Απορία με σύνδεση ενισχυτή-equalizer

parosva1991

New member
17 September 2011
18
Γεια σας παιδιά συγχαρητήρια για το πολύ ψαγμένο φόρουμ(το έχω συμβουλευτεί σαν επισκέπτης) είμαι καινούργιος εδώ και γράφτηκα με αφορμή ένα πρόβλημα συνδεσμολογίας του ενισχυτή και του equalizer μετά από καθαρισμό. Εχω κάνει οτι λεεί το εγχειρίδιο αλλά το equalizer σαν να μην υπάρχει....αν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Attachments

• 27032011192.jpg
    27032011192.jpg
    67.3 KB · Views: 286
  • 27032011193.jpg
    27032011193.jpg
    88.6 KB · Views: 284
Αριστερά είναι το εκουαλάιζερ και δεξιά ο ενισχυτής; Δεν καταλαβαίνω.

Πάντως πρέπει το TAPE REC (1 ή 2) του ενισχυτή να συνδεθεί στην είσοδο του εκουαλάιζερ (LINE IN?) και το TAPE PLAY (το ίδιο με προηγουμένως) του ενισχυτή να συνδεθεί στην έξοδο του εκουαλάιζερ (MONITOR OUT?).

Ναι αριστερά το εκουαλαιζερ και δεξιά ο ενισχυτής πάντως για να βοηθήσω αυτός που μου τα είχε συνδέσει είχε βάλει το cd player να παιζει στην θέση tape 1 και μπροστά στο εκουαλαιζερ ήταν πατημένα τα κουμπιά tape και mon eq. Ανεβάζω και την μπροστινό από το eq.

Attachments

• 19092011252.jpg
    19092011252.jpg
    72.1 KB · Views: 247
τα εχεις μαλλον μπερδεψει λιγακι ...... το εκουλαιζερ πρεπει η εισοδος του να συνδεθει σε μια οποιαδηποτε tape out το ενισχυτη σου ....για εθκολια ολες οι πηγες πρπει να συνδεθουν πανω στον ενσιχυτη ..

Τωρα η εξοδος tape out "παιζει" οτι εχεις επιλεξει να ακουσεις ραδιο cd η αλλο .... το σημα περναει απο το eq και η εξοδος του equalizer μπορει να συνδεθει σε οποιοδηποτε tape in του ενισχυτη σου

τωρα αν πατησεις tape monitor στον ενισχυτη το σημα ερχεται μεσα απο το eq αν οχι το σημα ερχεται κατ ευθειαν απο τις πηγες χωρις το eq ..

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
www.eastelectronics.gr

το tape out που λέτε στον ενισχυτή εμένα είναι το rec? γιατί δεν γράφει πουθενά out..και κάτι ακόμα στην είδοδο του eq έχει LINE 1 και 2 se πιο από τα δύο?

Απάντηση: Re: Απορία με σύνδεση ενισχυτή-equalizer

To pik up θα συνδεθεί στην πρώτη είσοδο (7 κίτρινο) του ενισχυτή.Και οι άλλες πηγες (cd,radio κλπ) ολα στον ενισχυτή.
Το equalizer θα συνδεθεί στις εισόδους του κασσετοφώνου του ενισχυτή.Ετσι θα μπορείς να τ ακούς όλα και απ ευθείας και μέσω του equalizer διαλέγοντας απο μπροστα απ τον ενισχυτή (κάποιο κουμπι συνήθως tape monitor η το tape dub μάλλον σε σένα).
Ετσι κι αλλιώς το πικ απ δεν μπορεί να συνδεθεί αλλού.

όταν πρόκειται για τελικό και προενισχυτή που μπαίνει το equaliser?

Re: Απάντηση: Re: Απορία με σύνδεση ενισχυτή-equalizer

όταν πρόκειται για τελικό και προενισχυτή που μπαίνει το equaliser?

πριν τον προενισχυτή
Σωστό. Αλλά και εδώ μπορούμε -και μάλλον πρέπει- να συνδέσουμε το Equalizer από την έξοδο Tape. (Όπως και σ' ένα ολοκληρωμένο).

...το equaliser έχει μόνον μία θεση σύνδεσης συσκευής...άρα μέσα από το equaliser θα περνά μόνον το cd (που προφανώς αυτό θα επιλεγεί)