Απορία για τη χρήση πολύμπριζου.

SAMARAS

New member
30 June 2006
38
Έχω ακούσει ότι το άνοιγμα και κλείσιμο από το πολύμπριζο, των καινούργιων ψηφιακών συσκευών, βιντεοπροβολέων, τηλεοράσεων κτλ απαγορεύεται δια ροπάλου. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν το ίδιο ισχύει για ένα απλό δικάναλο σύστημα που αποτελείται από ενισχυτή, προενισχυτή, πικάπ, cd… ρωτώ για τον ευνόητο λόγο που βαριέμαι να τα ανοίγω και να τα κλείνω όλα ένα – ένα με τη σειρά. Να συνεχίσω να το κάνω ή είναι επικίνδυνο;
Ευχαριστώ

Τι εννοεις αντι να τα κλεινεις από τον διακόπτη της συσκευής, τα κλεινεις από το πολυμπριζο?
και οταν τα ανοιγεις...πάλι από το πολύμπριζο???
Να ξερω μην αγοράσω κανένα μ/χ σας

Αν το volume είναι στην είσοδο του προ, ο οποίος δεν έχει ρελέδες, έχεις καλές πιθανότητες να κλάψεις τα woofer. Και λέω πιθανότητες γιατί εξαρτάται ποιό μηχάνημα θα ανάψει πρώτο, το οποίο εξαρτάται και απ' το πόση ώρα είναι σβηστό κτλ κτλ...

να καταχραστω λιγο το thread?..για περιπτωση αναγκης, κανα απλο κυκλωμα που με 5v η 12v να trigarei 2-3 ρελλεδες βαρβατους(10-15Α) ωστε να αναβουν 2-3 μηχανηματα?..υπαρχει κατι τετοιο ετοιμο?..

Σιφη μπορεις να φτιαξεις κατι τετοιο σχετικα ευκολα....

εμ βασικα ψαχνω τιποτα ετοιμο γιατι βαριεμαι να φτιαχνω..στην αναγκη βεβαια..

βασικα χαριν ευκολιας θελω μολις αναβω τον av να αναβει και το dac..λες να επηρεαζει τον ηχο του?..πολυ μικρο τροφοδοτικο εχει μεσα μωρε, τι πειραζει?..

Βασικα μπορεις με μια χρονοκαθηστεριση να το κανεις να παιξει οπως θες για να μην εχεις προβλημα με τον ενισχυτη σου....
Γραψε ακριβως τι θες και στο φτιαχνω και εγω δεν παιζει προβλημα.

Αφού ο DAC πρέπει ν' ανάβει πρώτος. Μόνο με φωτοκύτταρο 5 πόντους πριν το ON/OFF του av...
φωτοκυταρο? δε το καταλαβα αυτο..Πρεπει να αναβει πρωτο το dac? το θεμα ειναι οτι ισως και ο τελικος μου ισως χρειαστει να αναβει ετσι...ειναι θεμα γκρινιας της γυναικος...αμα μπει ενα ρελε βαρβατο να υλοποιει το soft start και μετα απο 3-4 sec μπαινει παραλληλα αλλο ενα βαρβατο, λες να μη ειναι οκ?..και να βαλω και εναν καλο διακοπτη παραληλα στα ρελεδια ωστε οταν θελω να κανω ακροαση να τον τσαχταω...
αυτο που χρειαζομαι ακριβως ειναι απο μια ταση 12v, σε 2-3sec να ενεργοποιουνται 2-3 ρελεδες, αρκετα ενισχυμενοι με επαφες 220v...ολο θα θελα να μπορει να μπει σε ενα κουτακι με πριζες συνδεμενες με τα ρελεδια..για ριξτε καμια ιδεα

Last edited:
Αυτο με το φωτοκυταρο δεν το καταλαβα ουτε εγω!
Sifh ποιος ειναι ο ενισχυτης σου, αυτο που ζητας γινεται σχετικα ευκολα οσο για βρβατα ρελε κλαίν μαϊν ρε συ σιγα τα αμπερ που θα διαχειριστουν που να ξεκινουσες κανα μοτερ!
Σου στελνω pm με msn και skype που εχω να τα πουμε δεν ειναι κατι δυσκολο.

Αυτο με το φωτοκυταρο δεν το καταλαβα ουτε εγω!
Sifh ποιος ειναι ο ενισχυτης σου, αυτο που ζητας γινεται σχετικα ευκολα οσο για βρβατα ρελε κλαίν μαϊν ρε συ σιγα τα αμπερ που θα διαχειριστουν που να ξεκινουσες κανα μοτερ!
Σου στελνω pm με msn και skype που εχω να τα πουμε δεν ειναι κατι δυσκολο.
ok..προσθεσε με σαν sifis_samos εχω yahoo... Βασικα παιζει μεγαλο ρολο σε μηχανηματα ηχου φιλε..ο ενυσχητης μου θα χει μεσα 2 ΜΣ των 500va και μπολικους πυκνωτες, πανω απο 80.000μF συνολικα...απλα λεω αμα μπει παραληλα το ρελε με εναν διακοπτη ε μια χαρα φανταζομαι θα ναι..

Βρε παιδιά τα μηχανηματα ανάβουν με τη σειρά του σήματος. Transport, DAC, προ, τελικός κτλ. Αν ανάβεις μόνο τον ενισχυτή πως θα ξέρει ο dac να ανάψει πιο πρίν? Με φωτοκύτταρο που θα πιάνει το δάχτυλο πριν πατήσει το κουμπί :D Αλλιώς πρέπει να επέμβεις και να βάλεις καθυστέρηση στον av. Η το άλλο που είπες με εξωτερικό κουτί. Και το μουστάκι θα ξυρίσεις!

Βρε παιδιά τα μηχανηματα ανάβουν με τη σειρά του σήματος. Transport, DAC, προ, τελικός κτλ. Αν ανάβεις μόνο τον ενισχυτή πως θα ξέρει ο dac να ανάψει πιο πρίν? Με φωτοκύτταρο που θα πιάνει το δάχτυλο πριν πατήσει το κουμπί :D Αλλιώς πρέπει να επέμβεις και να βάλεις καθυστέρηση στον av. Η το άλλο που είπες με εξωτερικό κουτί. Και το μουστάκι θα ξυρίσεις!

καλα κρασια...

Ολα γινονται boys με καλη θελιση καλα το φωτοκυταρο πολυ φουτουριστικο!!!!

Σιφη σου εστειλα pm κανεμε add να σε διαφωτισω!

Εάν εξαιρέσεις τον διακόπτη του πολύμπριζου που δέχεται ένα μικρό ρευματάκι παραπάνω από το κανονικό κατά την εκκίνηση των επιπλέων συσκευών, τα υπόλοιπα μηχανήματα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ανοιγο-κλείνουν όλα μαζί. Όσο για μπαμ δεν υπάρχει περίπτωση αφού υπάρχει η καθυστέρηση του ενισχυτή από το ρελε του στη έξοδο.
Για τα μηχανήματα δεν έχει καμιά διαφορά αν θα τα ανοιγοκλείνεις από τον δικό τους διακόπτη ή από το πολύμπριζο αφού κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.