Άποψη

acetop75

New member
9 February 2011
33
Παιδιά γεια σας,
Παρακολουθώ το forum λίγο καιρό και ομολογώ ότι σε γενικές γραμμές βοηθά και κατατοπίζει και τον πιο άσχετο σε θέματα τεχνολογίας,
Αλλά έχω μια ένσταση,
Σε πάρα πολλά νήματα και κυρίως σε ότι αφορά για αγορά καινούριας τηλεόρασης, ενώ κάποιο μέλος ρωτά την άποψη για 1-2 μοντέλα τηλεοράσεων, πολλά μέλη αντί να πουν την γνώμη τους, η οποία βέβαια θα πρέπει να έχει βιωματικές και θεωρητικές βάσεις, απλά απευθείας και χωρίς, βάζω ότι στοίχημα θέλετε, να έχουν την παραμικρή ιδέα για τα ανωτέρω μοντέλα, αρέσκονται να λένε ότι είναι μετριότατα ή χάλια ή απαράδεκτα και συνιστούν κάποιο άλλο μοντέλο, το οποίο πολλές φορές, δεν το έχουν δει καν κλειστό.
Π.χ. μην πάρεις το Α μοντέλο αλλά πάρε την Panasonic 50g30 γιατί είναι καλύτερη, από πού και ωε που είναι καλύτερη αφού δεν έχει κυκλοφορήσει καν στην ελληνική αγορά.
Ξέρει κάποιος να απαντήσει στην απορία ενός μέλους για το Α μοντέλο; Εάν ναι καλώς εάν όχι, ποιος ο λόγος; Απλά για να γράφουμε;
Επίσης πολλές φορές ενώ ένα μέλος ρωτά κάτι συγκεκριμένο το 80% του νήματος είναι παντελώς άσχετο με το ερώτημα και πολλές φορές το νήμα τελειώνει και απάντηση δεν έχει δοθεί.
Η ένσταση μου δεν έχει σκοπό να θίξει κανέναν και πόσο μάλλον όλα τα παιδιά που ασχολούνται και σπαταλούν από τον πολύτιμο χρόνο τους για να γράφουν εδώ,
Ούτε θέλω να το παίξω αυθεντία
Ούτε θέλω να παρεξηγηθώ.
Απλά πιστεύω ότι θα ήταν ποιο εποικοδομητικά και χρήσιμα όλα τα νήματα, εάν απλά όλοι όσοι απαντούσαν, θα περιόριζαν τα γραφόμενά τους στα ουσιώδη και χρήσιμα.
[FONT=&quot]Ευχαριστώ για τον χώρο και χρόνο και καλή συνέχεια και δύναμη σε όλους.[/FONT]

Υπαρχουν τοσα πολλα καταστηματα στην Αθηνα που μπορεις να δεις τα πιο δημοφιλη μοντελα τουλαχιστον απο μια φορα στο καθε ενα. Επισης αν εχεις και φιλους/γνωστους που μολις αγορασαν νεα τηλεοραση μπορει να την δεις και σε νορμαλ περιβαλλον.

Η Panasonic G30 οντως δεν την εχω δει πουθενα ακομη αλλα εχω δει την G20 απο την οποια ειναι απο οτι λενε στα ξενα φορουμ ειναι λιγο βελτιωμενη σε καποια σημεια. Το ιδιο ισχυει για την Sony ΕΧ720 (σε σχεση με την περυσινη 710) που προτεινα σε αλλο μελος.

Οποτε καλο ειναι να μην βαζουμε στοιχηματα γιατι θα τα χασουμε.

ΥΓ. Προσφατα εκανα ενα ερωτημα σε αλλη κατηγορια για GPS (ειναι ενα αντικειμενο που δεν το ξερω καλα οποτε προτιμησα να ρωτησω) και τα παιδια εκει μου προτειναν Navigon. Οντως το ειδα και ειναι το καλυτερο για τα λεφτα που δινω οποτε τους ευχαριστω.

χωρίς καμμία διάθεση παρεξήγησης αλλά επειδή σαν μηχανικός έχω μάθει να μιλάω με στοιχεία παραθέτω μερικά προς ενημέρωση σου.

ποστ 9/2
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=74603

ξεκίνησες με 600-700 και έφτασες να κλείσεις την 50g20 στα 1287

σου ειπαν περίμενε τα νέα μοντέλα σε 1.5 μήνα για την g30. η g30 έχει έρθει (χρήστης έχει κλείσει την 42) και τιμάται 128κάτι ευρώ. όσο δηλαδή και ο προκάτοχός της.
ήταν καλή ή κακή αυτή η συμβουλή????? έπεσαν έξω οι χρήστες
ερώτηση για το αν πέσουν τα παλαιά μοντέλα. σου λέει χρήστης ότι θα πέσουν εσύ αντιδράς

ε έπεσαν 1 κατοστάρικο
http://www.skroutz.gr/s/259760/Panasonic-TX-P50G20E-50.html?keyphrase=50g20
σωστή η λάθος η πληροφορία????

επανέρχεσαι με μοντέλο των 650 ευρώ (50c3e). φτάσαμε μέχρι instanbul για να δούμε αν το ÇÖZÜNÜRLÜK είναι 1024χ768 ή 1366χ768

το ποστ κλείνει με 99% πάω γιαυτήν αλλά εγώ προσωπικά (και νομίζω και όλοι) λένε μια ιδέα δεν παίρνει κανείς στο λαιμό του κανένα.

καταλαβαίνω από το παραπάνω θρεντ ότι είσαι εκτός αθηνών και δεν μπορείς να τις δείς. οκ είναι ένα μειονέκτημα.

και επειδή όπου υπάρχει το 99% υπάρχει και στατιστικά το 1%

επανέρχεσαι 24-2 με ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο σε κατάσταση good as new.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=75555

χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση σε κανένα μέλος (δεν την έχει ανάγκη άλλωστε) αναφέρεις

αναπαράγω τα γραφόμενα σου

"Είχα βάλει στο μάτι την 50g20 αλλά
η εμδομάδα έγινε 10ήμερο και το 10ήμερο, 20ημερο και ακύρωσα
(Α, ρε υπερίωνα πόσο δίκιο είχες)
και τώρα ψάχνομαι κι έχω χαθεί.
παίζω γύρω στις 50''.
Γουστάρω plasma κι έχω κοιτάζω προς samsung ps50c7000 ήlg 50px950n
Όχι τόσο για το 3d,
αλλά περισσότερο διότι τα 3d μοντέλα αποδίδουν καλύτερα σε 2d."

και αυτό το θρεντ καταλήγει με την προτροπή να πάρεις τη 50g30.

1) έχεις πάρει τηλεόραση σήμερα???
αν όχι
2) έχεις κατασταλάξει πόσα θές να δώσεις???
3) θέλεις 2d η 3d???
4) από αυτά που έχεις διαβάσει τι σου κάνει καλύτερα πλάσμα η lcd.???

αν θές να συνεχίσεις από το πρώτο ποστ πάρε τηλέφωνο στα μαγαζιά για την g20. η ηχοέκφραση πρέπει να την έχει διαθέσιμη.

αν θές την 50g30 όπως είπε και το μέλος redemption

"Originally Posted by redemption
Κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Με 1300 ευρώ θα βρίσκεις την φρεσκότατη 50G30, με εικόνα που LED πολύ μεγαλύτερης τιμής ΔΕΝ έχουν, αν είναι έστω εφάμιλλη της περυσινης σειράς G20. Που αναμένεται βελτιωμένη.

Οι Panasonic είναι κι ανθεκτικότερες σε θέματα στρωσίματος, burn-in κλπ."

http://www.skroutz.gr/s/323180/Panasonic-TX-P50G30E-50.html?keyphrase=50g30

αυτά σε ότι αφορά την κατηγορία πανασονικ πλασμα.
γιατί αναφέρεις και samsung, lg 3d

αυτά που αναφέρεις στο 1 ποστ εδώ θα μπορούσες να τα αναφέρεις στα 2 προηγούμενα ποστ που άνοιξες για αγορά τηλεόρασης.

φιλικά και πάντα καλοπροαίρετα

Βασίλης Παπαβασιλόπουλος

Πιστεύω ότι η τοποθέτηση σου, αν και τεκμηριωμένη είναι εκτός θέματος,
πολύ απλά διότι το νήμα που άνοιξα, δεν έχει να κάνει καθόλου με το αν τα μέλη του forum, βοηθάν ή όχι (δεν τίθεται θέμα),
ούτε με το αν η άποψη τους είναι ατεκμηρίωτη ή όχι (εικάζω πως είναι τεκμηριωμένη),
ούτε πάει επί προσωπικού σε κάποιο μέλος,
ούτε κατηγόρησε κανείς κάποιον για υπάλληλο εταιρίας,
ούτε εάν ζήτησα εγώ βοήθεια (που με τα γραφόμενά σου είναι σα να λες ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται)
Αλλά πολύ απλά διαβάζοντας πάρα πολλά νήματα κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα, δηλαδή ότι πολλές φορές όταν ένα μέλος ρωτά τη γνώμη για κάποιο μοντέλο καλό θα ήταν να διατυπώνετε πρώτα μια «τεκμηριωμένη άποψη» και μετά μπορεί να ακολουθεί κάποια εναλλακτική πρόταση.
Συγνώμη εάν έθιξα κάποιον λη κάποιους, δεν είχα αυτή την πρόθεση
Άλλωστε όπως και σε όλα τα νήματα που άνοιξα τελειώνω με την ίδια λέξη, Ευχαριστώ.

αγαπητέ acetop75
καταρχήν σου ζητάω συγνώμη αν το ποστ μου σου δημιούργησε τέτοια εντύπωση.

ούτε φυσικά θεωρώ ότι τα γραφομενα σου υπονόησαν κάτι από αυτά που αναφέρεις στο δεύτερο ποστ (περί προσωπικού, υπαλλήλων εταιρίας κλπ).

όταν κάποιος χρήστης ανοίγει ένα ποστ για μια αγορά τότε θεωρώ ότι το ποστ αυτό αφορά το συγκεκριμένο χρήστη, με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις, το συγκεκριμένο budget, τη συγκεκριμένη απόσταση θέασης και τη συγκεκριμένη χρήση. αυτά όλα μέσα από προτάσεις - γνώμες χρηστών αναπροσαρμόζονται και ο χρήστης τελικά μπορεί να καταλήξει σε μια πιο συμφέρουσα αγορά γιαυτόν.

ο σκοπός που παρέθεσα τα 2 δικά σου ποστ για αγορά τηλεόρασης δεν ήταν προς θεού για να σε κατηγορίσω οτι δεν ξέρεις τι σου γίνεται αλλά για να σου δείξω ότι και στην δική σου περίπτωση κάτι τέτοιο συνέβει. ενώ έκλεισες το πρώτο ποστ δηλώνοντας ότι προβαίνεις σε αγορά εντούτοις δεν την έκανες τελικά (δικαίωμα σου και πολύ καλά έκανες εφόσον έτσι θεωρούσες) και κατόπιν επανήλθες με νέο ποστ για αγορά τηλεόρασης. και εγώ δεν έχω κατασταλάξει σε αγορά - διαβάζω ενημερώνομαι μετράω (συγκεκριμένα χθές πήγα 5 σελίδες πίσω στα συγκεκριμένα ποστς για να δώ τι ίντσες προτείνονται σε σχέση με την απόσταση των χρηστών για να δώ τι κάνει καλύτερα στις δικές μου ανάγκες) και το ίδιο συμβαίνει με παρα πολλούς χρήστες που επανέρχονται με νέες προτάσεις.

κατά την ταπεινή μου γνώμη νομίζω ότι και στα 2 ποστ που ανέφερες πήρες τεκμηριωμένες απαντήσεις και όσον αφορά για την αγορά της g30 που επικαλείσαι και ναι κανένας δεν την έχει δει ακόμη αλλά οι χρήστες που την προτείνουν έχουν διαβάσει τα χαρακτηριστικά της βλέπουν βελτιώσεις (viera cast, media player,wifi κλ) και προτείνεται για να την εξετάσει και να την δεί ο υποψηφιος αγοραστής από κοντα στην απόσταση που θα την βάλει στο χώρο του. . σε τέτοιου είδους ποστ ο ερωτών λαμβάνει γνώμες δεν του λέει sony και καλά ο άλλος πάρε αυτή. θεωρώ λογικό στα 2 αυτά νήματα αν θεώρησες ότι δεν υπάρχει επαρκής τεκμηρίωση θα μπορούσες να έκανες περισσότερες ερωτήσεις για να λάβεις πιο σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις. επίσης ήταν στην διακριτική σου ευχέρεια να φιλτράρεις ποιοι χρήστες μιλούν τεκμηριωμένα και ποιοί γραφουν για να γράφουν και θα μπορούσες να κοντακτάρεις κάποιους χρήστες με πμ ενδεχομένως για να λάβεις πιο σαφείς απαντήσεις.

σε μοντέλα που κυκλοφορούν ήδη υπάρχει σχετικό νήμα με εντυπώσεις κατόχων και χαρακτηριστικά όπου μπορεί να λάβεις πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις από κατόχους των μοντέλουν που σε ενδιαφέρουν.

Συνεπώς δεν κατανοώ τα σχόλια σου στο πρώτο ποστ περί τεκμηριωμένων απαντήσεων σε αναζήτηση τηλεόρασης από άλλους χρήστες και θα θεωρούσα πιο λογικό το σχόλιο αυτό να γίνεται από τον εκάστοτε χρήστη που ανοίγει το νήμα. αν ένα νήμα για αγορά τηλεόρασης μένει ανοικτό δεν πρέπει να το επισημάνει αυτός που ενδιαφέρεται για αγορά???

δεν ξέρω πως εννοείς την έννοια τεκμηρίωσης αλλά από πολλά πρόσφατα ποστς που είδα νομίζω ότι υπάρχει αρκετή τεκμηρίωση με σχετικά λινκς για reviews μοντέλων και τεχνικά χαρακτηριστικά.

και πάλι ζητάω συγνώμη αν σου δημιουργήθηκαν λάθος εντυπώσεις. δεν είχα τέτοια πρόθεση.

τέλος παρακαλώ τους διαχειριστές αν θεωρούν ότι τα γραφόμενα μου αντιβαίνουν στους κανόνες του forum να διαγράψουν τα ποστ.

Φίλε (εάν μου επιτρέπεται αυτός ο όρος)
δεν νομίζω κι εγώ πως τίθεται κανένα θέμα παρεξηγήσεως.

Το παράδειγμα που έγραψα για την G30, ήταν ακριβώς αυτό ένα παράδειγμα και όχι το καίριο σημείο στην πρώτη αναφορά μου.

Άλλωστε κι εγώ την 50g20 προσπάθησα να αποκτήσω, αλλά μετά από 1 μήνα αναβολών πήρα την προκαταβολή, που είχα δώσει, πίσω.

Το θέμα που έθιξα, δεν έχει σχέση ούτε με την g30, αλλά ούτε και με κανένα άλλο μοντέλο τηλεόρασης.

Αν δεν έγινα κατανοητός τότε ζητώ συγνώμη.

Απλά το θέμα που έθιξα μαστίζει το σύνολο των θεματικών forum όλου του κόσμου.

Εύχομαι καλές θεάσεις.

κανένα πρόβλημα φίλε. τέλος. αν ανέβεις αθήνα να βρεθούμε για κανένα καφεδάκι κέντρο και να δούμε την g30 και την gt30.
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1300800238

είμαι σίγουρος ότι σε κάποια από τις 2 θα κατασταλάξουμε - εκτός αν μου την κάνεις γυριστή με καμμια vt30.

Last edited:
Ίδωμεν,
Α! Και αν "κατέβω" Αθήνα και όχι να "ανέβω" :fahne90::fahne90::fahne90:
Άλλωστε και μέσα από το forum και με συζητήσεις αυτού του είδους είναι σαν να πίνουμε και το καφεδάκι!!!
Μάλιστα Θα έλεγα να ανέβετε εσείς (αν και πέρασαν τα καρναβάλια), στις γιορτές παλιάς πόλης που θα γίνουν τον Σεπτέμβρη στην Ξάνθη να φάμε και κανένα σουβλάκι!!!!

Ας ειμαστε ειλικρινεις.

Το να προτεινει καποιος μια τηλεοραση , η ενα κινητο η ενα laptop κτλ. δεν ειναι και τοσο δυσκολο.

Αρκει καποιος να παρακολουθει τις εξελιξεις για καποιο διαστημα , να ξερει ποιες μαρκες προτιμουν οι υποψηφιοι αγοραστες , ποιες ειναι οι αναγκες που πρεπει να καλυψουν και ποσα λεφτα θελουν να ξοδεψουν.

Προτεινοντας πχ. μια Samsung η Sony στις LCD ειναι στατιστικα σιγουρο κατα 99% οτι δεν θα βρεθει κανεις να σε βρισει γιατι του φορτωσες ενα "παλτο".

Αλλωστε αυτες οι δυο μαζι με την LG και την Panasonic εχουν το 90% της αγορας τηλεορασεων.

Συνηθως ομως ειναι πιο περιπλοκα λιγο τα πραγματα γιατι πρεπει να συνυπολογιστει η χρηση , το μεγεθος και το value for money οποτε να μιλησεις για συγκεκριμενο μοντελο αλλα και παλι ακρη βγαινει.

Καλο βραδυ.

Προτεινοντας πχ. μια Samsung η Sony στις LCD ειναι στατιστικα σιγουρο κατα 99% οτι δεν θα βρεθει κανεις να σε βρισει γιατι του φορτωσες ενα "παλτο".

Αλλωστε αυτες οι δυο μαζι με την LG και την Panasonic εχουν το 90% της αγορας τηλεορασεων.

http://www.displaysearch.com/cps/rd...es_to_15_y_y_in_q4_10_as_lcd_share_surges.asp

Κάπου στο 60% είναι οι 4 πρώτοι, όχι 90%...

Παιδιά το θέμα είναι απλό .
Οι περισσότεροι νέοι χρηστες που μπαίνουν στο forum, για να ρωτήσουν δεν έχουν ιδέα(χωρίς παρεξήγηση) από τηλεοράσεις.
Όλοι ξέρουμε τι γίνετε εκεί έξω και τι "μαρκενιστικες" βλακείες λέγονται από τον κάθε ένα που θέλει να πωλήσει μια TV.
Έτσι έρχονται εδώ και ρωτάνε για τηλεοράσεις που εκτος του οτι είναι πανάκριβες δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο μάλλον λιγότερα από ένα φτηνότερο μοντέλο.
Και εγώ ρωτάω, δεν είναι φυσικό οι φίλοι εδώ στο forum που κατέχουν το θέμα να προτείνουν ένα τρίτο καλύτερο και πολλές φορες φτηνότερο μοντέλο?

μολις την παρελαβα και εγω παιδια ! φανταστικη! πολυ καλο φινιρισμα και σχεδιάση δεν εχει να ζηλέψει τιποτα απο την samsung ,πολυ καλο μενού με ρυθμίσεις, ποιο λεπτή απο τη δείχνει στις φοτο ,εντυπωσιακή εικόνα οχι τοσο πιξελαρισμενη οπως η c8000 ισως θέλει και κάποιες ρυθμίσεις καλύτερες !
τωρα πιστευω οτι για το δωματιο που ειμαι και σε αποσταση 3.5 μετρα περιπου η 3.30 μαλλον και με βαση στήριξης vogels ειναι ιδανικές ιντζες η 46αρα η οποία διαφέρει πολυ απο τη 40 αρα !που μου φαινετε σαν 32αρα πλεον !

Στα + και η 5χρονη εγγυηση που μου κάνανε δώρο τα sony center και αυτο στα υπερ τους + δώρο γιαλια 3d αξιας 70 ευρω +150 κανει η επεκταση εγγυησεως για 5 χρονια ! μολις μπορεσω θα βγάλω και φοτο ...
πάντως την προτείνω ανεπιφύλακτα !
μόλις θα παρατηρήσω και άλλα θα ξαναγράψω !

Για να βλεπουμε και τα σχολια οσων αγοραζουν ακουγοντας αυτους που ισως να ξερουν δυο πραγματα απο τηλεορασεις.

Κάπου στο 60% είναι οι 4 πρώτοι, όχι 90%...

Εγω μιλαω για την Ελληνικη αγορα.

Σε ερευνα που ειχε γινει πριν 2 χρονια μονο η Samsung για το 2008 ειχε 30%.

Εγω ομως βασιζομαι περισσοτερο στις στατιστικες απο το forum. Υπολογιζω οτι πλεον μονο η συγκεκριμενη εταιρεια εχει γυρω στο 40% οποτε αν προσθεσουμε και LG και Sony και Panasonic πλησιαζουμε στο ποσοστο που ελεγα. Αν δεν ειναι 90% ειναι σιγουρα 80% και πανω.