Άποψη για αγορά Ηχείων

panosX

Established Member
21 November 2010
253
Πολλές καλημέρες και καλή χρονιά να εχουμε με υγεία πάνω απ όλα !

Χρειάζομαι βοήθεια με την επιλογή Ηχείων που μου ζήτησε συγγενικό μου πρόσωπο .

Η βασική του χρήση θα είναι για τραγούδι (karaoke) σε οικιακό χώρο (λίγα τετραγωνικά ). Διαθέσιμα υπάρχουν είδη ενας μικτής xenyx 1002fx , ενα μικρόφωνο shure pg57 και μια πηγή (laptop )που εως τώρα δούλευαν μαζί με στερεοφωνικά (ανάλογα το σπίτι ) ή ακόμα και με κάποια Ηχεία Υπολογιστών κατα καιρούς (και εδώ είπαμε πρέπει να βρεθεί κάτι καλύτερο ) .

Γενικά οι απαιτήσεις δεν είναι υπερβολικές καθως μιλάμε για οικιακή χρήση φυσικά , το πρόβλημα είναι οτι δεν είμαι γνώστης περι του ήχου πέραν τον βασικών και με το εύρος προιόντων που υπάρχει δεν ξέρω προς τα που πρέπει να στραφώ .

Για να αποφύγουμε τον όγκο είπαμε να μην στραφούμε σε ενισχυτή + ηχεία αλλα να πάμε για αυτοενισχυόμενο/α με επιλογή 1 ηχείου για αρχή με κοστος max 150Ε το ένα και με σκοπό αγοράς ακόμη ενος στο μέλλον . Τα ερωτήματα αρκετά με βασικά τα :

1.Αξίζει η αγορά ενός Ηχείου για αρχή ? Η το αποτέλεσμα θα είναι φτωχό?
2.Υπάρχει κάτι οικονομικό που καλύπτει τα βασικά στον ήχο με χαμηλο κόστος (200Ε max)
3.Για ζευγάρι ηχείων αυτοενισχυόμενων τι εύρος τιμών πρέπει να κοιτάω ?

Δεν εχω πρόβλημα για αγορά απο ΕΕ απλά θα προτιμούσα ντόπιο κατάστημα .

Απόψεις βοήθεια κλπ δεκτά :)

ευχαριστώ για το χρόνο σας !

Σε ευχαριστω για την ανταποκριση .Οι περισσοτεροι μου ειπαν να αποφυγω monitor ηχεια .Τα συγκεκριμενς διαφερουν καπου ?

Σου είπαν για πιο λόγο να αποφύγεις monitor ηχεία; Ένα καλό ηχείο monitor είναι πολλή καλή λύση.
Ουσιαστικά παίρνεις δύο συσκευές σε μία. Γλυτώνεις τα καλώδια ενισχυτή -> ηχεία. Άρα είναι αν μη τι άλλο πιο λειτουργικό. Μετά, υπάρχει και η προσαρμογή που έχει κάνει το εργοστάσιο στο πακέτο ενισχυτή - ηχείου. Και μιλάμε πάντα για λίγα χρήματα. (αν και αυτό είναι σχετικό). Τα ηχεία που σου γράφει ο Ντίνος δεν τα ξέρω και δεν έχω άποψη. Έτσι κι αλλιώς, εσύ πρέπει εσύ να τ' ακούσεις. Θα σχηματίσεις και δική σου άποψη για το τι είναι μόνιτορ.
Όσο για το ένα ηχείο για την αρχή που αναφέρεις.... τι να σου πω; Προσωπικά, θα περίμενα μέχρι να πάρω και τα δύο.

ημουν εκτός συγνώμη για την καθυστέρηση , απλά μου είπαν οτι τα monitor ηχεία δεν χρωματίζουν τον ήχο . Θα κανω μια προσπάθεια να β ρώ τα Ηχεία για να τα ακούσω

τώρα εαν πιστεύετε οτι υπάρχει και κάποιο άλλο μοντέλο που μπορεί να με καλύπτει ευχαρίστως να το ακούσω.

Σήμερα που έτυχε να μην εργάζομαι προσπαθώ μέσω τηλεφώνου να βρώ διαθέσιμο το edifier προς ακρόαση και με λύπη μου ακούω τους εκάστοτε πωλητές να ξαφνιάζονται κιόλας που ρωτά για κάτι τέτοιο .

Τώρα θα μου πεις οτι δεν μπορουν α έχουν διαθέσιμα τα πάντα και θα συμφωνήσω εν μέρη, απλά η τίμια απάντηση θα ήταν οτι "δεν εχουμε την δυνατότητα " και οχι α τους φαίνεται παράξενο .

Η λύση είναι σωστή για το ενεργό ηχείο. Αυτό που με προβληματίζει είναι η αντοχή του ηχείου στην κακομεταχείριση (εννοώ να φυσάει ή να ρίξει κάποιος κάτω το μικρόφωνο, να έχει ανεβάσει την ένταση και μετά να βρει ότι έχει κλειστό το μικρόφωνο, κλπ). Μια λύση τύπου PA θα ήταν πιο ανθεκτική από ένα monitor.

Η λύση είναι σωστή για το ενεργό ηχείο. Αυτό που με προβληματίζει είναι η αντοχή του ηχείου στην κακομεταχείριση (εννοώ να φυσάει ή να ρίξει κάποιος κάτω το μικρόφωνο, να έχει ανεβάσει την ένταση και μετά να βρει ότι έχει κλειστό το μικρόφωνο, κλπ). Μια λύση τύπου PA θα ήταν πιο ανθεκτική από ένα monitor.
Όντως, για τη χρήση που το χρειάζεται, είναι μία πολλή καλή λύση που δε μου πέρασε από το μυαλό. Υπάρχουν και PA ηχεία αυτοενισχυόμενα. Ποιο "ρηχός" ο ήχος τους, αν μου επιτραπεί αυτή η αδόκιμη έκφραση, αλλά τη δουλειά τους θα την κάνουν μια χαρά. Είπαμε όμως: Πρώτα ακρόαση για να είμαστε σίγουροι ότι μας κάνει. Τώρα, όσον αφορά αυτούς που πουλάνε το προϊόν τους στα τυφλά υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές...... Βέβαια, πάντα υπάρχει και η δυνατότητα να μη σου κάνει το μηχάνημα, οπότε το επιστρέφεις και πας για άλλο. Είναι θέμα ασφαλώς, το να μπλέξεις με επιστροφές και τα σχετικά, αλλά..........

το καταλαβαίνω πως το λες αλλα απο την αλλη δεν μπορουμε να τα εχουμε και ολα . Στην τελική ας προσέχουν , μου προτάθηκε το M-Audio BX5 Carbon
και μαλλον μπορώ να τα ακουσω κιολας

Καλά χαρακτηριστικά έχει. Πολύ καλά που μπορείς να το ακούσεις. Ίσως έχει και άλλα σε ίδιες τιμές πάνω - κάτω για να έχεις και μέτρο σύγκρισης. Καλές ακροάσεις.