Απορια για σηματα ηχων

kostas1710

New member
29 October 2011
5
Γεια σας ειμαι νεος στον χωρο και στην σελιδα σας και δεν γνωριζω πολλα πραγματα..:huh2: αγορασα προσφατα
τον pionner vsx 521 και τα ηχεια roister HT3300..δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται και αν γινεται να γραψει
ο ενισχυτης dts πανω απο την ταινια και οχι απο ρυθμιση του ενισχυτη.. εχω ενα ps3 slim και το συνδεω με HDMI στην τηλεοραση που γραφει πανω DTS και αλλα..και απο την τηλεοραση με οπτικη ινα το συνδεω στον ενισχυτη..γινεται να μου γραψει κατι ο ενισχυτης απο μονος του καποιο σημα? η πρεπει να συνδεσω το ps3 με οπτικη ινα κατευθειαν? αμα βαλω ταινια στο usb της τηλεορασης θα αλλαξει κατι??

Kαλως ηρθες και καλη διαμονη. Λοιπόν ,αρχικά το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να συνδέσεις απευθείας με HDMI το ps3 με τον pioneer.Mε αυτο τον τρόπο ομως χρειάζεσαι φυσικα & 2ο HDMI καλωδιο.
Τώρα,η συνδεσμολογία που έχεις για τον ήχο,ισχύει αν θες να ακούς τον ήχο των καναλιών της tv,δεν υπάρχει άλλος λόγος.Γιατί δεν δοκιμάζεις να συνδεσεις με οπτικη ps3/pionner ?
Για να γράψει όπως λες ο ενισχυτής σημα,μάλλον εννοείς να αλλάξεις την ρύθμιση του listening mode (dts,direct,stereo κτλοιπα) ,κάποιο κουμπι υπάρχει,δεν εχω εμπειρια απο pionner, αλλα σίγουρα θα υπάρχει.

το προβλημα μου ειναι οτι δεν θελω να ο επιλεξω εγω θελω να το βγαλει απο μονο του..να το εχει η ταινια..δεν θα εχει διαφορα σε ποιοτητα? το βαζω στο direct και δεν παιζει στα πισω ουτε σημα βλεπω...:huh2: και ποτε δεν μου εχει γραψει dts πανω η κτ αλλο...μονο neo cinema και dolby digital αν το επιλεξω εγω.. δεν μπορω να βαλω το hdmi στον ενισχυτη γιατι εχω την τηλέοραση ψηλα και το ps3 και κατεβαζω μονο μια οπτικη ινα απο μια 23αρα σωληνα..δεν θα χωρανε 2 hdmi να περασω...το πολυ να χωρεσω αλλη μια οπτικη ινα αλλα αξιζει? η δεν χρειαζεται? κανω κατι λαθος?

Για να το έχει η ταινία πρέπει να χει γραμμένο ήχο σε DTS ,πράγμα αρκετά σπάνιο σε dvd. Έχω την εντύπωση όμως πως σε αυτό οφείλεται το PS3, νομίζω πως δε βγάζει dts-hd,dts, dolby HD από το optical αλλά μόνο με HDMI, (βαλε δοκιμαστικα το hdmi σε ps3/pionner,σίγουρα θα το αναγνωρίσει.)
Δεύτερον οι επιλογές direct και pure audio χρησιμοποιούνται μονο για 2καναλο ήχο, δηλαδή για αποκλειστική ακρόασης μουσικής και μόνο,κλείνουν τα υπολοιπα κυκλώματα και λειτουργούν μόνο τα front.
Tώρα να περάσεις και 2η δε θα αλλάξει κάτι, το προβλημα σου οφείλεται στην συνδεση hdmi ps3/tv για τον ηχο.

αμα παω στις ρυθμισεις του ps3 για ηχο επιλεγω hdmi μετα αυτοματο και μετα μου λεει 2ch οτι εχει η tv δηλαδη...αν πατησω manual επιλεγω και τα dts 5.1 και τετοια αλλα μετα δεν παιζει καθολου ηχο..μηπως επειδη περναει απο τηλεοραση?

αμα παω στις ρυθμισεις του ps3 για ηχο επιλεγω hdmi μετα αυτοματο και μετα μου λεει 2ch οτι εχει η tv δηλαδη...αν πατησω manual επιλεγω και τα dts 5.1 και τετοια αλλα μετα δεν παιζει καθολου ηχο..μηπως επειδη περναει απο τηλεοραση?
Έτσι είναι. Αφού το ps3 είναι συνδεδεμένο με την τηλεόραση, λογικό είναι η TV να διαχειρίζεται μόνο stereo σήματα. Αν όμως, όπως σου είπε και ο φίλος usherades, ''Γιατί δεν δοκιμάζεις να συνδεσεις με οπτικη ps3/pionner ?'' κάνεις αυτή τη σύνδεση, εφόσον έχει DTS η ταινία, θα σου δείξει την ανάλογη ένδειξη ο ενισχυτής.
Βέβαια, χωρίς HDMI, που είναι και η ενδεδειγμένη λύση, δεν πρόκειται να παίξουν τα νέα format ήχου. (True HD κλπ)

αυτο θα ηταν το καλυτερο αλλα δεν περνανε 2 hdmi απο μια 23αρα σωληνα...¨θα περασω αλλη μια οπτικη ινα να δω...

και σε ποια επιλογη πρεπει να το βαλω για να παιξει οτι εχει η ταινια και οχι ψευτοεπιλογες του ενισχυτη?? σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις..