;; Τι να αγοράσω;;;;;

η ακρα αριστερα εισοδος κατα 90% ειναι χρώμα μαυρο.
Λεω 90% γιατί τωρα δεν έιμαι μπροστά στον υπολογιστή για να δω... Βρισκομαι στην δουλειά..............

Απ' οτι θα δείς στο link που σου έστειλα σε παραπάνω post, αυτό το 8-πινο mini din, μπορεί να βγάλει στην άλλη του άκρη του καλωδίου σήμα S-video και stereo Audio In / Audio Out. Για να πώ την αλήθεια δεν πολυκαταλαβαίνω πως υλοποιείται μια τέτοια συνδεσμολογία και επίσης η συνδεσμολογία στο site αυτό, δεν είναι για τη κάρτα που έχεις (με λίγα λόγια και να το φτιάξεις το καλώδιο, μπορεί να μη κάνεις τίποτα πάλι).
Ξεκίνα απ' τα απλά.
Κάνε ένα τηλέφωνο στη Crypto και μετά αναλόγως, βλέπεις τι θα κάνεις..

Επίσης στη φωτογραφία σου (που έχω επισυνάψει πιό πάνω), το αριστερο θηλυκό RCA (όπως βλέπουμε τη φωτό), μου φαίνεται για άσπρο ή ξασπρισμένο κίτρινο, αλλά με τίποτα μαύρο.

Κοίταξα προσεκτικά την κάρτα με την υποδοχή και δεν έχει καθόλου χρώμα αυτή η υποδοχή!! Απλά είναι για το "μάτι" το τηλεκοντρόλ της τηλεοράσεως!!!! Συνδέω ένα μικρό καλώδιο και καταλήγει σε ένα ¨μάτι" και το βλέπει το τηλεκοντρόλ και αλλάζω τα κανάλια....
όσο για τη άλλη υποδοχή έιναι για να κανει "γέφυρα"ο ήχος, μεταξύ κάρτα βίντεο και υπολογιστή! Αυτά έχει!!!!!!!
Ναι όντως είναι ιδιόμορφη κατασκευή και ....τσάμπα τα καλώδια που πήρα τις προάλλες.....!!!!
Βλέπω μονόδρομο να καταλήγω σε ένα φωτογράφο και να έχω ήσυχο το κεφάλι μου!!!!!!
Ευτυχώς μόνο μια ταινία έχω (ένα παιδί) οπότε κάπου στα 20 ευρώ.....το Βλέπω.....
Πιστεύω οτι δεν αξίζει τόσο κόπο να κανω αφού δεν ταιριάζουν τα καλώδια και έχει παράξενο βύσμα......
Ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σας και γενικά σε όλους που μου απαντήσατε.......
Θέλουμε την τεχνολογία να μας λύνει τα χέρια και οχι να κάνουμε δύσκολη την ζωή μας.....
θα πάω στο φωτογράφο!!!!!

Καλή ιδέα!
Πες πάντως στον φωτογράφο να σου δώσει και το avi σε ένα dvd, να το έχεις σε αντικαστάσταση της VHS κασέττας...

σε ευχαριστώ πολυ για αυτο που μου ειπες για το αρχειο avi!
θα του το πω και θα το βαλω στον υπολογηστη μου....
Πιθανων αυριο να το παω......
Ευχαριστώ..................... :tee: