Απογοητευμένος από Ποιότητα και Service Marantz

pscostas

New member
5 February 2015
3
Καλησπέρα,

Ανοίγω αυτό το thread, απλά και μόνο για να μεταφέρω την εμπερία μου, απάρεδκτη κατα τη γνώμη μου, με την marantz και τον επίσημο αντιπρόωπό τους στην Ελλάδα ETYT. (www.etyt.gr)

Είχα αγοράσει έναν NR1501 AV Receiver το 2010 (επίσημη κυκλοφορία Απρίλης 2009). Για κάποιο λόγο τo audio από ψηφιακες πηγές δεν λειτουργεί πλέον (HDMI και οπτκές).

Παίρνοντας τηλέφωνο την αντιπροσωπεία με πληροφόσαν ότι είναι πρόβλημα πλακέτας αλλά 'δεν υπάρχυν ανταλακτικά για αυτό το μοντέλο πλέον'. Στην ερώτηση μου αν η μονη μου επιλογή είναι πλέον να τον αντικαταστήσω μου είπαν να μιλήσω με τον υπεύθυνο πωλήσεων για κάποια καλύτερη τιμή σε νεώτερο μοντέλο. Η έκπτωση που μου πρόσφεραν ήταν από 20%-30% ανάλογαμε το κόστος του μοντέλο που θα επέλεγα.

Θεωρώ απαράδεκτο να μην υπάρχει service για εξοπλισμό που μετά βίας περνάει την 5ετία καθώς και το όι η έκπτωση που μου προσφέρουν είναι αντίστοιχη με τα επίπεδα ενός καλού παζαριού με έναν μεταπωλητή.

Δεν θα επιλέξω marantz στο μέλλον για κανένα λόγο.

Και να υπηρχε θα ηταν τοσο ακριβη που μαλλον παλι σε νέο μοντελο θα πηγαινες....

Δεν δικαιολογώ φυσικά την εταιρία, ούτε τον κατασκευαστή αλλά δυστυχώς ετσι έχει κανατήσει η αγορά εδώ και χρονια...

Δεν δικαιολογείται όμως τόσο μεγάλη βλάβη για την πολύ light χρήση που του έκανα. Και προστατευμένος με UPS.

Πάντα η πλακέτα χαλάει ρε γαμώτο ( χα χα χα χα! ).

Διόλου απίθανο να σε δουλεύουνε ψιλό γαζί και να επιδιορθώνεται δίχως πολλά πολλά με 1-2 ανταλλακτικά.

Αθήνα βρίσκεσαι ?

Μην απογοητεύεσαι από μια εταιρία τόσο εύκολα. Θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με τα κεντρικά καταρχήν. Αν θυμάμαι καλά η πλακέτα ειναι μικρό module, ίσως μπορούν να στο στείλουν. Μετά άλλη λύση θα είχανε να κοιτάξεις eBay. Όλα τα μοντέλα της marantz denon σε ως και το 2012 είχανε ευαίσθητα στις HDmi και καιγοντουσαν ανεξαρτήτως ups.

Τέλος, Εφ όσον ο ενισχυτής σου δουλεύει σημαίνει ότι δεν έχεις σοβαρό θέμα. Συνδέσε τα πάντα με ένα splitter και τέλος έχω κάνει το ίδιο στο υπνοδωμάτιο με έναν 3311 denon, άσε που βρίσκεις τον δικό σου μεταχειρισμένο με 200 ευρωπουλα ( περισσότερο θα πήγαινε η επισκευή)

Ναι Αθήνα είμαι. Βρήκα μέσω ενός γνωστού κάποιον να δει μήπως είναι κάτι απλό που διορθώνεται εύκολα και φτηνά.

Ευχαριστώ για to Λινκ, αν όντως θέλει άλλαγμα ολόκληρο το board δεν ξέρω αν θα δώσω το ποσό. Είναι HDMI 1.3 ο ενισχυτής, πιθανώς να πάρω κάτι σε Yamaha πιο σύγχρονο να τελειώνω.

Έχω όλες τις συσκευές στο σαλόνι πάνω σε ένα APC - Smart UPS (κυρίως γιατί το είχα διαθέσιμο δωρεάν).

Όπως και να έχει πάντως, απλά μου φαίνεται ότι δεν ήθελαν να ασχοληθούν, 'ιδιώτης με φτηνό εξοπλισμό τι τζίρο να μας δώσει ?´ θα σκέφτηκαν.

Σ' ευχαριστούμε pscostas για την δημοσίευση της παρούσας καταγγελίας.
Η συμπεριφορά της ΕΤΥΤ είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να ενημερώσεις το συντομότερο δυνατόν την μητρική Marantz.

Re: Απάντηση: Απογοητευμένος από Ποιότητα και Service Marantz

Εγώ αμφιβάλω αν έχουν καν σέρβις. Εννοώ κατ'ουσία και όχι κατ'όνομα. Τα ίδια αντιμετώπισα κι εγώ με προβολέα. Εμένα είναι βέβαια και 10 χρονών. Σου δίνουν μετά βίας ένα 5% χαμηλότερη τιμή από το εμπόριο για ένα καινούργιο μηχάνημα και "καθαρίσανε". Τον επισκεύασα κι εγώ σε ανεξάρτητο τεχνικό. Γι'αυτό πρέπει να λαμβάνουμε υπ'όψη το after sales σε μελλοντικές αγορές. Όχι ότι θα πάθουν κάτι, δεν αποτελούμε πλειοψηφία, αλλά για δική μας προστασία.