Απορια -επειγον !

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
Γεια σας παιδια....
Εχω κατι αποριες σχετικα με μια καρτα και ενα ενισχυτη και θα ηθελα την βοηθεια σας....

Λοιπον..σε λιγες μερες θα εχω στα χερια μου εναν ενισχυτη 7.1 στον οποιο θα συνδεσω δυο ηχεια και αργοτερα θα στησω ενα πολυκαναλο συστημα..μεχρι τοτε ομως (συντομα)...

......επειδη εχω και τα gigaworks s750 σκεφτομαι προς το παρον να βαλω αυτα πανω στον ενισχυτη...αφενος γιατι πιστευω οτι θα κερδισω σε δυναμη τουλαχιστον, αφετερου γιατι ο δικος τους ενισχυτης δεν τον βλεπω και σε φορμα...τωρα αν θα ακουστουν καλα αλλο αυτο..

Η απορια τωρα....

Τους 7 δορυφορους θα τους συνδεσω στον ενισχυτη..το sub των gigaworks πως θα το συνδεσω ?
Η ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΤΑΛΙΤΥ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΝΕΛ (ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ)..η μπορει και η prelude...(τωρα εχω audigy 4 και η περιγραφη που θα κανω θα ειναι με βαση αυτη..ιδιες εισοδους λογικα θα εχει και η φαταλιτυ)

Πισω στο sub φτανουν 4 καλωδια (front ,side, rear, center/subwoofer ) τα οποια καταληγουν στα 3 minijack της creative......(οταν θα λεω minijack θα εννοω τα καρφια καθως και τις υποδοχες για τα καρφια )

Αν θελω να χρησιμοποισω το subwoofer σαν ενεργο subwoofer και οχι σαν ενισχυτη και για τους δορυφορους αρκει να συνδεσω πισω τα 4 καλωδια (η φτανει και μονο αυτο που λεει center/subwoofer ?-πορτοκαλι) σε ενα minijack (συγκεκριμενα πορτοκαλι ) της καρτας ?
Δηλαδη στην καρτα μπορω να εχω συνδεδεμενο ενα καρφι που θα ερχεται απο τον ενισχυτη (στην θεση front) και ενα καρφι (το ενα απο τα 3 ..το πορτοκαλι )
σε μια απο τις αλλες εισοδους ?
Θα παιξουν κανονικα ? Ειναι τοσο απλο ?

attachment.php

attachment.php

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ..ΡΩΤΑΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...

1.Ας πουμε οτι εχω την εκδοχη με το πανελ..
Μπορω να συνδεσω τον ενισχυτη σε μια απο τις εισοδους του πανελ (COAXIAL ?) και να συνδεσω κανονικα τα τρια καλωδια που φευγουν απο το sub (πρασινο πορτοκαλι μαυρο ) στα 3 minijack ? Θα παιξουν ολα τοτε ? Και ο ενισχυτης-ηχεια κανονικα και το sub ? Nα σημειωθει οτι δεν με ενδιαφερει απαραιτητα να αυξομειωνω συγχρονως με την ενταση των ηχειων(απο τον ενισχυτη) και τα μπασα (sub)...

2.Ας πουμε οτι για να γλυτωσω 30-40 ε δεν παιρνω το πανελ....
Μπορω να συνδεσω τα τρια καλωδια που φευγουν απο το sub (πρασινο πορτοκαλι μαυρο) στα 3 minijack της creative ...και συγχρονως σε ενα απο τα minijack να βαλω και τον ενισχυτη (προφανως με καλωδιο που καταληγει σε καρφι).. ? Θα παιξουν τοτε κανονικα ?
Εννοω δηλαδη σε ενα απο τα minijack -εισοδος(πρασινο-front) να βαλω ενα ανταπτορακι ( δυο θηλυκα minijack σε ενα αρσενικο) και στα δυο θηλυκα να βαλω..στο ενα τον ενισχυτη ,στο αλλο το ενα απο τα τρια καλωδια-καρφια που φευγουν απο το sub...(και αν γινεται τι ανταπτοrακι ειναι θα ειναι ακριβως τι..δυο θηλυκα που βγαινουν σε ενα ΣΤΕΡΕοΦΩΝΙΚΟ καρφι ?)

ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ

Μπορω απλως να συνδεσω το επιμαχο πορτοκαλι καλωδιο στο πισω μερος του sub....(->center/sub) και το ενα απο τα τρια καλωδια (που θα κατεληγαν στη καρτα-πορτοκαλι )να το συνδεσω
απλως σε καποια θεση του ενισχυτη που ειναι ειδικα για subwoofer ?

Η αν δεν παιζει ετσι να μετατρεψω με ανταπτορες τα 3 καλωδια σε 1 και τοτε να το συνδεσω στον ενισχυτη..

Οπως βλεπετε επειδη αγνοω βασικα πραγματα εχω μπλεξει τα μπουτια μου...

Οποτε καθε...βοηθεια.. σωτηρια..
μπορει και να ειναι πολυ απλο.....

Οποτε οποιος γνωριζει ας δωσει τα φωτα του παρακαλω...

Attachments

• imageview.php.jpg
    imageview.php.jpg
    50.3 KB · Views: 105
  • lol.jpg
    lol.jpg
    50.6 KB · Views: 103
Θα συνδέσεις με ένα καλώδιο RCA---->minijack 3,5 stereo την έξοδο subwoofer του AV σου κατευθείαν στο πορτοκαλί του sub. Nα προσέξεις μόνο να συνδέσεις το σωστό RCA στον AV που να πηγαίνει στην ανάλογα σωστή ακίδα-τμήμα του minijack. Άλλο που πρέπει να έχεις στο νού σου είναι οτι τα ηχεία αυτά δεν κατεβαίνουν καθόλου χαμηλά και πρέπει απο τον AV να στείλεις τις χαμηλές στο sub. Θα τα δηλώσεις βέβαια small και πρέπει να πάς την συχνότητα διαχωρισμού τους όσο πιό ψηλά μπορεί ο AV σου. Το ιδανικό θα ήταν περίπου 350-400hz αλλα το κόβω χλωμό να ανεβαίνει τόσο.

Γενικά, πρόσεχε τις εντάσεις λόγω αδυναμίας απόδοσης χαμηλών των δορυφόρων. Έχε τα στο νού σου μην σκάσουν.

Για ποιον ενισχυτη AV μιλας?αμα ειναι καποιο καλο μηχανημα γιατι δεν συνδεεις τ το sub εκει θα εχεις πολυ καλυτερη οδηγηση απτην καρτα ηχου.