Αποδοση 2d panasonic G30 vs ST30

doc77

New member
31 October 2009
24
Θα ηθελα να μου πειτε αν υπαρχει διαφορα στην αποδοση εικονας 2d μεταξυ αυτων των δύο TV.
Eχει καποια απ τις δυο καλυτερη εικονα-καλυτερο panel ?

δεν ξέρω που βρίσκεσαι αλλά στο πλάισιο συντάγματος την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στημένες δίπλα - δίπλα οι 42 άρες. δεν μπόρεσα να διακρίνω τρομερές διαφορές στην εικόνα τους. πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά. στην st παίρνεις το 3d και χάνεις σε κάποιες επιλογές στην εικόνα που έχει η g30 (thx certification - calibration).

για πάνελ έχουν το ίδιο (infinite black 2)

panasonic2011specs-2.jpg

δές και reviews των 2 από εδώ

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056119291&postcount=912

επίσης χαρακτηριστικά από εδώ

http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/st_plasma.html

Δηλαδη μια απ τα ιδια σε οτι αφορα το 2d, χωρις ουσιαστικες διαφορες..ουσιαστικα αν θες να δωσεις κατι παραπανω, με την st30 παιρνεις μια G30 + 3d.
Ευχαριστω!

Αν καποιος γνωριζει ας αναφερει τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα μεταξυ ST30 και G30 παρακαλωωω

η g30 σχέση με την st30 έχει thx certification - δυνατότητες ρύθμισης - ή calibration της εικόνας σε 2 modes (pro1, pro2) και ίσως λίγο καλύτερη ανακλαστική επιφάνεια.

η st30 από την άλλη μεριά είναι 3d και αυτό είναι το πλεονέκτημα της. για κάποιον που θέλει να επενδύσει σε μια τηλεόραση 3d και δεν θέλει να δώσει τα παραπάνω χρήματα της gt30 ή της vt30.

θεωρώ ότι με την τιμή που έχει σήμερα η 50αρα (1199+2γυαλιά) είναι μια πολύ έξυπνη και συμφέρουσα αγορά.

η g30 σχέση με την st30 έχει thx certification - δυνατότητες ρύθμισης - ή calibration της εικόνας σε 2 modes (pro1, pro2) και ίσως λίγο καλύτερη ανακλαστική επιφάνεια.

η st30 από την άλλη μεριά είναι 3d και αυτό είναι το πλεονέκτημα της. για κάποιον που θέλει να επενδύσει σε μια τηλεόραση 3d και δεν θέλει να δώσει τα παραπάνω χρήματα της gt30 ή της vt30.

θεωρώ ότι με την τιμή που έχει σήμερα η 50αρα (1199+2γυαλιά) είναι μια πολύ έξυπνη και συμφέρουσα αγορά.

Προς ενημερωση για εμας τους ασχετους...
Η εγγυηση ποιοτητας (thx certification) πρακτικα πως μεταφραζεται? Υπαρχουν tests κ μετρησεις που το αποδεικνυουν ? ή ακομα καλυτερα, ειναι κατι που το ματι καταλαβαινει ?
Επισης, η calibration σε δυο modes τι σημαινει ? και ενω μπορω να ρυθμισω (φωτεινοτητα,contrast, ktl) στην G30, δεν μπορω να το κανω στην st30 ?

...Επισης, η calibration σε δυο modes τι σημαινει ?

Υπάρχουν διαθέσιμα δύο επιπλέον set ρυθμίσεων, πέραν από τις συνηθισμένες (κανονικό, έντονο, cinema, κλπ), τα οποία μπορείς να παραμετροποιήσεις περισσότερο. Υπάρχουν δηλαδή επιλογές πέραν από τις κλασσικές -αντίθεση, φωτεινότητα, χρώμα κλπ.- που σου προσφέρουν μεγαλύτερο έλεγχο της τελικής εικόνας της τηλεόρασης.

Μαλιστα, ρωταω εκ μερους ενος φιλου που ειναι μεταξυ των δυο... κατοπιν δικης μου προτασης στο να παει σε Πανυ. Δε θελει να δωσει πανω απο 800ευρω αλλα χαλαλι για λιγα ευρω παραπανω. Εσυ ποια απο τις 2 θα προτιμουσες;

Μαλιστα, ρωταω εκ μερους ενος φιλου που ειναι μεταξυ των δυο... κατοπιν δικης μου προτασης στο να παει σε Πανυ. Δε θελει να δωσει πανω απο 800ευρω αλλα χαλαλι για λιγα ευρω παραπανω. Εσυ ποια απο τις 2 θα προτιμουσες;

από τα χριστούγεννα θέλω να παρω νέα τηλεόρααση αλλά έχω ένα πρόβλημα - δεν βλέπω πολύ τηλεόραση - σχεδόν καθόλου δηλαδή. έλεγα να κανω τώρα την κίνηση - το καλοκαίρι θα λήψω - και μάλλον θα πάω για σεπτέμβρη που θα αρχίσουν τα ποδοσφαιρα και πιστεύοντας σε μια μικρη περαιτέρω πτωση τιμων.

τη θέλω σχεδόν αποκλειστικα για τηλεοπτικο (νοβα) μιας και το θέμα των ταινιών το έλυσα. αν σου πώ οτι μαδάω τη μαργαρίτα????? είμαι μεταξύ των 2 - δεν ξέρω. στο τηλεοπτικο πιστεύω ότι θα είναι ίδιες ( (ο χωρος μου είναι σκοτεινός) και λέω να έχω και το 3d σαν option αν και δεν μου αρέσει καθόλου. με τη διαφορα τιμής που είχαν έλεγα για g30 αλλά τώρα με την πτώση τιμής της st30 και τα γυαλιά δώρο έχω μπεί στον πειρασμό.

δεν ξέρω που βρίσκεσαι αλλά στο πλάισιο συντάγματος την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στημένες δίπλα - δίπλα οι 42 άρες. δεν μπόρεσα να διακρίνω τρομερές διαφορές στην εικόνα τους. πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά. στην st παίρνεις το 3d και χάνεις σε κάποιες επιλογές στην εικόνα που έχει η g30 (thx certification - calibration).
Σχετικα με αυτα τα χαρακτηριστικά ειστε σιγουρη? επειδη η ST30 απ οσο ξερω δεν εχει PVR δηλαδη να μπορει να γραψει σε usb .. μπορεις να ρυθμισης την ωρα εγγραφης ενος προγραμματος που θα την εγγραφη ομως θα την αναλαβη να την κανει μια εξωτερικη μοναδα! μηπως κανω κατι λαθος?

panasonic2011specs-2.jpg

τι εννοείς εξωτερική συσκευή??? αν μιλάμε για κάποιο δέκτη με δυνατότητα pvr μπορεί να το κάνει ο δέκτης.

τι εννοείς εξωτερική συσκευή??? αν μιλάμε για κάποιο δέκτη με δυνατότητα pvr μπορεί να το κάνει ο δέκτης.

Βασικά έχω την st 30 42 ινch και δεν γίνεται έγγραφη σε USB .. Και λέει ότι μπορεί απλά να συγχρονιση με κάποια συσκευή εγγραφής πχ DVD record..

Mhπως εγώ δν κάνω κάτι σωστά;; Επειδή σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα γράφει ότι η τηλεόραση μπορεί να γράψει σε USB!!

Eχω την 30 st e έχω δει να υπάρχει κ st 30 b. Τι διάφορα έχουν αυτά τα δυο στο τέλος ;;

το THX που δεν εχει η ST30 ειναι τοσο σημαντικο ωστε να στρεψει καποιον στην αγορα της G30, οταν στα ιδια χρηματα μπορει να εχει και 3D?

Εγω για active 3D δεν θα εδινα ουτε ενα ευρω επιπλεον.

Αν το δινει καποια τηλεοραση δωρεαν εχει καλως.

Για το Passive 3D μπορει να εδινα και 50 ευρω παραπανω (λεμε τωρα).

Αλλα δυστυχως οι τηλεορασεις με Passive 3D υστερουν σε 2D.

Last edited:
με μπερδεψες... αφου και οι δυο ειναι στην ιδια τιμη πια...

αξιζει να θυσιασω το THX για το - αραια και που - 3D?

εγώ προσωπικά αν και δεν είμαι φαν του 3d θα το θυσίαζα. μιλάω για την τιμή της 42st30 στα 799 με 2 γυαλιά αντί για 750 της g30.

thanx για τις απαντησεις...

αλλα το ερωτημα κατα ποσο βελτιωνει ή οχι την τελικη εικονα το THX παραμενει...

THX ή 3D?

Το ΤΗΧ καταρχην βελτιωνει τα οικονομικα της συγκεκριμενης εταιρειας που παιρνει ποσοστα απο καθε κατασκευαστη που χρησιμοποιει το συγκεκριμενο σημα.

Πρακτικα σε κατι LG που το ειχα ψαξει λιγο με τις ρυθμισεις δεν μπορω να σου πω οτι ειδα κατι δραματικα προς το καλυτερο.