Απορια για παλια πικαπ.Τροπος αναγωγης στα σημερινα δεδομενα?

Και οι δύο τεχνολογίες έχουν θετικά, αλλά και αρνητικά στοιχεία.
Κι' απ' τις δύο σχολές μπορούμε να λάβουμε κορυφαία αποτελέσματα, αν ξοδέψουμε τα αναγκαία ποσά, είτε για αρχική αγορά, είτε για βελτιώσεις.

Το πικ-άπ, μας αρέσει-δε μας αρέσει, είναι μηχανολογική κατασκευή. Και οι μηχανολογικές κατασκευές κοστίζουν. Όσο καλύτερες ποιοτικά, τόσο περισσότερο κοστίζουν (και δυσανάλογα μάλιστα)! Ανεξαρτήτως επί μέρους τεχνολογίας.

Συνεπώς καταλήγουμε στο κλασσικό ερώτημα: Πόσα χρήματα είμαστε διατεθειμένοι να ξοδέψουμε για δεδομένο επιθυμητό αποτέλεσμα. Καλώς ή κακώς αλλ' αναπόφευκτα, ο οικονομικός παράγοντας είναι ο κυρίαρχος, ότι και να κάνουμε.

Συμφωνώ!

Δεν διαφωνώ με τα ευρήματα σου φίλε blugosi έχουμε απ ότι βλέπω πολλές κοινές εμπειρίες, εγώ όμως αντιθέτως, με την δική πολυετή εμπειρία, βρίσκω τον εαυτό μου να είμαι λιγότερο απόλυτος... ειδικά όταν είχα διαπιστώσει πράγματα παλαιότερα... και δεν έχω τώρα τα ίδια πράγματα για να τα ξαναξιολογήσω...

Τελικά όμως το προσωπικό γούστο, δηλαδή τι και πως θέλει καθένας τον ήχο του, είναι για μένα πια όχι μόνο σεβαστό αλλά και η σωστότερη οδός (κατά την άποψη μου πάντα) για να βρει ο καθένας τι του ταιριάζει και τι του αρέσει περισσότερο.

Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να αναγάγουμε τιμές όταν πχ το ανθρακόνημα έκανε πριν 30 χρόνια χ λεφτά και τώρα έχει υποπολλαπλάσια... κάποια υλικά έγιναν πιο φτηνά, αλλά πληρώνουμε την τεχνογνωσία περισσότερο ενδεχομένως από παλιότερα, και κάποια υλικά και τεχνικές έμειναν τα ίδια, αλλά οι τεχνίτες θέλουν πιο πολύ μεροκάματο...

ε μην τρελαθουμε κιολας. ποσο προχωρησε δηλαδη η τεχνολογια στα πικαπ και ενα πικαπ των 300 σημερα βαζει κατω πικαπ του 70 που κοστιζαν τοτε 300 ευρω? εχει κανα λογισμικο δηλαδη?

ενα τεστ ντραιβ θα μας ελυνε την απορια. εγω βαζω το δικο και βαλτε οποιο πικαπ των 300 θελετε.:smile:

Απο την αρχή το θέμα αφορούσε μηχανήματα ίδιας ανηγμένης τιμής.

Τα 300Ευρώ τώρα αντιστοιχούν σε ένα βδομαδιάτικο μέσου μισθωτού το οποίο αντιστοιχεί σε 15-20.000 δρχ των 80's. Ποιο πικ-απ αυτής της κατηγορίας τιμής του 80 στέκεται καλύτερα;

Εγώ έχω ένα τέτοιο (DD και μάλιστα με αλλάγμένη κεφαλή που κόστισε όσο το υπόλοιπο πικ-απ) αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί σε τίποτε.

Last edited:
στην ιδια κατηγορια τιμης, με αναγωγη μισθων και αγοραστικης δυναμης, τα πικαπ των αρχων του 80 ηταν ανωτερα απο τα σημερινα.

ο λογος ειναι πως ηταν η βασικη μορφη αναπαραγωγης και οι κατασκευαστες εβαζαν αρκετα χρηματα σε r+d, κανοντας αποσβεση σε πωλησεις ευρειας σκαλας.

Κανένα συγκεκριμένο μοντέλο στις 15-20000 τη δεκαετία του 80;

Αυτήν την τεχνογνωσία που απέκτησαν τότε γιατί δεν την εφαρμόζουν και τώρα να έχουν τουλάχιστον την απόδοση των 80's;

η τεχνογνωσια προφανως υπαρχει ακομα, αλλα σε γενικες γραμμες την πληρωνεις περισοτερο. για αυτο τον λογο καποιοι φιλοι προτιμουν ενα αναπαλαιωμενο πικαπ του 60-70-80 παρα ενα καινουργιο.

για οσους εχουν ορεξη να σερφαρουν το vintage knob ειναι θησαυρος.

http://www.thevintageknob.org/

Απάντηση: Re: Απορια για παλια πικαπ.Τροπος αναγωγης στα σημερινα δεδομενα?

Στις αρχες τιης δεκαετιας του 80 ,τα 15-20000 δρχ ηταν ενας μισθος σημερινος των 1000ευρω.Στο τέλος της δεκαετιας ναι ηταν ενα βδομαδιάτικο.
kenwood kt 1033 το 1977 6000 δρχ περιπου.(ενας μισθος = 1000 ευρω)
Ακai AP 307 το 1978 (DD) 16000 drx περίπου δύο μισθοι (περιπου 2000ευρω)
Micro seiki BL 91 to 1980 μαζί με βραχίωνα ΜL 505 και κεφαλή Stanton 681eee 90000 drx περίπου 5 μισθοι= 5000 ευρώ.
Ηταν τα πικ απ μου ,ολα τ αγόρασα καινούργια απο Θεσσαλονίκη,το τελευταίο το έχω ακόμα και είναι ακόμα άριστο.
Τα μηχανήματα ήχου τοτε ηταν ακριβά για ενα ακόμα λόγο:είχαν φόρο πολυτελείας 60-70-80 και βάλε..% στην εισαγωγή τους.

Κανένα συγκεκριμένο μοντέλο στις 15-20000 τη δεκαετία του 80;

Αυτήν την τεχνογνωσία που απέκτησαν τότε γιατί δεν την εφαρμόζουν και τώρα να έχουν τουλάχιστον την απόδοση των 80's;

Ν αναφέρω ακόμα οτι το KENWOOD ηταν το εισαγωγικό πικ απ της και το ΑΚΑΙ ενα σκαλί πιο πάνω.Αμφότερα απλώς αποδεκτά πολύ καλύτερα ομως απο κάτι εισαγωγικα πικ απ οπως πχ marantz kt33 (αν δεν κανω λάθος το μοντέλο-αν και το είχα πέρσι για κανένα μηνα ολοκαίνουργιο και ετσι το πούλησα.)