Απορία κάρτας γραφικών ati 5770

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
5,540
Το htpc ειναι συνεδεμενο στον av pioneer lx82 μεσω hdmi και δίνω out στον pj 720p και στην tv επίσης 720p (έχει 2 hdmi outputs).
Η κάρτα δεν αναγνωρίζει την tv και τον pj παρά μόνο τον ενισχυτή. Αντίθετα ένα switch που είχα πριν την αγορα του ενισχυτή, έβλεπε κανονικά την tv και τον pj με τις ονομασίες τους.
Το πρόβλημα είναι ότι για την tv έχω δηλώσει διαφορετικό overscaning από την κάρτα γραφικών, για να γεμίσει εικόνα και διαφορετικό στον pj.
Δυστυχώς όμως όταν φτιάχνω τα profiles, οι ρυθμίσεις για την επιλογή overscaning δεν "σώζονται".
Πως μπορώ να λύσω το πρόβλημα για να μην μπαίνω κάθε φορά στο menu της κάρτας γραφικών και να αλλάζω το overscaning;

Το switch ηταν "αορατο", δηλαδη δεν ειχε δικο του EDID, απλα μετεφερε αυτο της TV/projector στην καρτα γραφικων. Ο ενισχυτης ομως δεν ειναι ετσι οποτε φαινεται ο ιδιος στην καρτα γραφικων, και δυστυχως δε μπορεις να κανεις τιποτα μεσω ρυθμισεων της καρτας, παρα μονο αν παρεχει ο ενισχυτης καποια δυνατοτητα για overscan και μπορεις να το αποθηκευσεις στα Hdmi out του.

Αν οχι , δυστυχως δε μπορεις να κανεις τιποτα, και χρειαζεται καποια manual αλλαγη οπως και να εχει. Εγω στη θεση σου θα το καλυπτα μαλλον μεσω του προβολεα, θα εβαζα σε αυτον δηλαδη το overscan που θα ηθελα οποτε ας εφτανε σε αυτον το σημα που φτανει και στην TV, μετα αυτος θα εφηρμοζε καποιο overscan...

Βασικά αυτό έχω τώρα, μόνο που η κάρτα γραφικών είχε πιο μικρές διαβαθμίσεις του Overscan με αποτέλεσμα να κάλυπτε ακριβώς την οθόνη.
Στον προβολές έχει μεγαλύτερα "βήματα" και δεν πέφτει ακριβώς.

ενταξει το να χασεις 5 pixel παραπανω στις γωνιες λογω μεγαλυτερου βηματος overscan, νομιζω ειναι κατι με το οποιο θα πρεπει να συμβιβαστεις, δεν ειναι και τοσο τραγικο....

Απο το να αλλαζω συνεχεια manually εγω ευκολα θα το ανεχομουνα, διαφορετικ αθα πηγαινα να λυσω το προβλημα στη ριζα του (=γιατι χρειαζεται overscan το υλικο που φτανει στον προβολεα?)

Απάντηση: Re: Απορία κάρτας γραφικών ati 5770

διαφορετικα θα πηγαινα να λυσω το προβλημα στη ριζα του (=γιατι χρειαζεται overscan το υλικο που φτανει στον προβολεα?)

και στην tv να συμπληρώσω ;)