Απορια ενος νεου: Χρειαζεται στρωσιμο ενας νεος προβολεας?

ekigonzalez

Senior Member
26 November 2007
551
Αθηνα
Kαλησπερα σας. Σημερα παρελαβα τον Epson TW700. Eιναι ο πρωτος μου προβολεας και αναρωτιεμαι αν χρειαζεται καποιες ωρες στρωσιμο στην αρχη? Απ το μαγαζι μου ειπαν για τις πρωτες 5 ωρες να εχω τις ρυθμισεις στη μεση. Ειναι αρκετο αυτο ή πρεπει να προσεξω κατι αλλο?

μαλλον απο το μαγαζι ηταν τρομπες.με το συμπαθειο
δεν ειναι αυτοκινητο να στρωσει.στρωνει ομως
πρεπει να κανεις calibration μετα τις 100 πρωτες ωρες.
οριστε και μερικες ρυθμισεις για το μεγιστο αποτελεσμα(αν και αυτο εξαρταται απο πολλους παραγοντες οπως χρωμα τοιχων-πλακακια-φως κτλπ) απο το hcfr.
Colour Mode: Theatre Black 1
White Level: -2
Black Level +1
Saturation: -7
Tint: 0
Sharpness: advanced full both low and high(αυτο για υλικο hd για sd στο +3 standar)
Colour Temp: 6500K
Skin Tone: +3
RGB/RGBCMY: RGB
Offset R: -14
Offset G: +4
Offset B: -7
Gain R: +6
Gain G: -4
Gain B: +25
Gamma (customized on graph - IRE 0 to 100): 0, +2, +6, +3, +4, +3, +2, -2, -1
Iris: ON
στο μενου image βαλε expanded και trough να το τροφοδοτησεις με 720π για μεγιστο αποτελεσμα. κανε και ενα τελειο focus ,προσεξε τη συγκλιση ,
keystone απαγορευετε οχι διαροπαλου αλλα δια bazouka.
αυτα οτι αλλο θελεις ρωτα
καλες θεασεις

Καλοριζικος, δεν χρειαζεται "στρωσιμο"... καποιες ρυθμισεις χρειαζονται που θα τις κανεις σιγα σιγα βλεποντας και μαθαινοντας...

και μετα απο μια περιοδο χρονου που θα εχει πεσει αισθητα η φωτεινοτητα θες αλλες ρυθμισεις.στις 400 ωρες πχ.

μαλλον απο το μαγαζι ηταν τρομπες.με το συμπαθειο
δεν ειναι αυτοκινητο να στρωσει.στρωνει ομως
πρεπει να κανεις calibration μετα τις 100 πρωτες ωρες.
οριστε και μερικες ρυθμισεις για το μεγιστο αποτελεσμα(αν και αυτο εξαρταται απο πολλους παραγοντες οπως χρωμα τοιχων-πλακακια-φως κτλπ) απο το hcfr.
Colour Mode: Theatre Black 1
White Level: -2
Black Level +1
Saturation: -7
Tint: 0
Sharpness: advanced full both low and high(αυτο για υλικο hd για sd στο +3 standar)
Colour Temp: 6500K
Skin Tone: +3
RGB/RGBCMY: RGB
Offset R: -14
Offset G: +4
Offset B: -7
Gain R: +6
Gain G: -4
Gain B: +25
Gamma (customized on graph - IRE 0 to 100): 0, +2, +6, +3, +4, +3, +2, -2, -1
Iris: ON
στο μενου image βαλε expanded και trough να το τροφοδοτησεις με 720π για μεγιστο αποτελεσμα. κανε και ενα τελειο focus ,προσεξε τη συγκλιση ,
keystone απαγορευετε οχι διαροπαλου αλλα δια bazouka.
αυτα οτι αλλο θελεις ρωτα
καλες θεασεις

Ξεχασες το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ. Την πηγη. Γιαυτο και θεωρω ως τελειως ανουσιο τη χρηση οποιονδηποτε ρυθμισεων περαν αυτου πρεπει να γινεουν στο εκαστοτε σετ !

H χρηση θα ειναι αποκλειστικα για 1)συνδεση με δορυφορικο δεκτη HD μεσω HDMI και 2)συνδεση με PC μεσω VGA.

θεωρησα οτι θα εχει το πιο διαδεδομενο ενα πσ3.-bye-
Ξεχασες το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ. Την πηγη. Γιαυτο και θεωρω ως τελειως ανουσιο τη χρηση οποιονδηποτε ρυθμισεων περαν αυτου πρεπει να γινεουν στο εκαστοτε σετ !

Re: Απάντηση: Απορια ενος νεου: Χρειαζεται στρωσιμο ενας νεος προβολεας?

θεωρησα οτι θα εχει το πιο διαδεδομενο ενα πσ3.-bye-

Φίλε johny, το PS3 δεν είναι και τόσο διαδεδομένο.. Γενικότερα.. :grandpa:

Δεν μπορεί κάποιος να δώσει ρυθμίσεις έτσι εύκολα στον αέρα. είναι παρακινδυνευμενο.
Το έχω αναφέρει πολλές φορές. Κάθε ένα μηχάνημα έχει τις δικές του ανοχές. Κανάνα μα κανένα μηχάνημα δεν είναι ίδιο και δεν έχει την ίδια συμπεριφορά με τα προηγούμενα της ίδιας σειράς. Δεν υπάρχει ο κατάλληλος ποιοτικός έλεγχος στην γραμμή παραγωγής. Βλέπετε κοστίζει αυτό.

Last edited:
μανωλη στο περιπου.. και με αυτες καλητερη εικονα θα δει απο τις εργοστασιακες

μανωλη στο περιπου.. και με αυτες καλητερη εικονα θα δει απο τις εργοστασιακες

Είναι καθαρά θέμα τύχης.

Να σε πληροφορήσω λοιπόν ότι μετά από αντικατάσταση προβολέα λόγω προβλήματος, περνώντας τις προϋπάρχουσες ρυθμίσεις η εικόνα ήταν αλλού για αλλού...

Χρειάστηκε να καλιμπράρουμε το μηχάνημα από την αρχή.

Αν σου λέει κάτι αυτό.

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ!

Στον Panasonic PT-AE2000E μου, η εικόνα που βγαίνει από το PS3 ως Blue Ray είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που κάνει stream από το PC!
Επίσης το Pioneer DVR-LX60D μου, θέλει άλλες ρυθμίσεις από το PS3 σε ρύθμιση από DVD και επίσης ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ τηλεοπτικός σταθμός (που βλέπω μέσω του δέκτη του Pioneer) στέλνει αλλού για αλλού επίπεδο μαύρου, λευκού και κορεσμό!!!!!

ΜΠΑΧΑΛΟ ΔΗΛΑΔΗ!!

Εγώ έχω φτιάξει πολλά διαφορετικά προφίλ για κάθε πηγή και σε σήμα τηλεόρασης χρησιμοποιώ το Waveform Monitor Auto Adjustment του Panasonic (που δεν το έχει κανένας άλλος προβολέας πέραν από τους Panasonic PT-AE1000 και 2000) κάθε φορά που θέλω να δω άλλο κανάλι για να μου φέρει αυτόματα το επίπεδο μαύρου και λευκού στο σωστό σημείο για το συγκεκριμένο σταθμό (και καμιά φορά για τη συγκεκριμένη εκπομπή)!!!!!

ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ δηλαδή!