Απορία για selector switch.

pmc-cx

New member
11 November 2011
35
Καλημέρα είμαι στην μέση μιας κατασκευής ενός στεροφωνικού προενισχυτή,ψάχνω έναν περιστροφικό επιλογέα πηγών για τα 4 line που θα έχει.
Ψάχνοντας βρήκα πολλές επιλογές, αλλα έχω απορίες όσον αφορά τον αριθμό τον Poles και το τι πρέπει να είναι Shorting η Non-Shorting;;Ευχαριστώ.

Χρειάζεσαι το λιγότερο 2 πόλων και τεσσάρων θέσεων. Ο κάθε πόλος είναι για κάθε κανάλι. Αν θες και ένδειξη της κάθε πηγής με led χρειάζεσαι έναν επιπλέον πόλο για το κύκλωμα της τροφοδοσίας με 1,8V dc.
Μπορείς να πάρεις και 4 πόλους και να κόβεις και το πλην της κάθε πηγής, είναι καλύτερο στην απομόνωσης της κάθε πηγής. Πάντως άσε να υπάρχει ένα επιπλέoν ελεύθερο για μελλοντική χρήση.
Ο τύπος του θα είναι non shorting ώστε να μην υπάρχει έστω και ελάχιστος χρόνος που θα είναι οι δύο διπλανές πήγες ταυτόχρονα συνδεδεμένες στην είσοδο του pro.

Last edited:
Re: Απάντηση: Απορία για selector switch.

Κατατοπιστικοτατος! ευχαριστώ πολύ!

Αν μπορείς να συνδέσεις μέχρι 3 (και όχι 4) εισόδους, μπορώ να σου προτείνω καλύτερη λύση από μεταγωγέα.

Αν επιθυμείς βέβαια...

Σε ευχαριστώ Σταύρο, με 4 line θέλω αλλα δεν βρίσκω με 4 Poles για να απομονώνω και το ( - ) ,όπως ανάφερε ο φίλος παραπάνω.
Κανένα link - πρόταση;

Αν απομονώνεις και το (-) και δεν είναι πολύ ποιοτικός ο μεταγωγέας, θα έχεις ενοχλητικό θόρυβο κατά τη μεταγωγή, αν όχι στην αρχή, μετά από κάποια χρήση...

Eχεις να μου προτείνεις έναν ποιοτικό μεταγωγέα, ψάχνω αλλα μάλλον δεν ψάχνω καλά...!

Το adjustable στα χαρακτηριστικά του γνωρίζεις για πιο λόγο το έχει;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δηλαδή μπορώ να προσαρμόσω το πόσες θέσεις θα έχει ο μεταγωγέας,κάτι σαν stop;

Προφανώς έχει stopper για κλικ αριστερά δεξιά.

Κάτι τέτοια που δούλευα παλαιότερα ήταν configurable για 2 χ 6 ή 3 χ 4 ή 4 χ 3 (πόλοι χ θέσεις)...

Στη θέση 4 χ 3 μπορείς να έχεις 3 θέσεις (πηγές) και να ελέγχεις τόσο τα (+) όσο και τα (-). Στερεοφωνικά εννοείται...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και με 3 χ 4 μπορείς να το κάνεις για 4 πηγές, μόνο που θα συνδέσεις τα (-) των καναλιών μαζί πάνω στον μεταγωγέα!

Απάντηση: Re: Απορία για selector switch.

Και με 3 χ 4 μπορείς να το κάνεις για 4 πηγές, μόνο που θα συνδέσεις τα (-) των καναλιών μαζί πάνω στον μεταγωγέα!

Δεν είναι κακό αυτό, έτσι κι αλλιώς τα δύο πλην της κάθε πηγής (L/R) θα είναι συνδεδεμένα εσωτερικά της.

Αν θέλει ο φίλος ας μας πει περισσότερα για το είδος του προενισχυτή!