Άποψη για surround ηχεία

mixant21

New member
5 June 2023
2
Καλησπέρα παιδιά,

Αυτή τη στιγμή έχω ένα setup 3.1 με ενισχυτή Denon 3800H, τα SVS prime pinnacle + center καθώς και το sub PB-1000 Pro.
Είμαι στην αναζήτηση surround ηχείων και γλυκοκοιτάζω τα Elac Β5.2 ή 6.2.
Επειδή ξέφυγα λίγο με το budget με τα prime κοιτάζω κάτι πιο οικονομικό (400-500€).
Θα ήθελα την άποψη σας για τα elac. Διαβάσα στο forum ότι είναι vfm αλλά συνδυαστικά με τα μπροστά που είναι άλλη μάρκα τι αποτέλεσμα θα πάρω;
Μήπως έχετε κάποια άλλη πρόταση

Ευχαριστώ πολύ

Tα SVS Prime Satellite 400E βλεπω οτι κανουν.

Έχεις δίκιο, είχα πέσει επάνω στα ακριβότερα με 699 Gloss. Δεν πήγε το μυαλό μου ότι θα έχουν τόση διαφορά απο τα black ash.
Για ηχεία surround άκουσα και την άποψη, ότι δε χρειάζεται να δώσεις αρκετά χρήματα, λόγω του ότι είναι καθαρά "συμπληρωματικά".
Μάλιστα το άτομο που μου το μετεφέρε χρησιμοποιεί για surround ηχεία απο ένα παλιό hi-fi aiwa!!

Έχει κάποια βάση ή είναι καθαρά στο τι θέλει να ακούει ο καθένας;

Ολοκλήρωσε από την σειρά της svs.Αφου όλα είναι έτσι.Εισαι ευχαριστημένος από το sub?
Ναι πολύ ικανοποιημένος, δένει πολύ καλά με τα υπόλοιπα.

Άλλο τα Prime Sattelite, άλλο τα Prime Bookshelf. Είναι διαφορετικά ηχεία. Τα πρώτα είναι μικροί δορυφόροι, τα δεύτερα κανονικού μεγέθους bookshelf ηχεία.

Για τα Prime Bookshelf θα πρέπει να πας, ειδικά επειδή έχεις τα Prime Pinnacle και το Prime Center.

Για πιο οικονομικά, θα πρέπει να ψάξεις κάτι που να έχει τον χαρακτήρα των SVS. Σου προτείνω να κοιτάξεις (και να ακούσεις αν θέλεις αφού είναι στημένα σε πολυκάναλο setup) τα Magnat Signature 503.

Γενικά θέλεις ηχείο με τέτοιο ηχητικό χαρακτήρα. Θα σου έκαναν και τα Monitor Audio σειρά silver, όχι η Bronze, αλλά εκεί ανεβαίνεις αρκετά, συν το ότι έχει πεντάιντσο και μετά οκτάιντσο μοντέλο. Δηλαδή δεν έχει κλασικό 6,5άρι.

• Haha
Reactions: chocbhed
Πρέπει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία στην ιστορία των forums εικόνας και ήχου, το να υπάρχει satellite ηχείο της ίδιας σειράς με τα LCR εντός budget, αλλά να προτείνεται διαφορετική μάρκα ηχείων.

Εάν κάποιος διαβάσει τι ακριβώς ρωτάει ο OP, δηλαδή κάτι οικονομικότερο ως εναλλακτική, τότε μόνο πρωτοτυπία δεν είναι. Όταν γνωρίζουμε μάλιστα από τον ίδιο ότι κοιτάζει και μεγαλύτερα ηχεία και από άλλον κατασκευαστή.
Άρα ξέρουμε ήδη το μέγεθος ηχείων που θέλει και ξέρουμε ότι κοιτάζει και άλλης μάρκας ηχεία.

Επίσης, κοιτάζουμε και τι μοντέλα ηχείων έχει εμπρός, πριν προτείνουμε ηχεία δυσανάλογα μικρά για surround. Αν ξέρουμε κι όλας τα ηχεία και δεν μπερδευόμαστε με τα μοντέλα μεταξύ τους, γιατί το πιθανότερο είναι να μην τα ξέρουμε καθόλου.

Last edited:
Κι εγώ προτείνω τα ομοσταυλα. Ειδικά αν είναι να εμπλακεί και το auro surround.

Τα Bookshelf εννοείς; Γιατί ομόσταυλα είναι και τα satellite, που δεν κάνουν για να συνοδέψουν τα Pinnacle. Δεν επαρκούν.

• Like
Reactions: Panoramix