Αποκατάσταση ζημιάς σε σωλήνα παροχής νερού;

manolara

AVClub Enthusiast
3 February 2009
948
ΒΥΡΩΝΑΣ
Πρόσφατα αγοράστηκε και ανακαινίστηκε εξοχική κατοικία σε παραπλήσιο οικόπεδο.
Το σπίτι φτιάχτηκε σχεδόν από την αρχή καθώς ήταν παρατημένο για πάνω από δέκα χρόνια.
Σε δρόμο πρόχειρα φτιαγμένο από εμάς, εντός οικοπέδου συγγενή μου, που χρησιμοποιείται για την μεταφορά των δικών μας ψώνιων, μας ζητήθηκε από τους μάστορες αν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν και αυτοί για την μεταφορά ογκωδών και βαριών αντικειμένων.
Δόθηκε η άδεια από τον πατέρα μου και εχθές που τέλειωσαν οι εργασίες, μαζεύτηκαν τα μπάζα για να πεταχτούν και να αποδοθεί ο δρόμος όπως ήταν στην αρχή.
Σήμερα έφτασα εγώ με την οικογένεια για διακοπές και δεν είχαμε νερό.
Προφανώς την ώρα της αποκομιδής των μπάζων, με την χρήση μικρής μπουλντόζας, ξηλώσαν την σωλήνα του νερού(την βρήκα διπλωμένη στην άκρη του δρόμου) και αφού έκλεισαν την παροχή από το ρολόι ,έφυγαν.
Ευθύνεται ο ιδιοκτήτης της ανακαινισμένης κατοικίας για την αποκατάσταση της ζημιάς και αν του το αναφέρω και μου το αρνηθεί, τι μπορώ να κάνω από πλευράς μου;

Δεν αξίζει να ασχοληθείς. Το κόστος επισκευής είναι 50 ευρώ. Λογικά ο δίπλα ιδιοκτήτης δεν θα αρνηθεί την ζημιά και θα αναλάβει να το φτιάξει με δικό του υδραυλικό. Αν αρνηθεί, κόψ'του την καλημέρα και φτιάξε το με δικό σου μάστορα. Ετσι θα γλυτώσεις και όλα τα πιθανά χατήρια που θα σου ζητούσε μέχρι να κατοικηθεί το διπλανό. Αλλά πιστεύω οτι (αν είναι καλός γείτονας ή έστω έξυπνος) θα το φτιάξει. Αν ήμουν στην θέση σου, δεν θα δεχόμουν καν το "φτιάξ΄το και θα σου πληρώσω τα έξοδα"... Αλλά εσύ ή κάποιος δικός σου πρέπει να εποπτεύσει οτι έγινε η δουλειά σωστά...

Last edited:
edit...
Και εν πάσει περιπτώσει, δες το σαν αφορμή να μπει ο σωλήνας βαθύτερα. Αν τον έχεις στους 5 πόντους βάθος δεν πας μακριά χωρίς (διάφορα) προβλήματα... :)