Απορία πέρι taxisnet

samniotis

AVClub Enthusiast
9 January 2010
1,070
θεσσαλονίκη
Γράφω σχετικά μπάς και γνωρίζει κανείς να μου πεί μιάς και δεν βρίσκω κανένα αυτή την ώρα να ρωτήσω στην ΓΓΠΣ

Στίς 25/06/10 κατέθεσα ηλεκτρονικά μέσω taxisnet την δήλωση εισοδήματος.....απευθείας μου έβγαλε το ποσό επιστροφής (750 ) και ενεργοποιήθηκαν οι 4 επιλογές για εκτύπωση (2 της δήλωσης και 2 του εκκαθαριστικού)
Σήμερα που μπήκα για να κάνω εκτύπωση του εκκαθαριστικού μου, οι 2 επιλογές για εκτύπωση μέσω pdf ή html δεν ήταν διαθέσιμες ενώ οι άλλες 2 για την δήλωση που έκανα ήταν κανονικά αναμένες!
Εννοείται ότι ούτε εκκαθαριστικό μου έχει έρθει ακόμα, ούτε τα χρήματα έχουν μπεί στο λογαριασμό που έβαλα στην δήλωση.

Αν γνωρίζει κανείς τίποτα, θα του είμαι ευγνώμων, μιά και έχω σκάσει γιατί να γίνεται αυτό!

Χωρις να ξερω κατι συγκεκριμενο για το θεμα, σκεφτομαι οτι ισως πας για δειγματοληπτικο επανελεγχο.

Μόλις έκανα login στην σελίδα τους για να δω αν έχω παρόμοιο φαινόμενο, αλλά εμένα μου εμφανίζονται κανονικά τα κουμπάκια εκτύπωσης της εκκαθαριστής δήλωσης.

Εδώ φαίνεται τί ακριβώς μου δείχνει

75366107.jpg

Χρήμα σε επιστροφή από Σεπτέμβρη......και εγώ το ίδιο περιμένω...

Τελικά πήρα τηλέφωνο σήμερα στο taxisnet και μου είπαν ότι έχει μπλοκάρει η εκκαθάριση της δήλωσης μου επειδή ο εργοδότης μου δεν με είχε συμπεριλάβει στην λίστα με τον Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών.....
Πήρα τηλέφωνο στην εφορία μου που όπως γίνεται πάντα ΔΕΝ ήξερε τί και πώς και μου είπαν το κλασσικό "πάρτε σε κάνα μήνα και βλέπουμε"
Τελικά όσο και να εκσυγχρονιζόμαστε (βλ. χρόνο αναμονής στο helpdesk του taxisnet 5 δευτερόλεπτα) αν δεν γίνει επιμόρφωση και στις εφορίες δεν βλέπω να κάνουμε δουλειά!

Μάλλον "έμπλεξε" ο εργοδότης σου. Καιρός ήταν επιτέλους να κάνουν και μια διασταύρωση στοιχείων.

Υ.Γ. Πρώτη φορά ζήταγε από φέτος στο τέλος της υποβολής, να γράψουμε τα στοιχεία του εργοδότη. Επρεπε να μπούμε στο ΔΝΤ για να γίνουν τα αυτονόητα!

Τάσο το θέμα μου δεν είναι αν θα μπλέξει ο εργοδότης (που ελπίζω να μπλέξει στην περίπτωση που ενώ μου κράτησε φόρο απο τον μισθό μου, δεν τον δήλωσε) άλλα αν εφόσον εγώ έχω την βεβαίωση αποδοχών όπου αναφέρεται ότι μου έχει γίνει η συγκεκριμένη παρακράτηση, πάρω τα λεφτά μου και απο κεί και πέρα πάρτε τα απο αυτόν που μου τα πήρε και δεν τα κατέβαλε-δήλωσε!

Στράτος

Στράτο, εσύ δεν θα έχεις πρόβλημα, μάλλον...

Αλλά μέχρι να ξεκαθαρίσει ο εργοδότης σου το λάθος του, ούτε εσύ θα πάρεις πίσω τα χρήματά σου.

Εγώ πάντως πήρα σε περίπου 1 μήνα την επιστροφή φόρου μου.