απο vista σε xp

klamia71

AVClub Addicted Member
5 November 2007
2,466
σε ενα laptop hp 550 που εχει προεγατεστημενα τα vista θελω να βαλω xp
μπορω? και πως?

Πρώτα μάζεψε τους drivers για XP από εδώ και γράφτους όλους σ' ένα CD.
Μετά πρέπει να φτιάξεις μιά δισκέτα με τους drivers για τον sata controller και να ξεκινήσεις την εγκατάσταση αφού του δώσεις τους drivers. (Τα xp δεν περιέχουν sata drivers και έτσι, δεν θα βρούν δίσκο για να εγκαταστθούν - οπότε πρέπει να τους δώσεις στην αρχή, πατώντας το F6 στην αρχή της εγκατάστασης).

σε ενα laptop hp 550 που εχει προεγατεστημενα τα vista θελω να βαλω xp
μπορω? και πως?

Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν οι απαραίτητοι drivers για το μοντέλο που αναφέρεις και για Windows XP , δεν θα συνιστούσα να γίνει εγκατάσταση σε partition που θα πρέπει να δημιουργηθεί για να εγκατασταθεί η παλαιότερη έκδοση των Windows , διότι τα πράγματα κάπου θα μπλέξουν με το bootloader.
Συνήθως πάμε απο την παλαιότερη στην νεότερη έκδοση...:grandpa:

Έχω κάνει και στο δικό μου τα ίδια (σειρά HP Pavilion dv9000), αλλά ενσωμάτωσα τους sata drivers στο CD των windows XP pro. (οπότε έτσι αποφεύγεις τη διαδικασία της δισκέτας).
Αν θές ένα copy απ' αυτό το CD, μπορώ να σου φτιάξω.

yannisA αυτο θα μου ειναι πολυ χρησιμο....μπορεις να μου πεις πως τους ενσωματωσες? σαν απλο φακελο μεασ στο cd?...αν μου κανεις ενα αντιγραφο λες να κανει και για το δικο μου?..και πως μπορεις να μου το στηλεις?

Λογικά θα κάνει και για το δικό σου. Της intel τον ICHI8 έχει και εμένα.
Αν δεν είσαι Αθήνα στο στέλνω με ταχυδρομείο.
Αν πάλι θες να προσπαθήσεις να κάνεις το ίδιο, εδώ

διστυχος ειμαι εκτος αθηνων,,,παντος ευχαριστωγια τη βοηθεια.,,,

ο οδηγος αυτος ειναι για καθαρη εγκατασταση των xp η απλα κανει υποβαθμηση των vista?

Ο οδηγός είναι για το πρόγραμμα nLite.
Μ' αυτό φτιάχνεις το CD εγκατάστασης των Windows και συμπεριλαμβάνεις σ' αυτό ότι επιπλέον drivers ή updates θες. Μετά με το CD αυτό, κάνεις καθαρή εγκατάσταση των Windows (κάνεις format το σκληρό κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης).

Αν θες πάντως αντίγραφο του Cd, δεν έχω πρόβλημα να σου το στείλω, χωρίς κόστος. Είναι Win Xp Pro SP2 Αγγλικά, με ενσωματωμένους τους sata drivers.
Το έψαξα πολύ πριν το κάνω και ειλικρινά, ο χρόνος που ξόδεψα (στα forums της HP κλπ), θα ήθελα να φανεί χρήσιμος και σε άλλους.

Εναλλακτικα, αν βαριεσαι να μπεις σε αυτή την διαδικασία, κατέβασε Win7 RC και τελειώσες...

Drivers etc θα τα βρει μόνο του.... πιο σταθερά και πιο γρήγορα από τα XP...

Τα XP πέθαναν... σταματήστε να ασχολήστε ώστε να αναπαυτεί η ψυχή τους εν ειρήνη.... :flipout:

Βαλε τα 7 ... ειναι φοβερα και βρισκουν τους οδηγους μονα τους... (95%) ;) μονο προβλημα στην εκδοση 7100 ... δεν μπορουσα να βαλω το στικακι της cosmote...