απορια με 3d και hdmi

John Nakos

New member
19 September 2013
32
Ιωάννινα
την Καλησπερα μου στο φορουμ,
αγορασα καινουρια τηλεοραση σονυ 55w905 και τις τελευταιες μερες ασχολουμαι με αυτο το πραγμα που λενε 3d, καπου διαβαζω οτι για να δεις 3d πρεπει να υπαρχει υποστηριξη hdmi 1.4.
Η καρτα γραφικων απο το htpc που εχω ειναι EAH5770 η οποια ειναι 4ετιας πλεον και διαθετει απο οσο ξερω hdmi 1.3 οπως επισης και το καλωδιο με το οποιο ειναι συνδεμενο στην τηλεοραση. να σημειωσω οτι η καρτα γραφικων δεν λεει πουθενα για 3δ. νοικιασα λοιπον ενα blueray 3d απο ενα videoclub και συγκεκριμενα τους πειρατες της καραιβικης το 4 που δεν το ειχα δει κιολας. μετα απο αρκετη προσπαθεια και ρυθμισεις καταφερα να το δω με το power dvd 10 που εχω, δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα κιολασ, εκτος απο 2 σκηνες που το σπαθι πραγματικα βγηκε εξω απο την οθονη, στην υπολοιπη ταινια απλα υπηρχε ενα σχετικο βαθος.
ερωτηση,
η ταινια ειναι μαπα 3d? αν παρω καποια αλλη θα δω κατι πιο εντυπωσιακο?
αν αναβαθμισω την καρτα γραφικων με καινουρια 3d hdmi 1,4 και ολα τα σχετικα καλωδια κλπ θα δω κατι καλυτερο????
ευχαριστω τους φιλους συμφορουμιτες για τον χρονο και τις απαντησεις εκ των προτερων!

Μπορείς να πάρεις μια νέα κάρτα γραφικών με σχετικά μικρό κόστος
Εγώ πήρα το καλοκαίρι την 6450 της AMD με 45euro και είναι πολύ ευχαριστημένος
Μπορείς να πας και σε μια 7750 γύρω στα 80euro
Παίρνεις και ένα HDMI καλώδιο (High Speed κατά προτίμηση) και είσαι έτοιμος

Φιλε μου μακη καλησπερα και σε ευχαριστω για το χρονο σου,
μηπως γνωριζεις να μου πεις αν θα βλεπω πιο εντονο και εντυπωσιακο το 3d σε περιπτωση που αναβαθμισω την καρτα και το καλωδιο?

Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με κάρτα η με καλώδιο. Αν σου έπαιξε μια φορά θα σου παιζει παντα, δεν υπάρχει έπαιξε λίγο η πολυ 3D.
Η 5770 δεν εχει πρόβλημα να παίξει 3D.
Επίσημα δεν υποστηρίζει decode του MVC αλλα μπορει να δώσει ακομα και frame packing.

Δοκίμασε και με αλλα αρχεία/ταινίες.
Δες και στο manual τι σε αφήνει να
πείραξεις η τηλεόραση.

Last edited:
Καλημέρα. Κι εγώ πιστεύω ότι η κάρτα σου είναι μια χαρά. Δεν έχει κανένα πρόβλημα. Μέσα από τις ρυθμίσεις της tv κοίτα αν μπορείς και τι μπορείς να πειράξεις για να έχεις πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στο 3D. (όπως σου γράφει και ο Portioli ). Υποψιάζομαι ότι η ταινία δεν έχει πολλές εντυπωσιακές σκηνές. (τουλάχιστον όσες περίμενες). Δοκίμασε με μία άλλη. Ακόμη και να την ξέρεις (Avatar) που είναι γεμάτη από εντυπωσιακές σκηνές.