Απόπειρα δραπέτευσης του Π.Βλαστού.

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Απο οτι μαθαίνω απο την χτεσινή απόπειρα που έπεσαν κοντά στις 500 σφαίρες....

Όπως παραδέχεται η ΕΛ.ΑΣ. το πλήρωμα του ελικοπτέρου «με την απειλή των όπλων τελούσε υπό καθεστώς ομηρίας και εξαναγκασμού».

Ο Eυαγγελάτος και αρκετός κόσμος, ήθελε να ανοίξουν πυρ οι φύλακες για να μην αποδράσει ο κακοποιός ακόμη και αν δεν βρισκόντουσαν σε θέση άμυνας.

I love...it...

Re: Που πάει η χώρα;

Έχουμε λαλήσει, είναι βέβαιο πια…
Φτάνουμε στο σημείο να καταγγέλλουμε τους φρουρούς μιας φυλακής, επειδή ανταπέδωσαν τα πυρά που δέχθηκαν από κακοποιούς, οι οποίοι επιχειρούσαν με ελικόπτερο να αρπάξουν βαρυποινίτη κρατούμενο!

Δηλαδή, τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν;
Να παρακολουθούν με σταυρωμένα χέρια τον Παναγιώτη Βλαστό να δραπετεύει, δόξη και τιμή, όπως ο άλλος «σταρ» του εγκλήματος Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος επί χρόνια;

Σε ποιο σημείο του πλανήτη θα άνοιγε, άραγε, ανάλογη συζήτηση;
Νομίζω σε κανένα.
Και, όμως, εδώ, άκουσα τον βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Στρατούλη να λέει (στο Μega) ότι πρέπει να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες άρχισαν να πυροβολούν οι αστυνομικοί…

Προσέξτε: πάνοπλοι κακοποιοί κρατούσαν ομήρους τον πιλότο και τον μηχανικό του ελικοπτέρου, κατέβηκαν στο προαύλιο της φυλακής για να πάρουν τον Βλαστό, έριξαν πάνω από 300 σφαίρες, οι φρουροί τους συνέλαβαν χωρίς να ανοίξει μύτη, και ο κ. Στρατούλης από όλο αυτό κατάλαβε ότι πρέπει να ερευνηθεί η στάση των αστυνομικών…

Τα ίδια, πάνω κάτω, είπε και ο δικηγόρος του αρχινονού, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης. Αλλά εκείνος τη δουλειά του κάνει και κονομάει απ’ αυτήν,
Ο Στρατούλης, όμως;

Το θέμα, φυσικά, δεν είναι ο κάθε Στρατούλης, αλλά μιά ορισμένη νοοτροπία που προσπαθεί να επιβληθεί, αντιστρέφοντας βασικές έννοιες.
Στη λογική «τώρα που βρήκαμε παπά (εννοούν το Μνημόνιο) να θάψουμε πέντε έξι», βάζει ο καθένας στη δημόσια συζήτηση ό,τι θέλει. Ακόμη και το πιο κραυγαλέο. Και ακολουθούν καμιά δεκαριά σαματατζήδες, με ύφος ινστρούχτορα, για να μας εξηγήσουν πόσο δίκιο έχει ο κάθε … νεωτεριστής ή υπέρμαχος των ατομικών δικαιωμάτων…

Ελλάδα 2013..

Αλλά, τι το ψάχνω, μήπως θα υπήρχε άλλη χώρα που οι δικαστές θα άφηναν ελεύθερο κοτζάμ αρχιτρομοκράτη, τον Νίκο Μαζιώτη του «Επαναστατικού Αγώνα», επειδή δεν κατάφεραν -λέει- να τον δικάσουν μέσα σε ενάμισυ χρόνο;

http://www.aixmi.gr/index.php/einai-profanes-exoume-lalisei-‏

Ποιος λεει οτι άνοιξαν πυρ απο το ελικόπτερο???

Υ.Γ Το πρόβλημα Ντίνο είναι οτι τέτοιες συζητήσεις δεν ανοίγονται πουθενά στον πλανήτη.... Δυστυχώς...

Αν πυροβόλησαν μέσα απο το ελικόπτερο(υπο καθεστώς ομηρίας), τότε αμύνθηκαν οι φύλακες....

Αν άνοιξαν πυρ οι φύλακες????

Ήταν ένας τρόπος να σταματήσει το ελικόπτερο. Δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερος τεχνικά τρόπος ή πιό ασφαλής.

Ήταν ένας τρόπος να σταματήσει το ελικόπτερο. Δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερος τεχνικά τρόπος ή πιό ασφαλής.

Αρα μου λες και εσύ, ότι για να σταματήσει το ελικόπτερο θα πρέπει να ανοίξουν πυρ και όποιον ο Χάρος πάρει.....

Μάλιστα....

Υ.Γ Θα αναφέρω μετά τον "τρόπο" που είναι και ο πιο ασφαλής.... Θα περιμένω τον Ντίνο......

Ποιος λεει οτι άνοιξαν πυρ απο το ελικόπτερο???

Δεν ξερω, ποιος το λεει ?

Υ.Γ Το πρόβλημα Ντίνο είναι οτι τέτοιες συζητήσεις δεν ανοίγονται πουθενά στον πλανήτη.... Δυστυχώς...

Αρα μου λες και εσύ, ότι για να σταματήσει το ελικόπτερο θα πρέπει να ανοίξουν πυρ και όποιον ο Χάρος πάρει.....

Μάλιστα....

Υ.Γ Θα αναφέρω μετά τον "τρόπο" που είναι και ο πιο ασφαλής.... Θα περιμένω τον Ντίνο......

Τι περιμενεις απο εμενα δλδ ?

Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Όπως αναφέρει στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ο κ. Μητσιάς «Η φράση του κ. Πάγκαλου ότι όλοι μαζί τα φάγαμε κρύβει αλήθεια. Μόνο που δεν τα έφαγαν όλοι στο ίδιο ποσοστό. Αλλά εμείς πιέσαμε τους πολιτικούς να βάλουν το παιδί μας στον ΟΤΕ ή στο υπουργείο. Κάπου βάλαμε όλοι το χεράκι μας. Παντού υπήρξε φαγοπότι στην Ελλάδα».
Μιλώντας για τον Αντώνη Σαμαρά, ο Μανώλης Μητσιάς τον χαρακτηρίζει ως «μέγα πατριώτη». «Παρακολουθώ πολύ τις προσπάθειες του. Ο Σαμαράς είναι μέγας πατριώτης. Ακούω μερικούς ηλίθιους στην τηλεόραση που τον βρίζουν και μιλάνε εναντίον του και θυμώνω. Πρόκειται περί ηλιθίων. Είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος την εποχή αυτή να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Ξέρω πόσο αγαπάει την Ελλάδα. Μέρα-νύχτα το μυαλό του είναι στο πώς θα βγούμε από το τούνελ».

http://www.cretablog.gr/2013/02/blog-post_2812.html

-bye-

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Εκμετάλλευση του Αιγαίου με «συμμάχους»

(Ο "πατριώτης" είναι αυτός, έτσι ; )

Κοίτα, όταν έαν ελικόπτερο εισβάλλει σε προαύλιο φυλακής για να δραπετεύσουν βαρυποινίτες, ενδεχομένως η στάθμιση των αγαθών και των κινδύνων την ώρα εκείνη να επιτάσσει να το σταματήσεις με κάθε τρόπο. Ιδίως αν σε αυτό επιβαίνουν οπλισμένοι κακοποιοί που πέταξαν μάλιστα όπως άκουσα και όπλα στο προαύλιο της φυλακής.

Πραγματικά δεν μου έρχεται στο μυαλό χώρα που ΔΕΝ θα το πυροβολουσαν. Το ίδιο δε θα γινόταν αν πχ υπερίπτατο στρατοπέδου για να κλέψει όπλα ή να δημιουργήσει πρόβλημα. Κανένα στρατοδικείο δεν θα καταδίκαζε τον σκοπό που άνοιξε πυρ.

Κοίτα, όταν έαν ελικόπτερο εισβάλλει σε προαύλιο φυλακής για να δραπετεύσουν βαρυποινίτες, ενδεχομένως η στάθμιση των αγαθών και των κινδύνων την ώρα εκείνη να επιτάσσει να το σταματήσεις με κάθε τρόπο. Ιδίως αν σε αυτό επιβαίνουν οπλισμένοι κακοποιοί που πέταξαν μάλιστα όπως άκουσα και όπλα στο προαύλιο της φυλακής.

Πραγματικά δεν μου έρχεται στο μυαλό χώρα που ΔΕΝ θα το πυροβολουσαν. Το ίδιο δε θα γινόταν αν πχ υπερίπτατο στρατοπέδου για να κλέψει όπλα ή να δημιουργήσει πρόβλημα. Κανένα στρατοδικείο δεν θα καταδίκαζε τον σκοπό που άνοιξε πυρ.

Οταν λες "ενδεχομένως η στάθμιση των αγαθών και των κινδύνων την ώρα εκείνη να επιτάσσει να το σταματήσεις με κάθε τρόπο.", τι εννοείς???

Πολυ hollywood παρακολουθείς Emilot.
Όταν ένοπλοι εγκληματίες σε βλέπουν σαν sitting duck από ένα ελικόπτερο ψάξε εσύ να βρείς τρόπους να σταματήσεις το ελικόπτερο έχωντας μάλιστα και δύο βαρυποινήτες να τρέχουν να ανεβούν πάνω του.

Ότι δέχεσαι τον κίνδυνο τραυματισμού των επιβαινόντων προκειμένου να αποτραπεί η απόδραση - εξέγερση - τραυματισμός φυλάκων κλπ. απρόβλεπτα και να σταματήσεις το ελικόπτερο ή να το αναγκάσεις να απομακρυνθεί.

Το μόνο ενδεχωμένος που θα μπορούσε να γίνει ήταν να υπήρχε συννενόηση με τις φυλακές ότι εφόσον πλησιάζει ελικόπτερο και έχουν ήδη την πληροφορία της επικείμενης απόδρασης να μαζέψουν όλους τους κρατούμενους άμεσα. Από την στιγμή που το ελικόπτερο έφτασε στις φυλακές με τους κρατούμενους έξω η λογική προστάζει να το σταματήσεις με οποιοδήποτε τρόπο.

Πολυ hollywood παρακολουθείς Emilot.
Όταν ένοπλοι εγκληματίες σε βλέπουν σαν sitting duck από ένα ελικόπτερο ψάξε εσύ να βρείς τρόπους να σταματήσεις το ελικόπτερο έχωντας μάλιστα και δύο βαρυποινήτες να τρέχουν να ανεβούν πάνω του.

Πολύ λίγο... Προτιμώ τον Ευρωπαικό κινηματογράφο...

Μάλιστα... Ενδιαφέρον επιχείρημα...

Άρα πυροβολείς και σκοτώνεις όποιον γουστάρεις....και δεν κάνεις τα προβλεπόμενα...

Ρίψεις καπνογόνων στον χώρο ώστε το ελικόπτερο να μην βλέπει την τύφλα του και αναγκαστικά να φύγει....

Απλώς πυροβολείς με το ενδεχόμενο να σκοτώσεις και ανθρώπους που δεν εμπλέκονται στην απόδραση, όπως έγραψα πριν λίγο....

Υ.Γ Και βλέπω εγώ Hollywood....χαχαχαχαχα!!!!

Το μόνο ενδεχωμένος που θα μπορούσε να γίνει ήταν να υπήρχε συννενόηση με τις φυλακές ότι εφόσον πλησιάζει ελικόπτερο και έχουν ήδη την πληροφορία της επικείμενης απόδρασης να μαζέψουν όλους τους κρατούμενους άμεσα. Από την στιγμή που το ελικόπτερο έφτασε στις φυλακές με τους κρατούμενους έξω η λογική προστάζει να το σταματήσεις με οποιοδήποτε τρόπο.

Η δική σου και μερικών άλλων, "λογική".....

Αν συμφωνείς με το άρθρο που παρέθεσες....

Δεν νομιζω να σε εχω ρωτησει πουθενα αν συμφωνεις ή οχι σε κατι που εχεις μεταφερει σε λινκ εδω, δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου να ρωτας το ιδιο και σε αλλους που παραθέτουν λινκς.

Επι του προκειμενου, βρηκα ενα λινκ με μια αλλη οψη του νομισματος απο αυτη που παρεθεσες νωριτερα εσυ, και την εβαλα.

Δεν βρισκω πουθενα οτιδηποτε το μεμπτο σε αυτο, οπως επισης δεν βρισκω και κανεναν λογο να τοποθετηθω για καποιο περισταστικο στο οποιο δεν ημουν παρον, οπου και προφανως και δεν εχω ιδία αποψη.

Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Το θεμα ειναι οτι δεν χρειαζοταν ο συριζα μεσω του Στρατουλη να εμπλακει με δηλωσεις.
Αυτα τα φαουλ που κανει συνεχεια, την στιγμη που ξερει οτι θα γυρισει μπουμεραγκ ολο αυτο, μου γεννουν ερωτηματα στο αν θελει τελικα να κυβερνησει

Δεν νομιζω να σε εχω ρωτησει πουθενα αν συμφωνεις ή οχι σε κατι που εχεις μεταφερει σε λινκ εδω, δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου να ρωτας το ιδιο και σε αλλους που παραθέτουν λινκς.

Επι του προκειμενου, βρηκα ενα λινκ με μια αλλη οψη του νομισματος απο αυτη που παρεθεσες νωριτερα εσυ, και την εβαλα.

Δεν βρισκω πουθενα οτιδηποτε το μεμπτο σε αυτο, οπως επισης δεν βρισκω και κανεναν λογο να τοποθετηθω για καποιο περισταστικο στο οποιο δεν ημουν παρον, οπου και προφανως και δεν εχω ιδία αποψη.

Γιατί σου απαγόρεψα ποτέ να με ρωτήσεις για κάποιο άρθρο που παρέθεσα??? Οκ καταλαβαίνω οτι δεν θέλεις να απαντήσεις....