Απορία για JVC Lcd τηλεοράσεις.

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Καλησπέρα σας,
την παρακατω ερωτηση την εκανα με PM στον κύριο Καστρουνή αλλά την υποβάλλω και εδώ για να μου πείτε και εσείς τη γνώμη σας...:grandpa:

Για να μην σας καθυστερώ, θα ήθελα να σας ρωτήσω να μου πειτε τη γνώμη σας για τις νεες LCD τηλεοράσεις της JVC. (1080p,24p,100HZ,3 ΗDMI κλπ)

Κατέβηκα Αθήνα μαζί με τον ξαδέρφο μου που είναι επίσης μέλος στο φόρουμ (tromb1) και είδαμε από κοντά την έκθεση CES 2007. Περάσαμε και από το περίπτερο του Av-club και γνωρίσαμε από κοντά πολλά μέλη.
Λοιπόν, για να μην πολυλογώ, καταλήξαμε να αγοράσουμε την 46F86 της Samsung (με μια μικρή επιφύλαξη για την X3500 της Sony που δεν την είδαμε στην έκθεση).

Όπως είμασταν έτοιμοι λοιπόν να παραγγείλουμε από ένα κατάστημα 2 κομμάτια, έπεσε το μάτι μας πάνω στα τελευταια μοντέλα της JVC στις 42 και 47 ίντσες!

Τι να σας πώ??? Πραγματικά μεχρι εκείνη τη στιγμή η Samsung μας είχε εντυπωσιάσει, αλλά η εικόνα των JVC, απλά μας άφησε άφωνους, τοσο σε αναλογικά κανάλια, όσο και σε HD υλικό!!!

Σκεφτήκαμε σοβαρά να αγοράσουμε, αλλά πρώτα θα ήθελα να σας ρωτήσω :

1) Ποιά γνώμη έχετε για την συνολική απόδοση και αξιοπιστία των JVC? Εϊναι όντως τόσο καλές???

2) Γιατί σαν μάρκα δεν διαφημίζεται καθόλου και ΔΕΝ μπορώ να βρω εύκολα reviews και εντυπώσεις στο internet???

3) Σαν εταιρία η JVC φαίνεται αρκετά ψαγμένη και αυστηρά επαγγελματική και ποιοτική (Μην ξεχνάμε ότι ο Dila, ένας από τους καλύτερους προβολείς αυτή τη στιγμή είναι δικό της "σχέδιο")

4) Τα πάει τόσο καλά η εταιρία στις LCD τηλεοράσεις όπως και στους προβολείς??? Μάλιστα αναφέρει ότι είναι η πρώτη εταιρία που έβγαλε το σύστημα 100HZ motion Flow!!!

5) Και αν όλα αυτά ισχύουν, γιατί οι JVC τηλεοράσεις δεν αναφέρονται συχνα και μένουν στο παρασκήνιο???

Σας υπερευχαριστώ προκαταβολικά, και συγνώμη για το μακροσκελές μου μήνυμα!!! :ernaehrung004:

Last edited:
Σωστές οι ερωτήσεις σου. Μπορεί να είναι και θέμα αντιπροσωπίας...
Ισως να μην έχει και την πλεόν "δραστήρια" αντιπροσωπία στην προβολή και την υποστήριξη των προϊόντων της.
Οσον αφορά το θέμα της αξιοπιστίας νομίζω ότι το όνομα JVC τα λέει όλα. Εμένα δεν έχει πέσει ποτέ στην αντίληψή μου προϊόν της JVC που να μην είναι κορυφαίας ποιότητας. Από την 10ετία του '70 που ονομαζόταν NIVICO (ποιός την θυμάται ώς NIVICO? ) μέχρι σήμερα...

να σημειωσω οτι και εγω πριν δυο περιπου χρονια σε κοντρα των καιρων που ολοι κοιτουσαν τοτε philips, hitachi,sony k.a. αγορασα την jvc 32s60bu που θεωρουνταν απο τις καλυτερες τοτε σε τηλεοπτικο σημα...και με συντροφευει ακομα!

Πρόσφατα είχα διαβάσει review για την 42DV8 στο TrustedReviews και σκεφτόμουν να ανοίξω thread. Τελικά δεν άνοιξα γιατί πίστευα πως δεν θα ενδιαφέρει κανέναν (όπως φαίνεται έκανα λάθος :D), αλλά και γιατί σε ένα ψάξιμο στο skroutz δεν βρήκα μαγαζί να την πουλάει εκτός από το technixx, και υπέθεσα πως μπορεί να μην την φέρνει καν η αντιπροσωπεία.

Τα συμπεράσματα είναι κοινά και στα δύο reviews. Πάρα πολύ αξιόλογη μηχανή 100Hz, αλλά μαύρο και SD κάτω του μετρίου.

Όσον αφορά τον Dila .... άλλη τεχνολογία ? :D

Το μοντέλο που βρήκα ήταν αυτό: http://www.jvc.gr/product.php?id=LT-42V80BU&catid=100020

Η τιμή που βρήκα είναι γύρω στα 1800 ευρώ...

Πάντως, αυτό που λένε στο review στο cnet για το μαυρο και την αποδοση στα SD ΔΕΝ μου φάνηκε έτσι....

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, παρατήρησα (και συμφώνησε και ο καταστηματάρχης μαζί μου) ότι είχε πιο σκούρο μαύρο, από την F86 της Samsung ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ την ενοχλητική γυαλιστερή επιφάνεια με τις ανακλάσεις που έχει η δεύτερη....
Μάλιστα, και οι δύο τηλεοράσεις ήταν ΑΡΥΘΜΙΣΤΕΣ , με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις τους. Ζήτησα τα τηλεκοντρόλ από τον καταστηματάρχη και εκείνος μου τα έδωσε ΠΡΟΘΥΜΑ! :smash:

Όσο για την απόδοση σε SD αλλά και για την κίνησή της, η τηλεόραση πραγματικά έσκιζε!
Και τα 100HZ της, ήταν ό,τι πιο άψογο έχω δει σε τηλεοράσεις με αυτή την τεχνολογία.

Επίσης, ο καταστηματάρχης θα είχε συμφέρον να με προτρέψει να πάρω την κατά 200-300 ευρώ ακριβότερη 40F86, ή την κατά 400-500 ευρώ ακριβότερη 46F86 (μιας και του είπα ότι θα ήθελα από 42 ίντζες και πάνω , ενώ η Samsung είναι 40αρα)!

ΔΕΝ το έκανε όμως.... ΑΝΤΙΘΕΤΑ μου είπε να πάρω την Jvc και ΔΕΝ θα το μετανιώσω....
Εξάλου, όπως διαπίστωσα και εγώ στην έκθεση, είναι ότι στα ψηφιακά HD σήματα, και όταν η πηγή είναι καλής ποιότητας, ΟΛΕΣ οι τηλεοράσεις (ακόμα και οι LG) δείχνουν ΑΨΟΓΑ!

Στα αναλογικά σήματα και στα σήματα κακής ποιότητας είναι που παίζεται ΟΛΟ το παιχνίδι!

Αλλά και πάλι μου κάνει εντύπωση που δεν τις διαφημίζουν πολύ τις Jvc LCD (όπως για παράδειγμα τον Dila, που είναι ο,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή σε προβολέα)!!!

Last edited:
ΑΝΤΙΘΕΤΑ, παρατήρησα (και συμφώνησε και ο καταστηματάρχης μαζί μου) ότι είχε πιο σκούρο μαύρο, από την F86 της Samsung ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ την ενοχλητική γυαλιστερή επιφάνεια με τις ανακλάσεις που έχει η δεύτερη....

Ρε Διονυση κατι λαθος θα εκανες. Η F86 εχει το καλυτερο μαυρο που υπαρχει σε LCD (πλην των local dimming F96). Oλοι το λενε αυτο.

Παντως αν σου αρεσε προχωρα αφοβα.

ΥΓ. Οντως η JVC εφαρμοσε πρωτη τα 100 Ηz σε LCD με το συστημα Clear Motion Drive πριν δυο χρονια περιπου.

Last edited:
Να προσθεσω ενα σοβαρο μειονεκτημα της συγκεκριμενης JVC: δεν υποστηριζει 24ρ!!! Κατα τα αλλα λενε τα διαφορα reviews οτι εχει πολυ καλη εικονα γενικα.

Re: Απάντηση: Απορία για JVC Lcd τηλεοράσεις.

Να προσθεσω ενα σοβαρο μειονεκτημα της συγκεκριμενης JVC: δεν υποστηριζει 24ρ!!! Κατα τα αλλα λενε τα διαφορα reviews οτι εχει πολυ καλη εικονα γενικα.

Xμμμ..... Σοβαρό μειονέκτημα αυτό....
Σε ευχαριστώ Πάνο που μου το υπενθύμησες...

Μάλλον θα πάρω την F86...:ernaehrung004:

Σκεφτόμουν να πάρω την Sony X3500, αλλά είναι μεγάλη η διαφορά τιμής.... (2800 για 40αρα, όταν με 2500 παίρνεις την 46F86!!!) :violent-smiley-030:

Ελπίζω μόνο να έχει και καλή εικόνα στα αναλογικά κανάλια και καλή κίνηση.... (κάτι το οποίο ΔΕΝ είχαμε την ευκαιρία να δούμε στην έκθεση)...