Απορία για καλωδιο ηχειων

garas7

New member
9 February 2008
93
Ναύπλιο
HTML:
http://www.crystalaudio.gr/ProductCatalog/Accessories/Cables/For-Speakers.aspx
Σε αυτά τα καλωδια γράφει 340 κλωνων και 520 κλωνων, ποια η διαφορα τους;

Υποτίθεται πως όσο περισσότερους αγωγούς έχει ένα καλώδιο ηχείων τόσο λιγότερες
οι απώλειες κατά την μεταφορά του σήματος...

...και όσοι περισσότεροι κλώνοι,τόσο μεγαλύτερης διατομής είναι το καλώδιο.
Η διατομή δεν είναι απαραίτητη νά'ναι και η μεγαλύτερη.
Εξαρτάται από τον ενισχυτή,τα ηχεία και το σημαντικότερο από το μήκος του καλωδίου.
Όσο περισσότερο μήκος,τόσο μεγαλύτερη διατομή,κυρίως όταν έχουμε να κάνουμε με αποστάσεις άνω των 3 μέτρων.

Last edited:
Παρέλαβα σήμερα καλώδιο ηχείων χαλκού από Αγγλία, 4 εκ. διατομή και 520 κλωνοι -αν θυμάμαι καλά- με το οποίο αντικατέστησα λίγο πιο λεπτό καλώδιο, ασημί χρώματος. 'Εχω την εντύπωση ότι ο ήχος έγινε κάπως καλύτερος. Λίγο μπουμάρισμα εξακολουθώ να ακούω με τα focal και τους audiolab.

Το μπουμάρισμα φίλε μου δεν "ερχεται" με καλώδια,αφού δεν οφείλεται σ' αυτά.

Δες το χώρο σου σε συνδυασμό με το σύστημά σου-ηχεία σου...

Καλημέρα και καλό μήνα. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Συμφωνώ, απλώς βρήκα την ευκαιρία να επισυνάψω το προβληματάκι μου.

Προσπάθησε να μετακινήσεις τα ηχεία,ώστε νά'χουν απόσταση από τους πλαινούς και πίσω τοίχους(υποθετικά,δεν γνωρίζω τον χώρο σου)

Ευχαριστώ! Θα το θέσω το θέμα σε νέο νήμα αργότερα, για να μην επιβαρύνω το παρόν. Θα ανεβάσω και φωτογραφία.

Και τα δυο καλωδια που ανεφερες ανηκουν στη "σχολη" των πολλων στραντς οπως υπαρχουν και αυτα με λιγοτερους η και εναν μονο.

Χωρις να εχω και "επιστημονικες" αποδειξεις για το σχολιο μου , και καθαρα εμπειρικα , θα ελεγα οτι ενα καλωδιο με πολλους κλωνους , συνηθως "βοηθα" καπως στο μπουμαρισμα σε συγκριση με αλλα με λιγοτερους η με εναν, νοουμενου οτι μιλαμε για ομοιες γεωμετριες, υλικα και διατομες.

Στην θεση σου θα δοκιμαζα απλα για την εμπειρια, και αλλα καλωδια με λιγοτερους κλωνους και μονοκλωνα.

Η αποψη μου βεβαια.