Απορια για τα περιοδικα

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
10,169
Πειραιας
Επειδη εχω την εντυπωση οτι καποιοι απο τους συντακτες των περιοδικων διαβαζουν αυτο το φορουμ ηθελα να κανω την εξης ερωτηση:
Σε οσα περιοδικα διαβαζω τα τεστ που κανουν στους δεκτες ,ουδεποτε εχω διαβασει αναφορα για την εικονα που βγαζουν!!!!!

Γιατι αραγε????
Υπαρχει καποιος λογος ή ειναι θεμα αναξιο αναφορας????

Ειναι πολυ καλη ερωτηση/απορεια και την ειχα κι εγω πολλες φορες. Προφανως επικεντρωνουν το ενδιαφερον τους στα χαρακτηριστικα του δεκτη και στο τι μπορει να κανει ο καθε δεκτης. Ομως ειναι ενα θεμα που θα μπορουσαν στην περιγραφη-αναλυση του καθε δεκτη να αναφερουν και τι ποιοτητα εικονας δινει ο καθενας, παντα φυσικα στα ματια του συντακτη.

Φίλε Μιχάλη θα σου απαντήσω μόνο για τα Δορυφορικά Νέα. Δεν γράφουμε την ποιότητα εικόνας, καθώς εξαρτάται από το μέσο απεικόνισης. Για παράδειγμα ένας δέκτης μπορεί να παίζει καλύτερα από έναν άλλο σε έναν βιντεοπροβολέα και ένας άλλος δέκτης να παίζει καλύτερα σε μία TV. Επίσης, διαφορές στην ποιότητα εικόνας των δεκτών, έχουν παρατηρηθεί και μεταξύ τηλεοράσεων που είναι HD Ready ή όχι. Αν κοιτάξεις και το πολύ καλό συγκριτικό που έχει κάνει το AV Club, στο ίδιο συμπεράσμα καταλήγεις.
Για να μην μπλέξουμε λοιπόν κόσμο και εισαγωγείς αποφασίσαμε να μην γράφουμε κάτι ειδικό για την ποιότητα εικόνας, ειδικά όταν αυτό είναι υποκειμενικό και εξαρτάται από αυτά που βλέπει ο κάθε συντάκτης ή από αυτά που δείχνει το προβολικό μέσο.
Έχουμε ψάξει για ένα σύστημα μέτρησης, που να απεικονίζει αυτά αντικειμενικά... αλλά:
1. Στους ψηφιακούς δέκτες κάτι τέτοιο είναι πανάκριβο και ξεπερνά τα 40.000 ευρώ.
2. Σε περιοδικό που εργαζόμουν παλαιότερα, η ποιότητα εικόνας που έδειχναν οι μετρήσεις, δεν ανταποκρίνονταν πάντα σε αυτό που έβλεπαν τα ματάκια μας και έτσι οι μετρήσεις για ένα 10% των προϊόντων ήταν ατυχείς.
Το θέμα αυτό πάντως μας απασχολεί και θέλουμε να το διορθώσουμε, αλλά προς το παρόν είμαστε ακόμη στο... ψάξιμο.
Πάντως σε ευχαριστούμε για το θέμα που άνοιξες και μας έδωσες την δυνατότητα να απαντήσουμε σε κάτι που και εμάς... μας καίει πολύ.

Με εκτίμηση
Νομικός Αργύρης
Δορυφορικά Νέα

Φίλε Αργύρη, τα ξένα περιοδικά αυτού του τύπου τι κάνουν για αυτό το θέμα ???

έχουν βρει κάποια λύση ????

Καποια ξενα αλλά και καποια ελληνικά μη δορυφορικά περιοδικά βαζουν εναν (πιθανότατα αυθαίρετο) βαθμό...και καθαρίζουν! Οπως ειπε ο Αργύρης πιο πάνω υπάρχει πολύ υποκειμενικότητα στο θέμα, το έχουμε συζητήσει σχετικά και όντως και εγω θα ήθελα καπως να μπαίνει κατι που να δινει σύγκριση ποιότητας εικόνας, αλλά ακόμη και σε ίδιους δεκτες με αλλα μεσα απεικόνισης έχουμε και μεταξύ μας διαφορετική εκτίμηση...οπότε τι να βαλουμε; Ακόμη και στο συγκριτικό 4 hd δεκτων που καναμε στο σπίτι του Τρυφωνίδη τον Νοέμβριο η κατάταξη που δώσαμε είχε μεν την συμφωνία των παρόντων αλλα αφορούσε το συγκριμένο μέσον. Συγκεκριμένα πχ ο pace 810 έβγαινε καλύτερος απο τον kathrein 910 ενώ προσωπικά ειχα δει τους 2 δεκτες στο σπίτι μου σχεδόν ταυτόχρονα (εβγαλα τον ενα και εβαλα τον άλλο) και ειχα σχηματίσει αντίστροφη εικόνα, ότι δηλαδή ο 910 ήταν καλύτερος σε εικόνα και στην crt που έχω και στον lcd προβολέα αλλα με οθόνη με κέρδος 1 και όχι 1.3 σαν του Αλέξανδρου, που σημαίνει ότι πιθανότατα στο τεστ στο σπιτι του Αλέξανδρου ευνοήθηκαν οι δέκτες που ειχαν καλύτερο μαύρο γιατι η οθόνη που ειδαμε δεν ειχε πολύ καλό μαυρο....
Γιάννης-Φίλιππος Δημητριάδης
αρχισυντάκτης Δορυφορικών Νέων

Κυριοι,
κατ αρχην θεωρω παραδειγμα προς μιμηση την σταση σας, ασχετα να δεν με ...καλυψε:smile:
Και ναι.....ετσι οπως το θετετε ειναι καλυτερα να μην γραφετε τιποτα ,παρα να γραφετε ανακριβειες και σαχλαμαρες του τυπου χροιες και εσωτερικοτητες που χρησιμοποιουν οι του audio!!!!

Βεβαια δεν θα ηταν ασχημη ιδεα να γραφατε καμμια γενικοτητα του τυπου "μας ικανοποιησε η εικονα " και στην αντιθεση περιπτωση να μας το λεγατε εστω και με "κομψοτητα" ,για να μπορεσουμε και μεις που σας αγοραζουμε και σας εμπιστευομαστε να εχουμε μια πρωτη ασπιδα απο τις μαπες συσκευες που σιγουρα υπαρχουν και σε αυτο το χωρο.

Μπραβο σας και παλι φιλοι κυριοι:SFGSFGSF:

Last edited: